Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10181920
Pokaż wyniki od 191 do 198 z 198

Wątek: Ludzie zmieniają system?

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie Odp: Ludzie zmieniają system?

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Japońskie firmy nie działają na "wykończenie" innych firm rodzimych.
    Wiem o tym.

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ja używam serii Canona 5d praktycznie od rejestracji na forum canon-board, a od jakiegoś czasu czytam tylko o "wielkości" Sony i to praktycznie non stop od jednej osoby. Biorąc co tydzień torbę uważam, że na moje potrzeby 5dmkIII nic nie brakuje i męczy mnie takie "pitolenie" w kółko tego samego. Odnoszę wrażenie, że nie przestanie mnie to męczyć dopóki nie zmienię sytemu na Sony... albo JP przeniesie swoją "misję" na inne forum.
    Może to zwykły marketing szeptany Sony Po za tym żadnej masowej wyprzedaży Canona nie ma - poziom całkowicie normalny.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Canon wcale duzo nie musi robic, niech tylko wywali lustro a body np 5d4 zostawi jakie jest. Bedzie evf i ergonomia. Po podpieciu gripu pewnie nawet baterie beda trzymaly (z chinskiego) "ja-ko-ta-ko".

Uzależniony
    Miasto
    .

Bezlusterkiowiec na natywnym EF jest bez sensu. Popatrzcie na Sigmę Quatro, straszny dziwoląg. Czy EF-M jest w stanie pokrywać pełną klatkę? Jeśli tak to nic tylko podpinać Lki przez adapter. Jak zrobią jakieś naleśniki to też dobrze
    Wystarczy wielkość 6d byle było za co złapać z ciężkim szkłem i lampą. Newet wymiary a9 z ciut większym gripem będą ok. Łapiąc a7 mały palec mam już pod aparatem i nie jest to wygodne.
    Świetny DPAF już mają, nei wiem czy elektroniczną migawkę bo to się może przydać do szybkich serii i bezgłośnej pracy.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
    Bezlusterkiowiec na natywnym EF jest bez sensu.
    za rok będziemy wiedzieć co myśli o tym canon ja myślę że jak najbardziej ma sens i dla canona również bo jak nie będzie można podpiąć posiadanej optyki to nic nas przy systemie trzymać nie będzie i kupimy co nam sie spodoba, a to dla canona nie będzie dobre, to optyka a nie korpus robi z użytkownika niewolnika sytemowego -korpus rzecz zmienna dizsiaj taki jutro inny, a optyka zostaje.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 25-08-2017 o 17:28
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Bezlusterkiowiec na natywnym EF jest bez sensu. Popatrzcie na Sigmę Quatro, straszny dziwoląg. Czy EF-M jest w stanie pokrywać pełną klatkę?.
    Jakim cudem ef-m ma pokryć pełna klatkę?

Bezlustro na EF jest jak najbardziej sensowne. Dostęp do szkieł, możliwości dostępne dla bezluterek i Canon kosi kasę na tych co im lustro przeszkadza. Gruba komórka z przyspawanym wiadrem ma sens?

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Bezlusterkiowiec na natywnym EF jest bez sensu. Popatrzcie na Sigmę Quatro, straszny dziwoląg. Czy EF-M jest w stanie pokrywać pełną klatkę? Jeśli tak to nic tylko podpinać Lki przez adapter. Jak zrobią jakieś naleśniki to też dobrze
    Wystarczy wielkość 6d byle było za co złapać z ciężkim szkłem i lampą. Newet wymiary a9 z ciut większym gripem będą ok. Łapiąc a7 mały palec mam już pod aparatem i nie jest to wygodne.
    Świetny DPAF już mają, nei wiem czy elektroniczną migawkę bo to się może przydać do szybkich serii i bezgłośnej pracy.
    piszesz :
    ....Łapiąc a7 mały palec mam już pod aparatem ...

Przez pierwsze kilka dni też miałem dyskomfort z tego powodu.
    Teraz trzymam aparat "w ramach" kciuka i mały palec jest podparciem korpusu od dołu/przodu.
    Chwytam tak odruchowo, dobrze ustabilizowane, nie stanowi żadnego problemu zarówno z małym jak i dużym obiektywem.

Wadą takiego rozwiązania (i małego ciężaru) jest że prowokuje do fotografowania jedną ręką

piszesz :
    Bezlusterkiowiec na natywnym EF jest bez sensu.

Uważam że byłoby to idealne rozwiązanie gdyby udało się tak skonstruować matrycę (i osiągnąć dobrą jakość techniczną zdjęć) z bagnetem EF (nie EF-M).
    Nie widzę żadnych wad takiego rozwiązania ani dla użytkowników ani dla Canona.

jp
    Ostatnio edytowane przez jan pawlak ; 25-08-2017 o 18:30
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Japońskie firmy nie działają na "wykończenie" innych firm rodzimych.
    Tym bardziej jeżeli spojrzymy na kluczowych udziałowców Canona, Nikon i Sony, to byliby idiotami gdyby nie dbali o rozwój wszystkich trzech firm. Co innego fuzja ...

Strona 20 z 20 PierwszyPierwszy ... 10181920

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów