Chętnie przyłączę się do prośby już 2 osób.
Przy okazji kolega mkamelg zapewne posiada c7d2 i z własnego dobrego serca pomaga w tym wątku powyższym tekstem?
Oczywiście tekst pomocny jak diabli i te linki, bezcenne...
Czy kolega mkamelg robił kiedykolwiek zdjęcia w ciemnym kościele, sali itp? Czy robił zdjęcia w "uliczkach" w okolicach zmroku? Może robił zdjęcia z imprez plenerowych które przeciągnęły się do wieczora?
Jeśli tak, to może mi powie które ze zdjęć które linkował są wykonane właśnie w takich lub zbliżonych warunkach? (zdjęcia półki z iso 100 i więcej nie są tymi warunkami i pojedyncze zdjęcie nóg pod chointą również...)
Co więcej śmiało mogę powiedzieć, że część z jpg które tam oglądałem wyglądają jak zdjęcia z kompakta lub robione były tak marną optyką, że zabiło to jakość lustrzanki...
Koledzy, czy nikt nie znajdzie chwili na zrobienie kilku zdjęć wedle prośby kolegów?
Nie ma być to fotografia artystyczna a jedynie w konkretnych warunkach, od biedy otwórzcie okno pod wieczór i zróbcie parę zdjęć wedle iso zadanego w prośbie
Przy okazji do nomoamo: Też bym wybrał a do sportu c7d2 ale mnie nie stać na oba bo jestem amatorem i nie zarabiam na zdjęciach, jak zapewne przedmówcy...
Pozdrawiam