Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 187

Wątek: Nikon D850

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Nikon D850

Cytat Zamieszczone przez Przemasl1985 Zobacz posta
    nie rozumiem tego porównywania ceny 5dIV i d850, przecież to trochę inna półka. 5dIV goni co najwyżej d800 i do niego można ewentualnie cenę porównywać.
    Chętnie wyjaśnię. To czego nie rozumiesz, to znaczenie pojęcia "półka". Używa się go w tym kontekście po prostu jako synonim "przedziału cenowego". Porównuje się własności i możliwości produktów, które kosztują mniej więcej tyle samo, czyli są z tej samej półki. Te własności i możliwości mogą być bardzo różne, zależnie id producenta.

Owszem, takie porównanie nie zawsze jest możliwe lub miałoby sens. Np. lampa chińska w tej samej cenie co lampa wiodących firm japońskich będzue z reguły funkcjonalnie o wiele wyżej.

Tak samo Canon jest montowany w Japonii a Nikon w Tajlandii, dlatego Nikon może mieć więcej ficzerów za te same pieniądze.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 30-08-2017 o 23:57
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Przemasl1985 Zobacz posta
    nie rozumiem tego porównywania ceny 5dIV i d850, przecież to trochę inna półka. 5dIV goni co najwyżej d800 i do niego można ewentualnie cenę porównywać.
    nowoczesny marketing porównuje wszystko ze wszystkim - typowe porównanie to półklatkowy (lub nawet ćwierćklatkowy) bezlusterkowiec i pełnoklatkowa lustrzanka, ewentualnie ajfon i pełnoklatkowa lustrzanka i z porównania wychodzi że wszystko to jest lepsze niż ta pelnoklatkowa lustrzanka (w najgorszym przypadku tak samo dobre ale lepsze bo lżejsze i mniejsze ), więc tym bardziej nie dziwi jak się porównuje produkty które rzeczywiście ze sobą konkurują.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ....ewentualnie ajfon i pełnoklatkowa lustrzanka i z porównania wychodzi że wszystko to jest lepsze niż ta pelnoklatkowa lustrzanka (w najgorszym przypadku tak samo dobre ale lepsze bo lżejsze i mniejsze ).
    Za ok. 2 tygodnie ma się chyba pokazać ajfon 8 w cenie od $1000 wzwyż. Bardziej wyposażone wersje będą na tej samej półce co 80d albo 6d po 5 latach od premiery. Już teraz ajfon 7 ma przewagi nad 6d a nawet D850 bo robi sztuczne rozmycie tła za pomocą swoich dwóch obiektywów, ma cztery ka, i co najważniejsze jest bezlusterkowcem.
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 31-08-2017 o 00:36
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Za ok. 2 tygodnie ma się chyba pokazać ajfon 8 w cenie od $1000 wzwyż. Bardziej wyposażone wersje będą na tej samej półce co 80d albo 6d po 5 latach od premiery. Już teraz ajfon 7 ma przewagi nad 6d a nawet D850 bo robi sztuczne rozmycie tła za pomocą swoich dwóch obiektywów, ma cztery ka, i co najważniejsze jest bezlusterkowcem.
    wszystkie testy pokazują że jest lepszy ale ja już dużą torbę na lustrzankę mam i nie chciałbym zmieniać rozmycie cud malina ale niestety tylko slabo zorientowany w temacie nie odróżni od tego dawanego przez jasny obiektyw - fake blur to prawie jak fake news - trzeba uważać bo niedługo mogą zakazać.
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu

wszystkie testy pokazują
    Tylko DXO się liczy xD TYLKO!

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Janeek Zobacz posta
    Tylko DXO się liczy xD TYLKO!
    nie wiem czy DxO bada ajfona ale wszędzie czytam że ajfon jest lepszy od lustrzanek, pokazują sesje, eventy, zdjęcia na okładkę robione ajfonem - jednym słowem najlepszy.
    Jestem szumofobem

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

nie wiem czy DxO bada ajfona ale wszędzie czytam że ajfon jest lepszy od lustrzanek, pokazują sesje, eventy, zdjęcia na okładkę robione ajfonem - jednym słowem najlepszy.
    Majac umiejetnosci do poziomu X zrobisz lepsze zdjecie IPhonem czy tam komorka niz droga lustrzanka w wiekszosci przypadkow. Majac umiejetnosci Y zrobisz lepsze lustrzanka a majac umiejetnosci Z to wszystko jedno czym robisz.

To jak z tej opowiastki o amatorze, profesjonaliscie i mistrzu.

Ps. Mowiac o umiejetnosciach mam tez na mysli zwykly fotograficzny talent...
    Ostatnio edytowane przez kmeg ; 01-09-2017 o 09:32

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

https://www.youtube.com/watch?v=RTHAnfMWAHQ

No i szał chyba musi trochę ostygnąć

Uzależniony

Nie bądź taki pewien, od ajfona jest lepszy oczywiście nowszy ajfon. Taka dobra szkoła rodem z microsoftu.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    Majac umiejetnosci do poziomu X zrobisz lepsze zdjecie IPhonem czy tam komorka niz droga lustrzanka w wiekszosci przypadkow. Majac umiejetnosci Y zrobisz lepsze lustrzanka a majac umiejetnosci Z to wszystko jedno czym robisz.

To jak z tej opowiastki o amatorze, profesjonaliscie i mistrzu.

Ps. Mowiac o umiejetnosciach mam tez na mysli zwykly fotograficzny talent...
    to co piszesz jest oczywiste dla kazdego z odrobiną umiejętności lub talentu - dlatego ci o największych umiejętnościach i talencie używają zwykle topowych lustrzanek lub cyfrowy średni format typu phase one
    Jestem szumofobem

Strona 13 z 19 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów