Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1339

Wątek: Jaki statyw AD 2012-2019

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Jaki statyw AD 2012-2016

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    plytki na srubke wytrzymuja tysiace zakladan i zdejmowan. PL-200 po pol roku uzytkowania jest tak wyzlobione, ze pojawiaja sie luzy. a wieszajac 3kg kosztujacych kilkanascie tysiecy zloty szpejow na statywie nie znam sie na zartach. to nie ma miec zadnych luzow w mocowaniu.
    Na pewno nie mogę z Tobą porównać mojej intensywności pracy... ale aż obejrzałem swoją złączkę i nawet nic się nie da wyczuć paznokciem, co oznacza, że wyżłobienie jest zerowe po latach. Jak kupię six-pack tych złączek to mi wystarczy do końca życia... A serio, to z Amazon widać, że istnieją podróbki, które ponoć maja luzy. Skoro są one takie ordynarne, to może nieopatrznie nabyłeś fejki a nie rzetelną włoszczyznę.

czemu producenci upieraja sie przy srubkach zamiast zawiasach to osobiscie tez nie rozumiem. jest to ciut bezpieczniejsze o tyle, ze o wajche mozna przypadkiem zahaczyc i w ten sposob odblokowac plytke. no to biorac pod uwage te kilka dobrych tysiecy papierkow do tej glowicy przymocowanych...
    Można zahaczyć i dlatego, jest tam sub-wajcha bezpieczeństwa jak w innym pięknym włoskim designie Pietra Beretty. Uzywając cięższego szkła automatycznie i jednym ruchem się ją uruchamia.
    Polecam sklep z użytecznym sprzętem italiano vero. Nie samą fotografią człowiek żyje i nie tylko Canonem można strzelać:
    http://www.berettausa.com/en-us/
    https://www.youtube.com/watch?v=DlOO-EkdTCM

a wez taka plytke na srube (nawet w postaci L-bracketa) i porownaj kulture pracy tego czegos z ordynarnie kutym Manfrotto. to jest kolosalna roznica w plynnosci pracy.
    Tej płynności nie widzę, bo problem polega na tym, że trzeba to wsuwać z boku i po trzech piwach sie nie trafia w te płozy. A w taki zatrzask się po prostu wrzuca z góry.

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    i jeszcze dodam że wszystko o czym tu piszemy to i tak produkty głowicopodobne - istnieją jeszcze produkty takie jak rrs bh-55 czy arca monoball Z1 i ludzie je kupują .
    Pełna zgoda, i to mnie boli, ale skoro i tak, w porównaniu z najwyższą klasą, jeżdżę produktem samochodopodobnym i mieszkam w domu domopodobnym, to zadowolę się również produktem głowicopodobnym. Bo na Amazon.com jest głowica z motorkiem za $75 000 (plus $11.65 za przesyłkę ).
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 27-09-2016 o 09:28
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Uprawnienia umieszczania postów