Pokaż wyniki od 1 do 10 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Ja mam nadzieje, że za 3 lata Fuji, Canon i Nikon wypuści FF bez lustra w ergonomicznej obudowie i pozamiata Sony. To takie moje marzenie jest. Tak jak apple i samsung i Lg pozamiatał xperie

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ja mam nadzieje, że za 3 lata Fuji, Canon i Nikon wypuści FF bez lustra w ergonomicznej obudowie i pozamiata Sony. To takie moje marzenie jest. Tak jak apple i samsung i Lg pozamiatał xperie
    xperie są fajne - używam Z Ultra już czwarty rok i nie czuje potrzeby zmiany w domu jest jeszcze Z i Z1 i też nic im nie brakuje.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Sony wymyślił kiedyś personal audio czyli "Walkmana" i słuchawki do niego, potem królował na tym rynku z miniaturowymi odtwarzaczami CD i swoimi własnymi wynalazkami z jakimiś miniaturowymi dyskami itp. Wydawało się, że Sony zupełnie nie ma z kim przegrać, a już na pewno nie spoza Japonii.
    Po czym nagle Apple wymiótł Sony z personal audio iPodami tak dokładnie, że aż się zdziwiłem. W dużym stopniu używając jako miotły na Sony japońskich technologii dysków, pamięci, wyświetlaczy i baterii. Sony nawet nie był w stanie udawać, że konkuruje jakimkolwiek urządzeniem i jedynymi konkurentami Apple były jakieś badziewy typu Sandisk. Niestety Sony ma w DNA jakiś brak instynktu samozachowawczego wynikający z myślenia o technologii a nie o ostatecznym produkcie.

Samsung i inni też prawie wymietli Sony z telewizorów.

Teraz Sony zarabia grubo na matrycach do telefonów. Może jest w ich interesie udupić całkowicie rynek fotografii amatorskiej dla "entuzjastów".
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Sony wymyślił kiedyś personal audio czyli "Walkmana" i słuchawki do niego, potem królował na tym rynku z miniaturowymi odtwarzaczami CD i swoimi własnymi wynalazkami z jakimiś miniaturowymi dyskami itp. Wydawało się, że Sony zupełnie nie ma z kim przegrać, a już na pewno nie spoza Japonii.
    Po czym nagle Apple wymiótł Sony z personal audio iPodami tak dokładnie, że aż się zdziwiłem. W dużym stopniu używając jako miotły na Sony japońskich technologii dysków, pamięci, wyświetlaczy i baterii. Sony nawet nie był w stanie udawać, że konkuruje jakimkolwiek urządzeniem i jedynymi konkurentami Apple były jakieś badziewy typu Sandisk. Niestety Sony ma w DNA jakiś brak instynktu samozachowawczego wynikający z myślenia o technologii a nie o ostatecznym produkcie.

Samsung i inni też prawie wymietli Sony z telewizorów.

Teraz Sony zarabia grubo na matrycach do telefonów. Może jest w ich interesie udupić całkowicie rynek fotografii amatorskiej dla "entuzjastów".
    Najnowszy Nikon D850 to matryca Sony

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

jp
    Znaczy się w rankingu DXO będzie wysoko.

Początki nałogu
    Miasto
    EU

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

jp
    Za Nikon D850 Review: Hands-On Preview

13) Nikon designed the D850 sensor themselves.

• While Nikon contracts with a silicon foundry to actually manufacture the chips, Nikon confirmed that the D850's sensor is entirely their own design, vs. an off-the-shelf unit from a sensor manufacturer.
    Pozdrowienia,
    Paweł

Zdjęcia

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Pawel92 Zobacz posta
    Za Nikon D850 Review: Hands-On Preview

13) Nikon designed the D850 sensor themselves.

• While Nikon contracts with a silicon foundry to actually manufacture the chips, Nikon confirmed that the D850's sensor is entirely their own design, vs. an off-the-shelf unit from a sensor manufacturer.
    sonyalpharumors - Sony Digital Camera News sonyalpharumors

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów