Cytat Zamieszczone przez gnd Zobacz posta
Parę razy mi zjadło baterię przez noc przy wyłączonym aparacie a GPS w tle.
Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
... GPS mam ciągle włączony, używam oryginałów i zamienników baterii i nie widzę problemu.

Może dotknięci tym problemem ustawiają czytanie GPS co sekundę...

...
To ustalcie zeznania, co kto ma ustawione i problem z głowy.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
to że nie ma go w specyfikacji rumorsow jeszcze nie znaczy że go nie ma, mnie osobiście brak gps nie bardzo rusza, używalem go raz na trzytygodniowej wycieczce (uważam że może się przydać) ale ogólnie to radzę sobie bez gpsa

drugi slot karty dla mnie bez znaczenia

4K jak pisałem to spory błąd marketingowy ale ja nie filmuję więc mnie nie rusza

approx 100% viewfinder wzbudza mój niepokój - żeby ktoś mi nie wmawiał że 98% to jest approx 100% bo #u$%%@# nie jest - 99,8% to dla mnie jest approx 100% ale miejmy nadzieję że nikt sobie jaj z pogrzebu nie robi

gibany ekranik cały czas mam nadzieję że będzie taki góra-dół - nadzieja umiera ostatnia

jak się spodziewałem miziany ekranik - żeby tyko ktoś wpadł na pomysł żeby się dało debilne komunikaty wyłączyć na tym ekraniku - taka jedna pozycja w menu "nie jestem idiotą i wiem co robię - nie informuj mnie co robię" ale to chyba tylko nierealizowalne marzenie.

co z af na f8 - tego sie pewne szybko nie dowiemy

wzorem akustyka mogę napisać że brakuje mi kurtyny do zasłaniania wizjera - jak kupuję korpus to ściągam muszlę oczną na dzień dobry i zakładam ją jak korpus sprzedaję i soczewki w okularach mi się !@###$$$ rysują - ale jestem realistą - tego to się nigdy nie doczekamy.

ciekawe czy uszczelniena będzie miał jakieś - ale chyba znam odpowiedź

ogólnie to standard canona - "tym razem dostaniecie autofocus i cieszcie się nim"
Ciekawe po co by Canon miał wypuszczać dwie takie same puszki w różnych cenach?
Wiadomo że nowy czegoś nie może mieć jeśli droższy model z czegoś się musi składać aby był właśnie droższy.