Strona 446 z 495 PierwszyPierwszy ... 346396436444445446447448456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 451 do 4 460 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Czyli w tych canonach póki co jakiejś przepaści nie ma jak chodzi o banding i dynamikę...
    Nie ma przepaści. Nawet 1dx to ten sam chłam. Przepaść to jest między Nikonem i Sony a Canonem. Nawet DXO ONE ma lepsza matrycę niż 6D.....przynajmniej wedle DXO.

Ale ludzie głupie tego nie doceniaja. Tłumaczenie o bandingu i dynamice to jak grochem o ścianę i na tej nieświadomości żeruje bezwstydnie Canon. Np. u mnie w sklepie Nikon 7100 kosztuje co do centa tyle samo co Canon 70D, a samo body nawet mniej, chociaż Nikon 7100 też ma lepsza matrycę niż nawet najlepszy Canon FF i deklasuje wszelkie kropy Canona....
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Początki nałogu Awatar merida

Moje pierwsze z tym bezpośrednie zetknięcie było, gdy wrzuciłem mocno przesadzone ekspozycją zdjęcie w Rawie z Fuji x-e1 i udało się je niemal bez strat odratować. Później Nikon to był tylko gwóźdź do trumny dla Canona Ale powoli uczę się z tym żyć, mimo, że dobrze żyło się w niewiedzy

Coś już napisał Awatar qbar

Cześć! Taki problem: Coś mi się zupełnie porąbało z przydziałem guzików w 6d. Wciskam podgląd i włącza mi się live view. Na kółku strzałka w prawo w ogóle nie działa. Ktoś miał coś podobnego i rozwiązał to jakoś? Znalazłem już na forum problem z przemapowaniem przycisków, ale żadnego rozwiązania. Ktoś mógłby dać znać jak zrobić twardy reset aparatu? Może to pomoże? Dzięki z góry

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez qbar Zobacz posta
    Ktoś mógłby dać znać jak zrobić twardy reset aparatu?
    Strona 56 instrukcji obsługi - opcja dostępna bezpośrednio w menu, zwie się "Kasowanie nastaw aparatu".
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Strona 56 instrukcji obsługi - opcja dostępna bezpośrednio w menu, zwie się "Kasowanie nastaw aparatu".
    Dzięki, o coś takiego bym nie pytał, źle opisałem problem. Myślałem, że jest jakiś "tajemny chwyt" na pełny restart aparatu do ustawień fabrycznych, który wymazuje całą pamięć, ale już doszedłem do tego, że w 6d nic takiego nie ma. Teraz jestem na takim etapie, że klawisze dalej wariują. Co prawda w trochę bardziej przyjazny sposób bo jestem w stanie robić zdjęcia, ale wciąż niektóre klawisze losowo zmieniają swoją funkcję. Spotkał się może ktoś z czymś podobnym?

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

Wgraj ponownie firmware

Wysłane z mojego SM-N910C

Cytat Zamieszczone przez scooter Zobacz posta
    Wgraj ponownie firmware

Wysłane z mojego SM-N910C
    Wgrałem już i nic nie pomogło Aha i dodam jeszcze, że wcześniej nie zaliczyłem, żadnego upadku, zalania itp. Jedyna rzecz którą sobie przypominam, to fakt, że zanim pojawił się kłopot miałem aparat połączony przez wi-fi z telefonem.
    Ostatnio edytowane przez qbar ; 14-08-2015 o 22:19

Pełne uzależnienie Awatar BeatX
    Miasto
    Szczecin

No więc mam 6D i ja
    Kupiłem w okazyjnej cenie zupełnie nowy i póki co użyłem go na 2 ślubach, więc mogę już co nie co napisać, ale zdaję sobie sprawę że jest zbyt wcześnie na ostateczne wnioski.
    Nie dodam za dużo nowego ponad to, co już zostało napisane, ale..
    .. nie ogarniam tego podniecenia odnośnie celności AF w 6D
    Nie wiem, może jestem rozpieszczony pracą AF w 5DIII, ale dla mnie 6D to aparat który średnio-słabo nadaje się do reporterki.
    Zdjęcia w ruchu? awykonalne, totalna loteria w przypadku 6D
    Używając 5DIII + 135L jestem w stanie na f/2.0 robić zdjęcia w serii biegnących ludzi w moim kierunku i większość zdjęć mam trafionych.
    Przy 6D odsetek trafień w/w sytuacji wynosi 0%
    W plenerze też jakoś tak dziwnie z ostrością.
    Z bliska trafia, z daleka różnie - raz trafia, raz nie trafia.
    Nie wiem o co w tym chodzi.
    Biorę 5DIII i w zasadzie raz za razem mam zdjęcie trafione w punkt, obojętnie którym punktem AF ostrzę i na jaką odległość (aktualnie używam Sigmy 24-35/2.0 Art i 135L)
    Kupiłem 6D przede wszystkim jako backup, ale pomyślałem sobie żeby przejść na pracę na dwa body (5DIII + 6D)
    Zrobiłem dwa śluby w ten sposób (5DIII + Sigma 24-35/2.0, 6D + 135L) i jak z 5DIII mam 90% trafionych zdjęć, to z 6D może połowę.
    Różnica w celności jest ogromna.
    6D z jego AF uważam za niepewny.
    Tzn, jak ludzie stoją jak skała, to używając centralnego punktu AF jest spoko, ale ja odkąd mam 5DIII odwykłem od używania centralnego punktu AF, więc z 6D tak średnio mi się pracuje.
    Zdjęcia w ruchu to jak już wspomniałem - zwyczajne "uda się albo się nie uda, więc zrobię na raz 10 zdjęć to może któreś będzie trafione"
    6D nadrabia za to wysokim ISO - to się przydaje, owszem
    6D i ergonomia?
    Nie rozumiem, czemu Canon pozbył go joysticka i przycisku "ratio", który używam naprzemiennie w przerwach na weselu do kasowania i wstępnego selekcjonowania zdjęć.
    To jest tak wykastrowany aparat względem 5DIII w pojęciu dostępności funkcji i wyboru trybów, że nie można go sklasyfikować inaczej jak czysto amatorska puszka FF z bdb matrycą i względnie sensowną ceną.
    Ten aparat nie ma żadnej z cech z serii profesjonalnej, czy chociaż półprofesjonalnej.
    Ale jako backup z braku lepszych alternatyw - warto rozważyć zakup.
    Tyle ode mnie
    Fuji X-H2 | Fujinon 16/1.4 | Fujinon 35/1.4 | Viltrox 75/1.2
    Moje zdjęcia: https://flickr.com/photos/maciej_k/

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez BeatX Zobacz posta
    To jest tak wykastrowany aparat względem 5DIII w pojęciu dostępności funkcji i wyboru trybów,
    mnie sie podoba wykastrowanie z GPS-a...
    albo 200g roznicy w wadze

że nie można go sklasyfikować inaczej jak czysto amatorska puszka FF z bdb matrycą i względnie sensowną ceną.
    lub tez po prostu aparat stworzony do innych zastosowan niz kotleta.
    takie tez maja prawo bytu, o dziwo!

Ten aparat nie ma żadnej z cech z serii profesjonalnej, czy chociaż półprofesjonalnej.
    to juz bedzie chyba setny raz, jak w tym watku pojawia sie nastepujaca konkluzja:
    nie kazdy aparat jest zaprojektowany do focenia do kotleta
    wiem, trudno sobie to wyobrazic. ale moze w koncu sie uda...

6D jest absolutnie fenomenalnym korpusem w podroz czy do landszaftu. kupowanie tego antycznego ukladu AF do akcji jest IMHO wynikiem niewiedzy albo myslenia zyczeniowego (moze a jednak sie da). nie da sie! po diabla rzucac sie na kotleta z lyzka, jesli wyraznie widac, ze ona do zupy jest???
    ?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

No więc mam 6D i ja
    Kupiłem w okazyjnej cenie zupełnie nowy i póki co użyłem go na 2 ślubach, więc mogę już co nie co napisać, ale zdaję sobie sprawę że jest zbyt wcześnie na ostateczne wnioski.
    Nie dodam za dużo nowego ponad to, co już zostało napisane, ale..
    .. nie ogarniam tego podniecenia odnośnie celności AF w 6D
    Nie wiem, może jestem rozpieszczony pracą AF w 5DIII, ale dla mnie 6D to aparat który średnio-słabo nadaje się do reporterki.
    Zdjęcia w ruchu? awykonalne, totalna loteria w przypadku 6D
    Używając 5DIII + 135L jestem w stanie na f/2.0 robić zdjęcia w serii biegnących ludzi w moim kierunku i większość zdjęć mam trafionych.
    Przy 6D odsetek trafień w/w sytuacji wynosi 0%
    W plenerze też jakoś tak dziwnie z ostrością.
    Z bliska trafia, z daleka różnie - raz trafia, raz nie trafia.
    Nie wiem o co w tym chodzi.
    6D centralny jest naprawdę bardzo dobry, u mnie z 135 mam większość zdjęć trafionych. Robię często sport i nie czuję dyskomfortu po odstawieniu 7D.

Strona 446 z 495 PierwszyPierwszy ... 346396436444445446447448456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów