Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez dylu Zobacz posta
    Przy idealnym naświetleniu nie potrzeba wysokich iso. Fotografując przyrodę najlepsze ujęcia można zrobić przed zachodem lub po zachodzie słońca, jak do tego dorzucimy środowisko leśne gdzie za dnia już światło nie rozpieszcza, to daje nam przykładowe parametry zdjęcia dla f2.8 iso 1600, 1/40. W takich sytuacjach podbicie iso do 3200 niejednokrotnie ratowało by zdjęcie. Używam 50D i iso3200 jest absolutnie nie używalne, nawet iso 1600 daje słabej jakości obrazek.
    Po obróbce w LR BirdWatching.pl - Galeria - Za kurtyną
    1. Nie zgodzę się, że 3200 jest nieużywalne w 50d. Ale scena musi mieć małą rozpiętość i dodatkowo być poprawnie naświetlona.
    2. W 7d2/70d jest lepiej w kwestii szumu o mniej wiecej 1EV ale nadal stosują się uwagi z pkt 1.
    3. Najlepszym rozwiązaniem do fotografii w lesie będzie dziś 6d. Ewentualnie można pomyśleć też o 200/2 L IS.
    4. Osobiście zaczekałbym do wiosny i,zobaczył co Canon pokaże.

Co do punktów 1 i 2 mogę służyć przykładami w przyszłym tygodniu.

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Co do punktów 1 i 2 mogę służyć przykładami w przyszłym tygodniu.
    W takim razie chętnie zobaczę próbki z 7d2.
    W sieci co prawda jest trochę sampli ale to są w większości przypadkowe pstryki, z których trudno cokolwiek wywnioskować.
    I jeszcze jedna rzecz, po przeglądnięciu tych sampli zauważyłem, że mało które zdjęcie jest ostre, nawet przy użyciu takich szkieł jak 135L.
    https://www.facebook.com/fotokopacz

Uprawnienia umieszczania postów