to musi być jakiś biznesowy chłytjak zwykle u nas - ten korpus jest tańszy od 5DIV i tego warto się trzymać.
to musi być jakiś biznesowy chłytjak zwykle u nas - ten korpus jest tańszy od 5DIV i tego warto się trzymać.
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Uprasza się kolegę tomfoota o nierobienie z canon-board forum onetu.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Chyba jednak nie warto się tego trzymać. Jest tańszy chyba na podstawie ceny D850 w USA i 5d4 w Polsce...
Cena wejściowa 5d4 w $$$ była wprawdzie wyższa o całe imponujące 6%ale teraz nawet w największych sklepach trudno kupić go za więcej niż $3300, więc już nie jest droższy, tylko taki sam lub tańszy.
W Polsce d850 będzie o wiele droższy kiedy się pojawi, i pewnie przez pewien czas pozostanie droższy.
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
^^ Najpierw to trzeba będzie mieć szczęście aby go kupić
Pokazały się sample przy wysokim ISO i jest ciekawie.
https://petapixel.com/2017/08/29/fir...hot-iso-25600/
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 29-08-2017 o 21:16
Czy ktoś się orientuje, jak wygląda temat gwarancji Nikona w PL na puszki, w przypadku zakupu w USA?
PS. W USA d850 jest za 12000zł (po przeliczeniu), doliczając VAT z cłem wychodzi 15000złU nas 18 999, a po roszadach cyfrowe z fotoplusem ustalili, że jednak 16999, bo w przypadku pierwotnie ustalonej ceny za dużo jeleni kupi jednak za granicą.
a co do tego wyczerpania produktów, to serio wierzycie w te marketingowe zagrywki? Przecież to tylko zachęta, żaby ludzie szyyyyybko się decydowali.
Ostatnio edytowane przez Janeek ; 30-08-2017 o 13:00
Ostatnio na body nie było jeśli nie jest z dystrybucji Europejskiej/Polskiej. Zapytaj jak to jest obecnie, będziesz miał też podkładkę jakby co.
To już d810, która właśnie kupiłeś jest już passe?
Skoro nie można złożyć preorderu tzn, że się skończyły. My to jelenie, ale czy w USA też są takie jelenie skoro tam puszka jest relatywnie tania i takie zagrywki nie są potrzebne?
ps. pamiętam jaki był szał na 5d2 i ile trzebabyło czekać na niego ale teraz tak sobie myślę, że Canon zrobił z nas jeleni a wszystkie puszki były w tajnym cwanonowym magazynie![]()
Ostatnio edytowane przez kmeg ; 30-08-2017 o 13:14
Janeek jak kupisz d850 to wstawię Ci gifa z Jockerem bijącego brawo !![]()
D810 jest rewelacyjnym aparatem. I za 5 tys. mniej to świetny, wręcz doskonały wybór.
Wiesz to jest trochę jak z seksem, kiedy oglądasz mecz. Niby nie masz ochoty i robisz coś przyjemnego, ale jak przejdzie obok żona w samych stringach to po prostu nie możesz się powstrzymać...
nie rozumiem tego porównywania ceny 5dIV i d850, przecież to trochę inna półka. 5dIV goni co najwyżej d800 i do niego można ewentualnie cenę porównywać.