Edyta, na szybko odniosę sie do poprzednich wypowiedzi. Po pierwsze technika poszła bardzo bardzo bardzo do przodu, tak bardzo ze na wakacje juz nie zabieram lustra tylko właśnie posługuje się aparatem w telefonie i jeszcze mnie nie zawiódł, tymbadziej jezeli Iphone pozwala na produkcje rawów... Rozumiem że nie chcesz telefonu spoko, postaram się odnieść do reszty tego co napisałaś. Masz do wyboru 3 body, kazdy z półki tzw ENTRY (nie lubie nazwy półka amatorska bo to raczej uzytwkonik moze byc amatorem albo profesjonalistą) i do zastosowań o których piszesz każdy sprawdzi się tak samo , ten najdrozszy bedzie mial wiecej klatek na sekunde bo chyba 5 ten najtanszy 3 , czas otwarcia takie same , af w 750d bedzie najlepszy ale wątpie abyś wyczuła różnicę pomiedzy dwoma pozostałymi. To samo z szumamki, chyba że masz ochotę focić psy w nocy w budzie bez lampy.

Musisz zrozumieć też ważną rzecz tego że obcecnie technologia idzie w zastraszająco szybkim tempie do przodu. Co znaczy że taki aparat który kupujesz dziś z pólki entry za 8-10 lat ba powiedzialbym ze za 4 , będzie uznawany za staroć. Takim jest chyba 600D własnie bo to produkcja 2011r. , dla mnie to wciaz swietny aparat ale mamy 650 700d 750d 760d... najwazniejsze jest swiadomy wybór, wybiuerz na co cie stac i w czym ci liczby odpowiadaja w tabeli i tyle. Każdy z tych aparatów będzie podobny. Nie zlość się na beckapl , to dobry facet, troche denerwuje się w sumie jak kazdy kiedy powtarzane są tematy albo tworzone nowe na które odpowiedź mozna znaleźć na pierwszych dwóch stronach tego forum.
Rozumiemy że jesteś zabiegana i zapracowana ale to nie znaczy że możesz sie złościć i robić humory, przychodzisz po poradę i otrzymujesz taką jaką dadzą ci uzytkownicy forum a nie taką jaką sobie wyobrażasz. Wiem że najlepiej bylo by dostasc odpowiedź weź xxxD bo xxxxxxxx a nie xxxD bo xxxxxxxx . To juz tak nie działa, teraz te suche fakty masz podane na stronach interentowch, wytyczą często jest cena i nasze wlasne potrzeby które tylko ty znasz.

Pozdrosy, tez swojego czasu zajmowałem się psami.