to że nie ma go w specyfikacji rumorsow jeszcze nie znaczy że go nie ma, mnie osobiście brak gps nie bardzo rusza, używalem go raz na trzytygodniowej wycieczce (uważam że może się przydać) ale ogólnie to radzę sobie bez gpsa
drugi slot karty dla mnie bez znaczenia
4K jak pisałem to spory błąd marketingowy ale ja nie filmuję więc mnie nie rusza
approx 100% viewfinder wzbudza mój niepokój - żeby ktoś mi nie wmawiał że 98% to jest approx 100% bo #u$%%@# nie jest - 99,8% to dla mnie jest approx 100% ale miejmy nadzieję że nikt sobie jaj z pogrzebu nie robi
gibany ekranik cały czas mam nadzieję że będzie taki góra-dół - nadzieja umiera ostatnia
jak się spodziewałem miziany ekranik - żeby tyko ktoś wpadł na pomysł żeby się dało debilne komunikaty wyłączyć na tym ekraniku - taka jedna pozycja w menu "nie jestem idiotą i wiem co robię - nie informuj mnie co robię" ale to chyba tylko nierealizowalne marzenie.
co z af na f8 - tego sie pewne szybko nie dowiemy
wzorem akustyka mogę napisać że brakuje mi kurtyny do zasłaniania wizjera - jak kupuję korpus to ściągam muszlę oczną na dzień dobry i zakładam ją jak korpus sprzedaję

i soczewki w okularach mi się !@###$$$ rysują - ale jestem realistą - tego to się nigdy nie doczekamy.
ciekawe czy uszczelniena będzie miał jakieś

- ale chyba znam odpowiedź
ogólnie to standard canona - "tym razem dostaniecie autofocus i cieszcie się nim"