Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 94

Wątek: Zmiana kita w C550D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Zmiana kita w C550D

Cytat Zamieszczone przez max5 Zobacz posta
    "Nikt nie zgłaszał bo wszystkie stm są na gwarancji"

Bzdura kolego. Premiera 21.03.2013 gwarancja 12 miesięcy, upierasz się przy swoim mimo opiniom i faktom, przypuszczam ze nie miałeś nigdy 18-55 STM. Na gwarancji są też ISII, nadal je produkują, na gwarancji sprzęt też się psuje. Dalsza dyskusja nie ma sensu, odchodzi od tematu, ale zapewne coś i tak dodasz. Ja Podziękuje
    Masz drugie 12 miesięcy z tytułu niezgodności. Wiem, że teoretycznie trzeba udowodnić wadę. Co do flexa to o którym fleksie piszesz ?

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez angel87 Zobacz posta
    Wiem, że do 18-55 też trzeba mieć umiejętności. Dlatego chcę ich nabyć. Nie jest sztuką wydać kupę kasy na szkło, które i tak będzie robić słabe zdjęcia, bo nie będę potrafiła wykorzystać jego potencjału.

Link do albumu, wrzuciłam przykładowe fotki. (Nie wiem, czy w takiej formie jest ok?). Jeszcze te kwiaty z bliska wyglądają dobrze, może są trochę za żółte, ale to kwestia ustawień tonu koloru. Natomiast te pozostałe są dla mnie wyblakłe, zieleń za mało nasycona....
    Kwiaty - czy aparat potwierdził ostrość ?

Dopiero zaczyna

Z tego co pamiętam były z tym spore problemy. Ostatecznie chyba wybrałam punktowy pomiar ostrości nastawiając na wybrany punkt na kwiatku.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Ostatecznie chyba wybrałam punktowy pomiar ostrości
    A zanim nastąpiła wspomniana ostateczność, to, przepraszam, jak ostrość "wybierałaś"?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Z tego co pamiętam były z tym spore problemy. Ostatecznie chyba wybrałam punktowy pomiar ostrości nastawiając na wybrany punkt na kwiatku.
    To raczej nie problem "kita" Pytanie czy aparat złapał ostrość. Druga sprawa to obróbka zdjęcia, przed zakupem STM pobaw się rawami

Dopiero zaczyna

Chodziło mi o wybranie punktu AF. Jak był ustawiony na wybieranie automatyczne, to w ogóle nie chciał się naostrzyć.

--- Kolejny post ---

Podchodzę do tych RAWów jak pies do jeża w końcu muszę to ogarnąć, ale chciałabym robić zdjęcia tak żeby nie trzeba było ich obrabiać... wiem że to jest niepopularny pogląd tutaj Twoim zdaniem te kwiatki dramatycznie źle wyszły?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Chodziło mi o wybranie punktu AF. Jak był ustawiony na wybieranie automatyczne, to w ogóle nie chciał się naostrzyć.

--- Kolejny post ---

Podchodzę do tych RAWów jak pies do jeża w końcu muszę to ogarnąć, ale chciałabym robić zdjęcia tak żeby nie trzeba było ich obrabiać... wiem że to jest niepopularny pogląd tutaj Twoim zdaniem te kwiatki dramatycznie źle wyszły?
    Dramatycznie by było gdybyś dekielka zapomniała zdjąć. Poszukaj ostrości na zdjęciach kwiatków. Taki kwiatek raczej kadru nie wypełni, chyba że to crop. Nie wiem jakiej wielkości jest ten kwiatek, tak sobie gdybam ale raczej ostrości aparat nie złapał.

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Czyli lekcja nr 1 - wybierz sobie centralny punkt (ręcznie wybierz) i zrób kilkadziesiąt zdjęć, używając tego właśnie punktu, nie pozostawiając automatyce wyboru punktu. Po tych kilkudziesięciu próbach zobacz, co wyszło i czy nie jest tak, że generalnie z ostrzenia jesteś bardziej zadowolona?

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Czyli lekcja nr 1 - wybierz sobie centralny punkt (ręcznie wybierz) i zrób kilkadziesiąt zdjęć, używając tego właśnie punktu, nie pozostawiając automatyce wyboru punktu. Po tych kilkudziesięciu próbach zobacz, co wyszło i czy nie jest tak, że generalnie z ostrzenia jesteś bardziej zadowolona?
    na pewno spróbuję... jakaś rada co do barw?

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Dramatycznie by było gdybyś dekielka zapomniała zdjąć. Poszukaj ostrości na zdjęciach kwiatków. Taki kwiatek raczej kadru nie wypełni, chyba że to crop. Nie wiem jakiej wielkości jest ten kwiatek, tak sobie gdybam ale raczej ostrości aparat nie złapał.
    kwiatek był mniej więcej wielkości dłoni, podeszłam do niego bardzo blisko. (crop...czyli odzwierciedlenie 1:1?)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

na pewno spróbuję... jakaś rada co do barw?

kwiatek był mniej więcej wielkości dłoni, podeszłam do niego bardzo blisko. (crop...czyli odzwierciedlenie 1:1?)
    Dużo nauki przed tobą. Zdecydowanie zostaw kita i poczytaj trochę lektury

Awatar Scorpius
    Miasto
    Krosno

Wstrzymaj się chwilkę ze zmianą kit'a. Kup 50 1.8 i zobacz jak się "pracuje" z jasnym szkłem. Zmiana 18-55 IS II na 18-55 STM niewiele da. Odydwa są tak samo ciemne, optycznie nie ma wielkiej różnicy, jedynie af STM jest wyraźnie lepszy... Co do wspomnianych kwiatków... Czy nie było tak, że byłaś ZA blisko? Bliżej niż minimalna odległość ostrzenia?

Wysłane przy użyciu Tapatalka
    Scorpius

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów