Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sony A9

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta

Tylko że Canon miał/ma chyba poważny problem rozwojowy (którego nie ma Sony)
    Canon zainwestował/rozbudował duży segment lustrzanek i obiektywów "dla początkujących" dla którego bezlusterkowce są silnym/śmiertelnym konkurentem.
    Tak jak kiedyś Leica która rządziła rynkiem foto i "przespała/zlekceważyła" początek rozwoju lustrzanek.
    Gdy wreszcie wypuściła swój model to było za późno, wyrosła konkurencja.
    O tym właśnie piszę.
    I szczerze mówiąc, następne zdanie przechodzi mi przez gardło zdecydowanie trudniej niż to że po kilkunastu latach przygody z Canonem przeszedłem na Sony - Nikon radzi sobie w tym wyścigu lepiej od Canona.
    Bardzo rozsądnie jakiś czas temu porzucili rozwój matryc uznając że nie dogonią Sony - za to skupili się nad opracowaniem tego co z matrycy wychodzi. Obrazek z takiej samej matrycy w Nikonie jest lepszy niż w Sony - Nikon potrafi lepiej obrobić to co produkuje matryca - w końcu w tym mają doświadczenie.
    Canon w dalszym ciągu jest o generację dalej - w zasadzie dopiero w ostatniej serii puszek zastosowali matrycę, która choć trochę zaczyna być iso-less. A teraz dostali kolejnego strzała ze stacked na FF.

Trzeba też jasno powiedzieć, że w takich wyścigach nie zawsze wygrywa to co jest stricte najlepsze.

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    O tym właśnie piszę.
    I szczerze mówiąc, następne zdanie przechodzi mi przez gardło zdecydowanie trudniej niż to że po kilkunastu latach przygody z Canonem przeszedłem na Sony - Nikon radzi sobie w tym wyścigu lepiej od Canona.
    Tzn. jak lepiej - przecież oni są na granicy bankructwa .......???
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez pawel.guraj Zobacz posta
    jakoś tego nie widzę - co model (taki w moim zakresie zainteresowań) to akcja serwisowa, lub dwie - nawet chińczycy tego nie wytrzymali.
    innowacje są ważne ale ja osobiście nie potrzebuję nic specjalnie więcej niż to co jest - potrzebuję żeby ktoś nie obcinał czujnika zbliżenia oka za 50 centów, czy nie robił 98% wizjera w fullfrejmie i niewiele więcej - czyli dał co mi się jak psu buda należy - tyle i tylko tyle - w pozostałych elementach takich jak matryce canon powoli odrabia pracę domową - technologia cyfrowa osiągnęła już swoją dojrzałość wystarczającą z dużym zapasem do robienia zdjęć.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Uprawnienia umieszczania postów