Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 339

Wątek: Sony A9

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań, WLKP

Domyślnie Odp: Sony A9

Cytat Zamieszczone przez jan pawlak Zobacz posta
    W świecie lustrzanek Canona miałem 2 zapasowe baterie i zmieniałem je w trakcie focenia, teraz w Sony mam 3 i też zmieniam.
    Miałem ładowarkę pojedynczą teraz mam podwójną.

Wracając na nocleg podłączałem ładowanie, wychodząc wkładałem zawsze na 100% naładowaną. Teraz też tak robię.
    Podczas focenia podglądałem stan naładowania i gdy było około 15% to zmieniałem. Teraz też tak robię

Oczywiście wolałbym aby akumulator był fabrycznie "naładowany" z gwarancją fotografowania bez ładowania przez 10 lat.

jp
    W świecie Canona aku w 5d3 wystarczy na ponad 1000 zdjęć. Czyli przy normalnym fotografowaniu na tropie na 2-3 dni... Mając zapasowy aku lądowanie robisz raz na 5-6 dni. W Sony tez tak masz?

--- Kolejny post ---

Edyta:
    miało być na tripie, a nie tropie i ładowanie, a nie lądowanie :-)

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta
    W świecie Canona aku w 5d3 wystarczy na ponad 1000 zdjęć. Czyli przy normalnym fotografowaniu na tropie na 2-3 dni... Mając zapasowy aku lądowanie robisz raz na 5-6 dni. W Sony tez tak masz?

--- Kolejny post ---

Edyta:
    Ale nie o to chodzi.
    Zawsze miałem zapasowe ze sobą i zmieniałem gdy było trzeba.
    Teraz też mam.
    ok, zmieniam częściej ale dla mnie to żaden kłopot

jp

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    Jeżeli mamy na myśli topowe puszki wszak jest dokładnie odwrotnie.
    Obudź się !

(matryce) czyli jakość zdjęć w rankingu testów DxO pierwszy Canon (5D4) jest na 15 miejscu a przed nim
    jest 6 puszek Sony i 6 puszek Nikona
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Obudź się !

(matryce) czyli jakość zdjęć w rankingu testów DxO pierwszy Canon (5D4) jest na 15 miejscu a przed nim
    jest 6 puszek Sony i 6 puszek Nikona
    Nikon w D5 pokazal jakosc swoich produktow. TCS na youtubie juz dawno opisywal problemy z DR na niskich ISO. DxO nadal twierdzi, ze wszystko jest ok i tam Nikon jest wysoko. Optyczne wlasnie wrzucilo test do sieci (D5) i znowu sytuacja jak w TCS.

Czyli co 15 lat tradycji czy ile tam i (_._).

Panu Janowi nie przydalaby sie nowa puszka, a komplet filtrow lee i dobry polar. Taniej i lepsze rezultaty.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Zawsze miałem zapasowe ze sobą i zmieniałem gdy było trzeba.
    Teraz też mam.
    ok, zmieniam częściej ale dla mnie to żaden kłopot
    Denial.

To jest jedna z największych wad dzisiejszych bezlusterkowców.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Denial.

Zdecydowanie tak.
    Bateria to w zasadzie była jedyna rzecz jaka na prawdę dała mi się we znaki po przesiadce.
    Oczywiście wszystko jest względne - jeżeli weźmiemy takiego DSLR'a i będziemy go używać wyłączenie w trybie LiveView czy jak to się tam u innych nazywa, przypuszczam, że żywotność baterii będzie porównywalna - przy czym oczywiście rozumiem, że nie po to ma się lustro żeby z niego nie korzystać (czemu absolutnie przeczą moje ostatnie obserwacje uliczne ze sposobu użycia lustrzanek w segmencie amatorskim )

p,paw
    https://pawel.online | R5mk2 | RF 14-35 f/4 L | RF 24-105 f/4 L | RF 70-200 f/4 L| RF 100-500 f/4.5-7.1 L | RF 50 f/1.8 STM | RF 1.4x | Na blogu: Nowy Jork

Pełne uzależnienie Awatar jan pawlak

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Denial.

Jeśli zgadzasz się że konieczność częstszej zmiany baterii w body to (jedna z) największa wada bezlusterkowców to zgadzasz się więc że lustrzanki powinny już iść do muzeum techniki.

Największa wada smartfonów to potrzeba ładowania baterii której nie trzeba ładować w telefonie na korbkę

jp
    puste opakowania po EF 24-70/2,8 I, 580EX, GP-E2 oraz 2 statywy i pilot RMT-DSLR2
    Sony A7R Mark III,[B] FE 1.8/20G, FE 1.4/35GM, 85mm 1:1.4 DG DN, FE 1.8/135GM,
    http://www.dpreview.com/galleries/51.../photos#page=1
    public.fotki.com/janusz-pawlak/

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Jeśli zgadzasz się że konieczność częstszej zmiany baterii w body to (jedna z) największa wada bezlusterkowców to zgadzasz się więc że lustrzanki powinny już iść do muzeum techniki.
    Na pewno nie jedyna, ale taka która mnie osobiście najbardziej irytuje i wada ta dotyczy wszystkich użytkowników bezluster. Ciebie również.

Np. inna wada to słaba dostępność i kiepska ergonomia użytkowania jasnych supertele.
    Ale dla mnie jest to wada nieistotna, bo nie używam tego typu obiektywów ;-)

Największa wada smartfonów to potrzeba ładowania baterii której nie trzeba ładować w telefonie na korbkę
    Gdybyś porównał smartfony wymagające ładowania co 2 dni np. ze starymi Nokiami (ponad tydzień na jednym ładowaniu), to to porównanie miałoby choć odrobinę sensu...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez tomfoot Zobacz posta

--- Kolejny post ---

Edyta:
    a9 ma juz b dobra baterie,
    Sony a9 uses an all-new and larger NP-FZ100 7.2 V, 16.4 Wh, 2280 mAh battery ($79.95). After my first day of shooting, my battery still had 30% juice left in the tank after shooting OVER TWO THOUSAND continuous focus action shots with a mix of E-mount and adapted A-mount lenses. NP-FZ100 performed even better on second day of shooting with 60% battery remaining after shooting over 1400 action and portrait shots.
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    a9 ma juz b dobra baterie,
    Cytowales typa ktory zrobil 2000 zdjec i mial jeszcze 30% baterii. Niestety z 20 fps'ami te 2000 zdjec mozna zrobic w 5 minut.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez zdebik Zobacz posta
    Cytowales typa ktory zrobil 2000 zdjec i mial jeszcze 30% baterii. Niestety z 20 fps'ami te 2000 zdjec mozna zrobic w 5 minut.
    To fakt, dobra bateria to taka która wytrzyma 200 zdjęć - 10 na tydzień

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów