Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 111

Wątek: Pozegnanie Canona po 8 latach

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Domyślnie Odp: Pozegnanie Canona po 8 latach

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Niektórym to się śmieszne wydaje, gdy ludziska w pełni świadomie NIE chcą kupić takiego 5Dsr a wolą coś z mniejszą ilością mpx.
    Nie gdy mowimy o ostrosci totalnej, jak i najwiekszych wydrukach.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Nie gdy mowimy o ostrosci totalnej, jak i najwiekszych wydrukach.
    Zgoda co do wydruków w dużych formatach. Niestety nie wiem jednak co to jest "ostrość totalna" ale zakładam, że to coś, co po czym spadają kapcie.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Smieszne to troche, 5dsr ma 50mpix a ludziska kupuja jakies wynalazki z 36/42mpix'ami i mowia, ze zdjecia ostrzejsze.
    Dla mnie śmieszna jest cena tego body o którym wspominasz.
    5Dsr przed chwilą sprawdziłem na cyfrowe.pl . Body cena pow 15tys zł. Gdybym dysponował taką kasą to być może dołożyłbym trochę i kupił 1Ds MK II (choćby używanego). Ja za swoje body A7R dałem 6K.
    Po tym co widzę, czuję że podjąłem bardzo dobrą decyzję o zmianie systemu. Kupiłem body które ostrością zadowala mnie dużo bardziej niż Canon 5DsR, a w swoim segmencie finansowym dla mnie nie ma sobie równych.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Oto mamy ożywioną dyskusję rozpoczętą prze osobę, która wyznała, że nigdy nie udało jej się zrobić ostrego zdjęcia Canonem. Osoba prosi forumowiczów o przykład ostrego zdjęcia tak jakby w internetach nie było ton piknych ostrusieńkich fotek zrobionych przez super zawodowców jak i amatorów.
    Nie powiedziałem że mi się nie udało nigdy zrobić ostrego zdjęcia, tylko nie byłem zadowolony z tego co mi wychodziło. Jak przejrzysz próbki które wysłałem wiele zdjęć było bardzo ostrych np. te z Canona 600D, zapewne nie dotarłeś do tej części dyskusji gdy o tym pisałem.
    Co do zdjęć od fotografów. Widzisz... siedzimy na forum ludzi którzy mają aparaty i chyba robią zdjęcia / przynajmniej powinni czuć frajdę z ich robienia. To jest po prostu bardzo dziwne, że tak dużo osób ma tak dużo do powiedzenia i nikt nie operuje zdjęciami 1:1 ?!?!
    Co do sampli z sieci, nie są tak miarodajne jak zdjęcia kolegi z forum, który broni swoich racji o wyższości Canona ponad inne idee. Dla mnie to co wychodzi spod Sony rozrywa na strzępy wszystko co do tej pory wykonywałem z jakiegokolwiek Canona. Być może istnieją użytkownicy aparatów którzy umieją z nich wycisnąć dużo więcej ode mnie, jeśli tak po prostu z czystej ciekawości chętnie bym takie zdjęcie zobaczył, bo nie miałem okazji nikogo takiego choćby wirtualnie poznać. Kupujecie lustrzanki, żeby robić zdjęcia w 1200px? To chyba ajfon wyszedłby taniej i chyba podobną jakość by miał, nie szkoda kasy?

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez ultimator Zobacz posta
    Kupujecie lustrzanki, żeby robić zdjęcia w 1200px? To chyba ajfon wyszedłby taniej i chyba podobną jakość by miał, nie szkoda kasy?
    Ajfon raczej nie ma szans robić takich zdjęć nawet jeżeli porównuje się je w ok. 1200px.
    Sam mam jakiegoś smartfona i wiem co mówię.

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez ultimator Zobacz posta
    Dla mnie śmieszna jest cena tego body o którym wspominasz.
    5Dsr przed chwilą sprawdziłem na cyfrowe.pl . Body cena pow 15tys zł. Gdybym dysponował taką kasą to być może dołożyłbym trochę i kupił 1Ds MK II (choćby używanego). Ja za swoje body A7R dałem 6K.
    Szklo Sony daje za darmo?

Pełne uzależnienie

ambasadorom pewnie tak
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ambasadorom pewnie tak
    Miałem identycznie odpisać ale postanowiłem się powstrzymać

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Niestety nie wiem jednak co to jest "ostrość totalna" ale zakładam, że to coś, co po czym spadają kapcie.
    Ja też nie wiedziałem, że od ostrych zdjęć mogą spaść kapcie, zawsze wydawało mi się, że od czegoś innego
    Wstawiam bardzo ciekawy wykres obrazujący współczesnych posiadaczy aparatów. Jak na nim widać kapcie mogą spadać nie tylko od ostrości
    http://www.ewaipiotr.pl/wp-content/u..._fotografa.jpg

Coś już napisał

Bardzo ciekawa grafika
    Pewnie coś w tym jest

Na początku faktycznie "Wszystkie moje zdjęcia są śliczne - kwiatki i kotki" i to przy aparacie z telefonu. Autor wątku tutaj chyba wywnioskował, że Ajfon da cudowne fotki w 1200px. Nie mam co prawda twardych naukowych dowodów, że tak nie jest...

Dziwi mnie to trochę, bo to sobie tak myślę jakby wziąć te jego fotki z tego SONY zalinkowane w pierwszym poście i przeskalować jakoś do 1200px i fotki Ajfona przeskalowane do 1200px będą takiej samej jakości. Nie mam Ajfona ale w to wątpię. To się jednak da łatwo sprawdzić - wystarczy pocykać trochę fot w różnych warunkach z różnym oświetleniem.

Można dojść do kuriozalnego wniosku (być może kompletnie z czterech liter wniosek więc proszę nie bić) więc, że autor jest na samym początku osi X w powyższym obrazku

Ja sam jestem z całą pewnością na samym początku ale się tego nie wstydzę. Więc we wszystkim mogę się mylić.
    Przepraszam jeżeli uraziłem kogoś
    Ostatnio edytowane przez Rysiu ; 10-05-2017 o 15:48

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez robertskc7 Zobacz posta
    Ja też nie wiedziałem, że od ostrych zdjęć mogą spaść kapcie, zawsze wydawało mi się, że od czegoś innego
    Wstawiam bardzo ciekawy wykres obrazujący współczesnych posiadaczy aparatów. Jak na nim widać kapcie mogą spadać nie tylko od ostrości
    http://www.ewaipiotr.pl/wp-content/u..._fotografa.jpg
    Dobre to! Wpisuje się idealnie dziś.
    Ale niektórzy z nas zaczynali, kiedy telefony służyły wyłącznie do dzwonienia i onanizm smartfonowy nigdy nie zagościł.

Szkło do Sony jest "za darmo" tak samo jak "za darmo" jest szkło do Canona.
    Nawet ze szkłem nie dobiłem do 5cyfrowej wartości.
    Poza tym nie chodzi o te megapiksele... tylko o coś zupełnie innego.
    Ale jeśli wszystkie zdjęcia zawsze zmniejszacie, to bardzo prawdopodobne jest, że nie jesteście w stanie wyczuć tej subtelnej "potrzeby".

Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów