Drogo kurka wodna![]()
Liczyłem na trochę mniej ale muszę przyznać, że Nikon mnie zaskoczył tym modelem. Szacunek.
A kto powiedział, że to oficjalna cena?
Preordery bywają z zawyżonymi cenami. Nie piszę, że tak jest w tym przypadku, ale oficjalnej ceny nie znam.
Jak Nikon Polska przedstawi oficjalną cenę, to się dowiesz z internetowych serwisów foto.
W USA kosztuje tyle co https://www.bhphotovideo.com/c/searc...=3285&mxp=3300
a np. taki D810 z 24-120mm w Polsce kosztuje 15 tys.
...A dolar ostatnio trochę spadł.
Stawiam na do 17.
Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 28-08-2017 o 21:00
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
ponoć preorder jest wyprzedany- więc trzeba zrównoważyć popyt ceną
![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
dlatego ja tych frajerów sprzedawców z PL olewam ciepłym moczemOd jakiegoś czasu, zamawiam sprzęt foto z zagranicy i jestem happy. Nawet jak doliczą cło z Vatem to i tak będę jakieś 4 tysiące do przodu
EDIT> I nie wierzę, że nie ma u nas zmowy cenowej na sprzęt foto. Bo nawet jak się wcześniej dogadywałem z kolegą od Canona (nazwy sklepu nie podam, ale każdy z Was doskonale go zna), to mnie prosił, żebym się publicznie nie chwalił ceną.
Ostatnio edytowane przez Janeek ; 28-08-2017 o 22:38
Kurde, Nikon za 19tys ? Ostro startuje, ale z drugiej strony postęp technologiczny jest duży w porównaniu do poprzedniego modelu. Af lepszy od D5. Cena wysoka ale parametry ekstra - na papierze. 6d2 ma ulepszenia względem 6d ale nie warte ceny większej o połowę
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
19.000 pln czyli dolar jest po 5.75 tak? No dobra, bez vatu po 4,67. To ja bym tym europejskim dystrybutorom chciał sprzedać trochę dolarów, a później kupię od nich aparat po ich kursie. P..lona unia europejska.