I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Żaden problem z panoramami - używam głowicy B-3 jak i B-2, odkręcasz dolne pokrętło, obracasz o zadany kąt, przykręcasz robisz zdjęcie i tak dalej.
w mojej triopo b3 takiego luzu nie ma. Wymieniałem w ramach gwarancji, bo w poprzedniej panoramowanie było nieużywalne. Teraz jest trochę lepiej, ale i tak powinno być lepiej.
SONY
Salas - wymieniłes bo było podobnie? czy jakis inny problem?
Co myslicie o b3 w połaczeniu z Benro A2970F? Raczej nie bedzie to sprzet który bede chciał wniesc na everesta![]()
Wymienilem bo panoramowanie dzialalo mi tak ze odkrecalem głowicę pd statywu albo ruszalem calym statywem.. taki opór ze jakas masakra. Teraz trochę lepiej, ale zeby dzialalo panoramowanie musze poluzowac tez dwa pozostałe pokretla
SONY
a z tym wspominanym przezemnie Benro A2970F mieliscie Państwo do czynienia?
Orientuje się ktoś czy w Manfrotto 055XPRO3 można wyjąć kolumnę centralną?
Jestem męczony o wybór statywu, a że akurat takie wymagania nigdy mnie nie interesowały więc nie wiem co można polecić. Statyw ma być używany do fotografii ptaków i na nim ma siedzieć głowica Triopo DG-3 (gimbal) + S150-600S + 1dx2. Nogi więc mają do utrzymania jakieś 7kg. Myślałem o jakimś karbonowym Triopo z udźwigiem 15kg ale prawdę mówiąc nie wiem ile one są warte. Budżet na statyw to do 1000 zł no chyba, że jednak w tej kwocie nie da się czegoś o kompromisie wagi, jakości, sztywności i nośności.
Używam do pracy czasem Triopo MX-1327 i mogę go z czystym sumieniem polecić (spełnia podane kryteria i jest sporo tańszy od zakładanego budżetu).