Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez Eberloth Zobacz posta
    Oby ktoś z Canona szybko przeczytał tego posta, bo inaczej są zgubieni...
    taaaa..... a moze na chwile przestanmy wachac te swinstwo i spojrzmy na rzeczywistosc...

dla mojej wygody Japonia (bo globalnych nie dam rady na szybko znalezc) ale tam zdaje sie jest nawet wiekszy udzial bezlusterkowcow...

zrodlo: http://www.mirrorlessrumors.com/2016...-shares-japan/

no jak w morde strzelil nic tylko powinni sie ratowac przed zapascia, bo ich konkurencja zje.

ta konkurencja, ktorej puscili jednego malego baka (M5) i z miejsca zgarneli drugie miejsce...

ech... cytujac klasyke z South Parku: drugs are bad, mkay?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    a z rynku dla początkujących wyprą (wszystkich producentów) smartfony.
    Jeszcze daleka droga. Na optycznych jest test samsunga 8 za ponad 3k. Jakość zdjęć na komputerze to tragedia jakaś.
    ISO 640 z topowego telefonu na rynku. http://pliki.optyczne.pl/SGS8Plus/sa...720_213737.jpg

Dopiero zaczyna

Twierdzenie, że bezlusterkowce wyprą lustrzanki jest już bliskie fanatyzmu...Może za kilkanaście lat coś się zmieni, chociaż wątpię.
    Spora część osób zapomina chyba, że bezlusterkowce i lustra to zupełnie inne aparaty i stawianie ich na równi nie jest logiczne.
    Owszem, można porównywać, ale...jedne i drugie mają służyć do robienia zdjęć...podobno.
    Jedyne prawdziwe stwierdzenie na rok 2017 to takie, że Sony zdominowało rynek segmentu aparatów bezlusterkowych. Obok nich są oczywiście Olympus, Fuji i Leica. Ale co jak co, Canon i Nikon w tej kategorii nie istnieje. Nie zmienia to faktu, że rynek lustrzanek ma się całkiem dobrze i pojawienie się bezlusterkowców znacznie tego segmentu nie zmieni.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

@akustyk - drwiący uśmieszek na końcu mojego poprzedniego posta był w/g mnie aż tak widoczny / domyślny, że sądziłem, że nie trzeba go nawet wstawiać
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Uzależniony
    Miasto
    .

@akustyk - drwiący uśmieszek na końcu mojego poprzedniego posta był w/g mnie aż tak widoczny / domyślny, że sądziłem, że nie trzeba go nawet wstawiać
    Nie wolno nawet żartować Canon wie co robi.

Uzależniony
    Miasto
    Białystok

@akustyk,
    to dowód na to, że w systemach bezlusterkowych -podobnie jak w lustrzankowych 90% (tak strzelam) użytkowników kończy na obiektywach kitowych.

Jakby było inaczej, to dostępność systemowych obiektywów by wiele znaczyła i takie Fuji z prawie kompletnym systemem szkieł miałoby więcej niż deklarowane 20% w bezlustrach https://fujiaddict.com/2017/02/28/fu...ce-at-cp-2017/
    Ostatnio edytowane przez capo-di_tutti-capi ; 23-08-2017 o 14:59

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Nec1122 Zobacz posta
    Twierdzenie, że bezlusterkowce wyprą lustrzanki jest już bliskie fanatyzmu...Może za kilkanaście lat coś się zmieni, chociaż wątpię.
    szczerze? watpie

na chwile obecna lustro w Rebelach (1x00D, 100D/200D czy 750D/800D) albo najnowszych Nikonach D3x000/D5x00 jest na doczepke, bo nie wynika z potrzeb technicznych a jest tylko dla wygody osob nawyklych do celownikow optycznych. gdyby je wywalic i celownik optyczny zastapic dobrym elektronicznym to te aparaty nic by nie stracily na funkcjonalnosci

podejrzewam, ze Canon patrzy na reakcje na M5/200D/800D i stosownie do tej reakcji rynku beda kolejne modele. technicznie bezlusterkowy Rebel EF-S (nie EF-M) nie jest problemem i ma tez wiele sensu.

Spora część osób zapomina chyba, że bezlusterkowce i lustra to zupełnie inne aparaty i stawianie ich na równi nie jest logiczne.
    to znaczy na czym polega zupelna innosc? jak wlaczam LV w 750D to mam bezlusterkowca, prawda? takiego z opcja pracy przez celownik jak slonce swieci za mocno, zeby korzystac z ekraniku.

Jedyne prawdziwe stwierdzenie na rok 2017 to takie, że Sony zdominowało rynek segmentu aparatów bezlusterkowych.
    a masz dane globalne za pierwsza polowe 2017 roku? ja dogrzebalem sie na szybko tylko Japonii za 2016 ale tam zdecydowanie nie wyglada to na dominacje Sony. wiec wcale nie jestem pewny, ze jest jak piszesz.

przypomne, ze mowimy o wynikach sprzedazy nie o szumie medialnym

Obok nich są oczywiście Olympus, Fuji i Leica. Ale co jak co, Canon i Nikon w tej kategorii nie istnieje.
    no wlasnie upieram sie, zebys podkleil zrodla z ktorych korzystasz. bo ja znalazlem dosc odmienne...

nie trzeba bylo. nie ciebie mialem na mysli

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    To dowód na to, że w systemach bezlusterkowych -podobnie jak w lustrzankowych 90% (tak strzelam) użytkowników kończy na obiektywach kitowych.
    zawsze tak bylo. odkad sa zoomy: 28-80 uber alles, potem 80-200. potem jakies drobne procenty standardowa 50-tka a reszta to promile sprzedazy...

