Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 70

Wątek: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Ok, ale dla czego?

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

obejrzyj link ktory ci wyslalem wyzej, w sumie to lap https://www.youtube.com/watch?v=WHhvvN4_RTk
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

Obejrzane oglądałam kiedyś inne ich testy, mają tego sporo. W sumie zaciekawili mnie z tym ISO. Sprawdziłam sobie nawet na pixelpeeper przykładowe zdjęcia z 12800. I na przykładzie umieszczonych tam zdjęć, Canon 70d wychodzi lepiej niż 7d.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Canon 7D+ sigma 50-150/2.8 OS HSM. W budżecie powinnaś się zmieścić.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Ewcia Zobacz posta
    Powoli zaczynam żałować, że w ogóle zaczęłam ten wątek. Bo nie ma to jak pojazd doświadczonych kolegów ;/ Zamiast doradzić - to odsyłam do poczytania, ciekawe na jakiej podstawie. Bo raz piszecie, że f4 za ciemne, a raz że jasne. I tak też jest na wszystkich forach ile użytkowników tyle opinii. Także odesłanie do forum jest nieco bez sensu. Podstawy fotografii..hmm myślę, że nie powiedzą mi czy lepiej wybrać to czy to. Chyba, że znajdę wypowiedz kogoś kto miał do czynienia z jednym jak i drugim...w podręcznikach ciężko by było o coś takiego.
    masz racje.
    z punktu widzenia srednio interligentnego czlowieka zadalas pytanie bez sesnu.

wyobraz sobie ze w duzym sklepie spozywczym ktos pyta Ciebie jaka ma musztarde kupic , zeby mu najlepiej smakowaly kielbaski , ktore chce grylowac.
    Zwariowal - pomyslisz .

a teraz wyobraz sobie, ze ktos w slelpie fotograficznym pyta jaki ma obiektyw kupic , gdyz chce fotografowac konie?- To samo - odpowiedz jest jedna i oczywista.

Na takie pytania na forach jest zawsze najbardziej ozywiona dyskusja , gdyz wszelkiego autoramentu dyletanctwo ma okazje sie popisac swoja pseudwiedza.

konie , zwierzeta itd itp fotografujesz dokladnie tymi samymi obiektywami co mozna sfotrografowac np slub , chrzest itd itp.

dobor zalezy od konktretnej sceny , od Twojej wizji plastycznej , zamierzenia - a tego nikt nie zna.

cokolwiek kupisz mozna tym zrobic doskonale zdjecia ale i knoty tez. wynik bedzie zalezal nie od obiektywu i aparatu a od tego w jaki sposob sie nimi posluzysz .

jesli chcesz miec uniwesralana optyke na prawie kazda okazje to potrzebujesz 17-50 i 70 -200.( 70-300)

Witam Wszystkich - ponieważ potrzebuje rady, pomocy, informacji podepną się pod ten wątek.
    Podjąłem nie łatwą decyzję zmiany systemu (nie będę się rozpisywał, ale w skrócie ogranicza mnie system i spadek dostępności szkieł).

Obecnie używam a77 do tego minolta 50mm f1,4, Sigma 17-50mm f2,8, Sigma 70-200mm f2,8, Tamron 90mm f2,8

Szukam puszki Canona - koniecznie FF do 4-5k, ze szkłami sobie poradzę, bo chciałbym mieć w/w są dla mnie w zupełności wystarczające.
    Noszę się z zamiarem kupienia czegoś dłuższego 150-600 lub jasne 400
    Głównie przeznaczenie praca w studio (aukcję), jednak weekendami jest różnie - taki "misz-masz" ptaszki, krajobrazy, pokazy lotnicze itd...

Nie zależy mi w ogóle na filmach (najlepiej jak by w ogóle ich nie było) Podstawa to FF, w miarę sprawny AF, no i przede-wszystkim ładny obrazek. (szukam używanego sprzętu - wole doinwestować szkła)

Jako, że moja żona zaczęła swoją przygodę, to wraz ze zmiana systemu poszukuje dodatkowo puszki dla niej do 1,5k - jej z kolei zależy na filmach HD (ale nie jest to konieczność) i to tyle, bo dopiero uczy się pojęć :P
    Ale lepiej się "ubezpieczyć" w razie pogłębienia jej chęci foto - nie chcę zaraz zmieniać jej puszki.
    Poza tym, w razie potrzeby mógłbym korzystać z dwóch puszek co znacząco ułatwią np. śmiganie w plenerze (na jednej 70-200, na drugiej 150-600).

Jak bym się zmieścił z dwoma puchami do 6K to będę szczęśliwy - nie wykluczam tymczasowego odpuszczenia długiego tele na rzecz lepszej puchy,
    ale wolałbym nie przekraczać budżetu w/w puszek do 6K
    Ostatnio edytowane przez promil69 ; 04-09-2015 o 10:26

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

używane 6d + 650d/700d/60d będzie wszystko co potrzeba i jak dobrze poszukasz to do 6k kupisz obie razem.
    Na pewno za te cropy nie dawaj więcej niż 1500zł, chyba że 60d z małym przebiegiem to można gdzieś do 1700zł max.
    6d za 4500k powinieneś kupić.

--- Kolejny post ---

używane 6d + 650d/700d/60d będzie wszystko co potrzeba i jak dobrze poszukasz to do 6k kupisz obie razem.
    Na pewno za te cropy nie dawaj więcej niż 1500zł, chyba że 60d z małym przebiegiem to można gdzieś do 1700zł max.
    6d za 4500k powinieneś kupić.
    SONY

tak też celowałem i się potwierdza 6d jednak nad o drugim myślałem 40d, ale różnica cenowa jest niewielka w porównaniu do 60d więc "przestudiuję" go,

Dzięki za podpowiedź - zaczynam poszukiwania, obecnie znalazłem 6d nowy promocji za 4799 więc raczej się nie będę zastanawiał.
    (ale opinie o sklepie strasznie) więc odpuszczę i szukam z rzetelnych źródeł.

Nie zaśmiecam dalej wątku.

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez promil69 ; 04-09-2015 o 11:07

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

Cytat Zamieszczone przez promil69 Zobacz posta
    obecnie znalazłem 6d nowy promocji za 4799 więc raczej się nie będę zastanawiał.
    jesli w valuebasket to 2 razy sie zastanów (absolutnie nie chce straszyc, tylko proszę o zastanowienie)
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    valuebasket
    dokładnie - poszukam po promocjach znanych sklepów, a jak nie to używką też się zadowolę

Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów