Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1329

Wątek: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon EOS 6D Mark II - oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    ja myślałem, że wsadzą gorszy AF do tej puszki. Takie 9 pól jak w mk1 tylko krzyżowych
    Też myślałem podobnie: matryca nie gorsza niż w 5D4, uchylany ekran LCD, ale gorszy AF, brak 4K, brak 1/8000 sek., brak gwarancji na migawkę ...

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Też myślałem podobnie: matryca nie gorsza niż w 5D4, uchylany ekran LCD, ale gorszy AF, brak 4K, brak 1/8000 sek., brak gwarancji na migawkę ...
    matryca jest gorsza niż w 5D4 pod każdym względem
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    matryca jest gorsza niż w 5D4 pod każdym względem
    Canon nie powtórzył 2 raz tego samego błędu, ot co. Jest gorsza od 5d4 ale wciąż dużo lepsza niż 5d3. Dla mnie wystarczy.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Canon nie powtórzył 2 raz tego samego błędu, ot co. Jest gorsza od 5d4 ale wciąż dużo lepsza niż 5d3. Dla mnie wystarczy.
    Czyli Twoim zdaniem co jest lepszym wyborem aktualnie: 5d3 czy 6d2 ???

Pełne uzależnienie

jeśli użycie w najnowszym sprzęcie z górnej (patrząc na kasę) półki matrycy w aktualnie używanej przez firmę technologii jest błędem to po prostu mamy inną ocenę rzeczywistości dla mnie to nie jest błąd to nawet nie jest interes bo na interesie to zyskują obie strony.

lepsza od 5D3 no to pokonali ogromne wyzwanie bo matryca w 6D w pierwszej wersji tez jest lepsza od matrycy 5DIII i pod pewnymi względami jest lepsza od tej w 6DII

dla mnie też wystarczy ale nie kupię, po pierwsze nie widzę interesu (czyli co konkretnie zyskuję) po drugie gibany ekranik mi się nie podoba
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 01-09-2017 o 09:43
    Jestem szumofobem
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    jeśli użycie w najnowszym sprzęcie z górnej (patrząc na kasę) półki matrycy w aktualnie używanej przez firmę technologii jest błędem to po prostu mamy inną ocenę rzeczywistości dla mnie to nie jest błąd to nawet nie jest interes bo na interesie to zyskują obie strony.
    A jaki byłby sens, jeśli Canon by dał w puszce za 9000 matrycę z modelu za 15000 ? Na dodatek wsadzili AF nie odbiegający już zbytnio od w/w.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie

A jaki byłby sens, jeśli Canon by dał w puszce za 9000 matrycę z modelu za 15000 ? Na dodatek wsadzili AF nie odbiegający już zbytnio od w/w.
    nie mówię o tej samej matrycy (gdzie napisałem że oczekuję tej samej matrycy) mówię o matrycy wykonanej w aktualnej technologii a nie przestarzałej z wysokimi szumami odczytu i słabym dr, nowe technologicznie matryce są również używane w tańszych puszkach np 80D - czemu do 80D canon daje lepszą technologicznie matrycę niż do 6DII za 9000zł? jaki to ma sens? czemu canon wsadza do cropa nową technologicznie matrycę a do fullfrejma starą? ja nie rozumiem jaki to ma sens i to się nie mieści w moim pojmowaniu interesu
    Jestem szumofobem

Uprawnienia umieszczania postów