Cytat Zamieszczone przez capo-di_tutti-capi Zobacz posta
    Jakby było inaczej, to dostępność systemowych obiektywów by wiele znaczyła i takie Fuji z prawie kompletnym systemem szkieł miałoby więcej niż deklarowane 20% w bezlustrach https://fujiaddict.com/2017/02/28/fu...ce-at-cp-2017/
    czegos nie qmam. akurat pod wzgledem dostepnosci Fuji lezy i kwiczy i nawet w niezlych specjalistycznych sklepach foto bywa problem znalezc ich podstawowe modele obiektywow - typu zalozyc sobie dla porownania 23/2 i 23/1.4. z Canonem czy Nikonem ten problem wydaje sie nieznany
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Owszem, można porównywać, ale...jedne i drugie mają służyć do robienia zdjęć...podobno.
    Jedyne prawdziwe stwierdzenie na rok 2017 to takie, że Sony zdominowało rynek segmentu aparatów bezlusterkowych. Obok nich są oczywiście Olympus, Fuji i Leica. Ale co jak co, Canon i Nikon w tej kategorii nie istnieje. Nie zmienia to faktu, że rynek lustrzanek ma się całkiem dobrze i pojawienie się bezlusterkowców znacznie tego segmentu nie zmieni.
    Układy : Lustro + pryzmat oraz specjalizowany AF rozwijały się wiele lat i doszły do doskonałości.

Funkcja AF w matrycy aktualnie rozwija się bardzo energicznie i wielotorowo.
    Ma wiele zalet w stosunku do rozwiązania w lustrzankach ale ma też ograniczenia które w pewnych sytuacjach zdjęciowych dają przewagę lustrzankom nad bezlusterkowcami.

W sytuacji gdy czułość funkcji AF w matrycach osiągnie poziom tej w najlepszych lustrzankach to będzie to stacja końcowa dla lustrzanek.

Wyobrażasz sobie że będą kupowane/produkowane jednocześnie 2 typy aparatów z wymienną optyką, mające tą samą czułość AF :
    a.
    Lustrzanki a więc większe, cięższe, z elementem mechanicznym (lustro) z jego ograniczeniami np. dla fps, (najprawdopodobniej) droższe w produkcji
    b.
    Bezlusterkowce z AF pokrywającym całą matrycę, wizjerem elektronicznym z wieloma funkcjami ułatwiającymi fotografowanie (niedostępnymi optycznemu)

Ja sobie tego nie wyobrażam. Ale to moje zdanie

jp

PS
    Są doniesienia z kręgów R&D że taka matryca już jest w testach.
    A9R ?
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 23-08-2017 o 15:47
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czegos nie qmam. akurat pod wzgledem dostepnosci Fuji lezy i kwiczy i nawet w niezlych specjalistycznych sklepach foto bywa problem znalezc ich podstawowe modele obiektywow - typu zalozyc sobie dla porownania 23/2 i 23/1.4. z Canonem czy Nikonem ten problem wydaje sie nieznany
    Chyba chodzi o dostępność w systemie, nie w konkretnym sklepie czy rejonie/kraju.
    Pod tym względem Fuji wypada przecież bardzo przyzwoicie.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna

a masz dane globalne za pierwsza polowe 2017 roku? ja dogrzebalem sie na szybko tylko Japonii za 2016 ale tam zdecydowanie nie wyglada to na dominacje Sony. wiec wcale nie jestem pewny, ze jest jak piszesz.

przypomne, ze mowimy o wynikach sprzedazy nie o szumie medialnym
    No właśnie to Ty piszesz o wynikach sprzedaży, a ja o tym co ma dany producent do zaoferowania. Wystarczy wejść na strony producenta, pooglądać i porównać asortyment. To, że kitajce kupują eosy m5 (4000zł) nie znaczy, że Canon dominuje w segmencie bezlusterkowców.

no wlasnie upieram sie, zebys podkleil zrodla z ktorych korzystasz. bo ja znalazlem dosc odmienne...
    Szczerze to takie źródła mnie nie interesują. Wszystko to marketing. Tak samo, jak nagrody dla poszczególnych body/obiektywow. Nigdy dla mnie nie były i nie będą obiektywne. To co obserwuje to profesjonalni fotografowie z różnych dziedzin fotografii z całego świata.

A wejdź sobie na strony największych profesjonalnych sklepów ze sprzętem foto/video. Zauważysz, że są duże braku Canon/Nikon z półki profesjonalnej a za to bezlusterkowce Sony, Fuji i Olympus dostępne "od ręki". (Mowa o body a nie obiektywach).
    Ostatnio edytowane przez Nec1122 ; 23-08-2017 o 15:39

Strona 15 z 20 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów