Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 107

Wątek: Czarna magia czyli co kupić ;)

Uzależniony Awatar italy

Domyślnie Odp: Czarna magia czyli co kupić ;)

Jednego mogę Ci Edyto pogratulować w kilkanaście godzin na Twój wątek -50 postów a gdzie tu do zakończenia

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez italy Zobacz posta
    Jednego mogę Ci Edyto pogratulować w kilkanaście godzin na Twój wątek -50 postów a gdzie tu do zakończenia
    Naprawdę tyle? Czytając po prostu linki czy tematy w życiu bym nie dowiedziała sie tyle co w tej wymianie zdań I to jest najciekawszy sposób nabywania wiedzy. I taką wiedzę pamięta sie wiele lat
    A może to dlatego że ja sie nie wstydze napisać że czegoś nie wiem? Nie udaję że jestem kimś innym?

Pełne uzależnienie

Co niby nie na temat jesli chodzi o 1D? 1D nawet w wersji II zjada pod wzgledem AF i szybkostrzelnosci wszystkie wymienione w tym watku aparaty a kosztuje mniej od wszystkich nowych xxxD. No wiec co niby nie na temat?

Dopiero zaczyna

Nie na temat, bo jednak to już sa za wysokie progi na moje nogi. Chyba o to chodziło koledze. I uważam że ma racje.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Edyta Zobacz posta
    Za ciężkie. Moja kieszeń nie udźwignie.
    A tak na marginesie chyba i moja szyja na spacerach też miałaby problem
    szyja da radę
    6D - 755 gramów, 144,5 x 110,5 x 71,2
    70D - 755 gramów, 139,0 x 104,3 x 78,5 mm
    ale jeśli budżetu nie da się naciągnąć to nie warto - zwykle potrzebujemy jeszcze całej kupy dupereli których nigdy nie wliczamy do budżetu, nie jestem pewien jak to się spisuje na ruchomych celach jak już dojadę do tego władysławowa to spróbuję na tym UFO co go astf (we władyslawowie) sfocił, UFO szybko lata to będzie dobry test, a jak nie będzie ufo to na mewach i się wypowiem - mewy są co prawda białe a nie czarne ale może będą kormorany .
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    szyja da radę
    6D - 755 gramów, 144,5 x 110,5 x 71,2
    70D - 755 gramów, 139,0 x 104,3 x 78,5 mm
    ale jeśli budżetu nie da się naciągnąć to nie warto - zwykle potrzebujemy jeszcze całej kupy dupereli których nigdy nie wliczamy do budżetu, nie jestem pewien jak to się spisuje na ruchomych celach jak już dojadę do tego władysławowa to spróbuję na tym UFO co go astf (we władyslawowie) sfocił, UFO szybko lata to będzie dobry test, a jak nie będzie ufo to na mewach i się wypowiem - mewy są co prawda białe a nie czarne ale może będą kormorany .
    Budżet nie da rady a nawet gdyby dał, to chyba dla mnie nie warto go naciągać To byłby już lans
    Kormoranów w zatoce Gdańskiej jest masa Polecam wycieczkę. A i jakiś czarny pies tam pewnie sie znajdzie. Nie wiem tylko czy będzie ruchomym celem. Moja Zdzira ( imię suki :P ) potrafi wyprzedzić piłeczke do tenisa i złapać ją w locie będąc juz przed nią. Codziennie zadziwia mnie jej szybkość...
    O UFO czytałam hahaha. Swoją droga kilka lat temu po oim niebie bardzo szybko poruszały sie jakieś świetlne trzy punkty. Mamy niedaleko lotnisko i na pewno nie był to samolot. Dziwne tobyło i potem szukałam czegos podobnego na necie i nieustannie wychodziło mi UFO chociaż nie podpowiadałam wujaszkowi google tego

Duperele muszą być. Statyw mam. Ale potrzebna mi będzie szybka karta pamięci ( jaka najlepiej w rozsądnej cenie? ) bo te co mam są juz stare. Czas na większe pojemności Zapasowa bateria, filtr UV ( przydaje sie choćby do ochrony szkiełka ) i jeszcze trochę rzeczy które wyjdą " w praniu".

Ja sie zastrzelę. Za taką kase kupiłabym nowe meble do salonu. Ale czy miałabym z tego tyle radości? W życiu! Raz sie żyje!

Pełne uzależnienie

To gdzie konkretnie mam jechać na te kormorany?

E tam chyba rzucaną ręką, grałem kiedyś maniakalnie w tenisa - i nie widzę szans aby coś dogoniło piłeczkę uderzoną rakietą może jakiś chart (albo lepiej gepard ale to koty są) ale wątpię musiałby biec zanim uderzę, piłeczki umiejętnie uderzone lecą bardzo szybko.

Co do UV to są dwie szkoły ja jestem z tej drugiej - mam oczywiście filtr uv ale leży na półce, do władysławowa zabiorę ale jestem pewien że będzie tylko miejsce w torbie zajmował. filtry uv przydają się jako nośnik do wazeliny jak się chce fajne rozmazane zdjęcia zrobić, poza tym mają niewiele zastosowań
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    To gdzie konkretnie mam jechać na te kormorany?

E tam chyba rzucaną ręką, grałem kiedyś maniakalnie w tenisa - i nie widzę szans aby coś dogoniło piłeczkę uderzoną rakietą może jakiś chart (albo lepiej gepard ale to koty są) ale wątpię musiałby biec zanim uderzę, piłeczki umiejętnie uderzone lecą bardzo szybko.

Co do UV to są dwie szkoły ja jestem z tej drugiej - mam oczywiście filtr uv ale leży na półce, do władysławowa zabiorę ale jestem pewien że będzie tylko miejsce w torbie zajmował. filtry uv przydają się jako nośnik do wazeliny jak się chce fajne rozmazane zdjęcia zrobić, poza tym mają niewiele zastosowań
    Na kormorany polecam zatokę i Mewią Łache. Na tej ostatniej znajdziesz też foki
    Filtr jest super jak sie poniewierasz z aparatem po piachu lub błocie. No i te nosy psie Psy mają to do siebie że jak schodzisz z twarzą do ich wysokości to za kilka sekund nos masz w obiektywie a potem okazuje sie że z aparatu kapią gluty
    Piłeczka oczywiście że rzucona ręką. Ale spróbuj taką dogonić i przegonić jednoczesnie skacząc do góry i wyginajac ciało.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez Przemek_PC Zobacz posta
    Co niby nie na temat jesli chodzi o 1D? 1D nawet w wersji II zjada pod wzgledem AF i szybkostrzelnosci wszystkie wymienione w tym watku aparaty a kosztuje mniej od wszystkich nowych xxxD. No wiec co niby nie na temat?
    Głównie chodzi o to, że ten korpus waży półtora kilograma z bateria. Za ten kłopot owszem, jest szybkostrzelny, ale już wyższe ISO sa małolepsze i kończą sie na 3200 chyba, bo redukcja szumów jest starodawna.

Na podstawie tego, co wątktwórczyni mówi, prawdopoobieństwo, że nabędzie tego klocka jst znikome Miska dla psa,woda jedzenie w plecaku i jeszcze zagrypiony 1.5 kg aparat z odpowiednią elką?
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Pełne uzależnienie

No to rzeczywiscie lepiej mniejszy, lzejszy korpus ktorego AF kiedys tam moze sie wyrobi zeby zdjecie czarnego a wiec malokontrastowego psa bylo ostre.

Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów