Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: Czarna magia czyli co kupić ;)

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Czarna magia czyli co kupić ;)

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Edyto, zadajac pytania z prośba o rady na forum muszisz uzbroić się w gruba skórę i ignorować zaczepki sfrustrowanych użytkowników, którzy tylko czekaja na taka okazję. Usłyszysz, że w ogóle nie powinnaś zabierać cennego miejsca swoim banalnym problemem, a jednocześnie wyprodukuja w kilka godzin 50 postów w Twoim watku, na forum gdzie czasem pojawia się kilka postów dziennie.
    Dosdkonale to wiem Kiedyś- dawno temu- zarejestrowałam sie na forum Canona ( może i było to to forum nawet? ), ale wtedy moja skóra była cieńsza Chciałam sie czegoś nauczyć, dowiedzieć ale mnie potraktowana jak idiotkę i zwiałam z podkulonym ogonem Mineło sporo lat, sporo kopniaków i nie tak łatwo się mnie pozbyć Moje poczucie humoru też ewoluowało

Jedno musisz zrozumieć - Canon jak i inne firmy w branży nie jest frajerem i nie da Ci nic za darmo. Zwłaszcza, że chcesz tego, co jest istota tej technologii (fotografii cyfrowej) i na czym Canon zarabia pieniażki.
    To ze frajerami jesteśmy my- kupujący- wiem od bardzo dawna

Szybkość, niskie szumy, wysoka światłoczułość, szeroki zakres tonalny - to właśnie to, za co się płaci. Jeśli wydasz mało pieniędzy, to dostaniesz prawie to samo, co już miałaś, tylko miejmy nadzieję, sprawne. Tanie obiektywy nie sa do dali, szybkie i jasne, kropka. Obiektywy inne niż Canon zwłaszcza niedrogie, gorzej (wolniej, z błędami) współpracuja w zakresie AF. Szumy w aparatach formatu "niepełnoklatkowego" poprawiaja się powoli. Korpusy od 550d i nowsze maja lepsze odszumianie niż wszystko do 500d włacznie. AF w aparatach xxxd jest zauważalnie lepszy tylko w nowszych modelach. 60d, 70d maja całkiem niezły AF, ale z tanim ciemnym zoomem w pochmurny dzień nie mówiac o wnętrzach cudów nie będzie. O wiele optymistyczniej i lżej w plecaku to wyglada z krótkimi stałkami.
    Tak. Najchętniej kupiłabym jasną Lkę ale to dopiero za jakieś trzy lata. Stałkę mam zamiar. Tanią, niby bylejaka ale zaprzyjaźniłam sie z tym czymś przez godzine Czyli Canon 50mm f/1,8. Stać mnie na to Chyba...Bo poprzeczka ceny aparatu zaczyna być niepokojąco wysoka...

Skoro narzekasz na szumy, i wolny AF to najtaniej prawdziwa różnicę zrobi 6d plus 70-200/4. Ale to już dosyć ciężkie. Tak samo bardziej uniwersalnie 24-105/4. Za mniej będzie gorzej, ale schodzimy do 55-250mm, 70d, 60d, 600-7xxd i wreszcie itd.
    Za ciężkie. Moja kieszeń nie udźwignie.
    A tak na marginesie chyba i moja szyja na spacerach też miałaby problem

Podsumowanie: tanio przy odrobinie starań i wytrwałości można robić świetne zdjęcia, (może 2 dziennie a nie 20 czy 200) ale szybkiego AF do ruchu i małych szumów w ciemnosciach tanio nie ma.
    Nie w ciemnościach całkiem. W pochmurny, zwyczajny polski dzień. Taki, jakich mamy większość tutaj

No wiem- nie myślałeś o nocy ale lubię sobie popisać jak mogę

--- Kolejny post ---

To oczywiste, ale nie na temat. Może spróbujesz poradzić w jakimś innym watku?
    Coś też nie na temat. Zdumiewa mnie fakt wsadzenia w lustrzankę kamery. Naprawdę!
    Ostatnio edytowane przez Edyta ; 26-07-2015 o 21:39

Uprawnienia umieszczania postów