Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1542

Wątek: Wszystkie pytania do LR to TUTAJ

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Lightroom problem po imporcie

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    LR podczas importu przez chwilę wyświetla "zaszytego" jpg-a, później zdjęcie jest "wywołane" wg zadanego profilu kolorystycznego, któremu niestety do Canonowskiego trochę brakuje. Rozwiązaniem jest zrobienie własnego profilu kolorów za pomocą np. i wczytywanie go podczas importu RAW-ów. Wtedy kolor będziesz miał taki jaki chcesz tzn. jaki zrobisz profil
    Dziękuję za odpowiedź ale niemożliwe żeby każdy użytkownik Canona się tak męczył (i może jeszcze kupował X-Rite Colorcheckera
    skoro z innych aparatów RAW-y ładuję się "normalnie" to dlaczego z Canona nie?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez maxwawa Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedź ale niemożliwe żeby każdy użytkownik Canona się tak męczył (i może jeszcze kupował X-Rite Colorcheckera
    skoro z innych aparatów RAW-y ładuję się "normalnie" to dlaczego z Canona nie?
    Którego masz LR? Może wrzuć gdzieś przykładowego RAWa i jpga (napisz z jakim profilem) z twojego LR i "wywoła" go ktoś inny u siebie - będzie można porównać, czy to wina profilu/LR u Ciebie, czy po prostu tak jest i większość to akceptuje, a Tobie zostaje DPP lub zrobienie własnego profilu.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Miasto
    Warszawa

Mam takie nieco naiwne pytanie - czy można jeszcze gdzieś dostać pudełkowego Lr 5 ?
    C7D + BG-E7; C10-22; C24 2.8; C28 1.8; C40 2.8; 50 1.4; C85 1.8

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów