Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 70

Wątek: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Coś już napisał
    Miasto
    Sulejówek

Domyślnie Odp: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Cytat Zamieszczone przez promil69 Zobacz posta
    nad o drugim myślałem 40d,
    40d nie kreci filmów
    6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

A ja bym nie kupował używanego 6D . Jego cena jest tak atrakcyjna że za 1000 zł więcej lepiej mieć nowy . Co jakiś czas są atrakcyjne cashbacki. Do tego 100D dla żony . Jakbym kupować miał używany to raczej 5D MK II bo to jest "pancerna" konstrukcja.
    Mój nowiutki 6D od razu prosto z pudła był uszkodzony - nie działał LCD. I czytałem na forach że kilka osób tez już miało awarie 6D.
    Może mam lekki uraz przez to ale pierwszy raz coś takiego mnie spotkało przy kupnie nowego sprzętu - jakiejkolwiek firmy.

Cytat Zamieszczone przez andrew84 Zobacz posta
    40d nie kreci filmów
    wiem, wiem - nie jest to konieczność aczkolwiek miły dodatek dla żony, dlatego coraz bardziej dla niej przekonuje mnie 60d.

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Jego cena jest tak atrakcyjna że za 1000 zł więcej lepiej mieć nowy
    też moje myśli skierowałem w tą stronę - ponieważ różnica rzeczywiście nie jest duża, a jest pewność, że nie był użytkowany do filmów i inne oczywiste korzyści z kupna nowego.
    Zostaje przy tym, że 6D szukam nowego, a 60D będzie używka...

A promocji jest naprawdę dużo, więc warto poszukać i pogłówkować.

Cytat Zamieszczone przez Adam71 Zobacz posta
    Mój nowiutki 6D od razu prosto z pudła był uszkodzony
    zaczynasz mnie przerażać - wydając "bądź co bądź" duże pieniądze na nową puszkę - takie rzeczy.... :/

Coś już napisał
    Miasto
    Sulejówek

Jak kupowałem 6d to jeszcze nie bylo używek a różnica miedzy używanym 5d mkII byla na tyle mala że wolałem jednak dołożyć do nowego 6d. Czytałem tu kiedyś historię jak to ktoś kupił używane 5d II w super stanie które po miesiącu padlo i serwis kosztował tyle że w sumie wychodzilo więcej niż nowe 5d mkII. Przy tych kwotach za duże ryzyko moim zdaniem. Co innego tańsze cropy.
    6D || 5D || EF 17-40mm f/4 L || EF 35mm f/1.4 || EF 50mm f/1.4 || EF 85 mm f/1.8 || EF 135 mm f/2.0 || SPEEDLITE 580 EX II

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Cytat Zamieszczone przez andrew84 Zobacz posta
    Czytałem tu kiedyś historię jak to ktoś kupił używane 5d II w super stanie które po miesiącu padlo i serwis kosztował tyle że w sumie wychodzilo więcej niż nowe 5d mkII.
    Takich legend są tysiące. I dotyczą każdego modelu (w ogóle czegokolwiek).
    W dodatku możesz kupić nowiutki sprzęt, który rozleci się dzień po utracie prawa do gwarancji czy rekojmi, a możesz kupić używkę, która przeżyje niejeden sklepowy egzemplarz. Nie ma co siać paniki.

Coś już napisał
    Miasto
    Sulejówek

W sumie masz rację. Lepiej kupić i zacząć robić zdjęcia

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

A jednak jest 600 zł cashbacku znów na 6D:

Stare na nowe - Canon Polska

Miałam bardzo podobny dylemat jak autorka wątku i bardzo podobny sprzęt brałam pod uwagę.
    Fotografowanie psów i filmowanie zwierząt - przede wszystkim moich własnych psów - życie codzienne, portrety i wystawy na zewnątrz i sporadycznie w hali. Do tego ptaszki, żabki, ważki i inne robaczki.
    Z czasem marzy mi się makro (amatorskie makro - pszczółki i robaki w oczku wodnym )
    Postawiłam na Canona 70D (przeważył AF przy kręceniu filmów) i obiektyw 70-200 ze światełkiem 2,8 bez stabilizacji. Z powodu ograniczeń finansowych zdecydowałam się na używkę, ale kupowaną po obejrzeniu (oczywiście przekroczyłam budżet...).
    Z czasem planuję jakieś jasne krótkie szkło "do domu", prawdopodobnie właśnie 50ke 1,8, a może jakiś krótki, dobry zoom (to w zależności od kasy, na razie się spłukałam do gołego )
    A teraz proszę mnie pochwalić, ze wspaniale wybrałam, bom bardzo z siebie dumna, chociaż ciężki ten obiektyw jak jasny gwint

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Twój przykład pokazuję, że jak się chce to się da samemu wybrać, czytając informacje w necie.
    Gratuluję!
    SONY

Bo wszystkie aparaty sa dla ludzi... I czesto miedzy dwoma modelami, nad ktorymi sie zastanawiamy, roznice sa bardzo male... Wiec zadawanie setki pytan w nowych watkach moze nie miec sensu... A wiec mielgo focenia 70D

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów