I tak ja myślałem, że wsadzą gorszy AF do tej puszki. Takie 9 pól jak w mk1 tylko krzyżowych.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Panowie dla mnie 6d miała super matrycę, ale jak przy okazji fali krytyki na nową 6 ściągałem Rawa z 6d2 i z ciekawości d810 i 5d4 to Dr Nikona mnie zmiażdżył. Wiem, że zdjęcia naświetla się poprawnie ale w kontrastowej scenie Nikon miażdży. Af w tej nowej 6 to też kpina... Wiem, że można narzekać zamiast focić, ale skoro kosztuje 10tys to chociaż mogła by Nikona d750 dogonićteraz troche żałuje że nie pisałem 13lat temu w Nikona
Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
Nie, ja osobiście wolał bym aby ten aparat miał:
- af z poprzedniej wersji (lub 9 pól ale krzyżowych tak jak pisze Cichy)
- brak odchylanego ekranika i DPAF
- brak trybu wideo
Ale bardzo dobrą matrycę z DR'em przynajmniej na poziomie 5dmk4. Nic więcej nie byłoby mi potrzebne.
To nie o to chodzi, że ten korpus jest zły, bo nie jest. Problem w tym, że był projektowany by nie być przypadkiem lepszy w jakimś aspekcie od 5d4. Ten ostatni znów nie jest lepszy od tańszej konkurencji.
nie filmuję więc to co jest z wideo mi generalnie i totalnie wisi ale brak 4K mnie rozbawił nie wkurzył bo i tak tego używał nie będę ale rozbawił, nikt nie pisze o szybkości - dla mnie szybkość 6D (tylko nie do obrony przez firmę na tle bezlusterkowej konkurencji) jest wystarczająca - chciałbym aby producent użył AKTUALNEJ posiadanej przez siebie technologii produkcji matrycy takiej jaką stosuje w tańszych kropowych korpusach czy droższych pełnoklatkowych - tyle i tylko tyle - i żadne zaklęcia że tym się daje fotografać i dowcipy o prawidłowym naświetlaniu (wiem mam 6D jestem zadowolony) mnie nie przekonają, a dowcipy o prawidłowym naświetlaniu to ja opowiadam kumplom z nikonami ale sam nie chciałbym ich wysłuchiwać bo śmieszne nie są.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 31-08-2017 o 22:37
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
OK, dzięki za odpowiedź.
Tutaj https://www.optyczne.pl/380.11-Test_...B3w_(77)_.html napisałeś "Ktoś znalazł ile cykli migawki przewidziano w 6d2 w porównaniu do 6D ?".
Cytując za https://www.cnet.com/products/canon-...rk-ii/preview/ przewidziano 100000 cykli migawki.