Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    No i zjechaliście Mirka bo jest normalny i jak kupuje coś to nie kombinuje i nie zastanawia się ze ktoś chce go oszukać.
    Kupując aparat Canona zakładam że ładowarka i bateria jest oryginalna. Uczciwy sprzedawca napisze, że ładowarka i akumulator to zamiennik.
    Straszne jest to, że nie widzicie w tym nic złego. Doszło do tego, ze kupując cokolwiek używanego trzeba z góry zakładać, że sprzedający to oszust.
    Co ty w ogóle piszesz - nie należy nic zakładać kupując używane graty, bo to się zawsze tak kończy. Po prostu pytasz i wszystko wiesz
    Dlaczego nazywasz kogoś oszustem, bo do aparatu ma zamiennik akumulatora ? To by znaczyło, że jesteś naiwny jak autor tego postu.
    Akumulator to część eksploatacyjna która się zużywa w miarę użytkowania. Nie ma obowiązku kupowania kolejnego oryginału gdy pierwszy się zużyje.

--- Kolejny post ---

Domniemywać można ze w aparacie są oryginalne elementy. Jezeli ich nie ma to powinno się taką informację na aukcji umieścić. Co innego zgubić ładowarkę i kupić zamiennik a co innego dekompletować z premedytacją zestawy i zarabić na niewiedzy kupujacego
    Brak zapytania ze strony Kupującego to żenada a nie niewiedza. Powszechnie wiadomo, że kto pyta nie błądzi.
    Ostatnio edytowane przez Bolek02 ; 05-07-2015 o 18:55
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Bolek02 Zobacz posta
    Co ty w ogóle piszesz - nie należy nic zakładać kupując używane graty, bo to się zawsze tak kończy. Po prostu pytasz i wszystko wiesz
    Dlaczego nazywasz kogoś oszustem, bo do aparatu ma zamiennik akumulatora ? To by znaczyło, że jesteś naiwny jak autor tego postu.
    Akumulator to część eksploatacyjna która się zużywa w miarę użytkowania. Nie ma obowiązku kupowania kolejnego oryginału gdy pierwszy się zużyje.

--- Kolejny post ---

Brak zapytania ze strony Kupującego to żenada a nie niewiedza. Powszechnie wiadomo, że kto pyta nie błądzi.

Brak mi słów

Uzależniony

Brak mi słów
    Wierz mi, że mnie również. Jednak warto poznać tok myślenia sprzedawcy żeby jeszcze bardziej wyczulić swoją ostrożność.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 05-07-2015 o 21:54

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Wierz mi, że mnie również. Jednak warto poznać tok myślenia sprzedawcy żeby jeszcze bardziej wyczulić swoją ostrożność.
    tzn wczuć się w rolę oszusta ....

Pełne uzależnienie

Brak mi słów
    Pewnie, lepiej udawać ofiarę po fakcie i pisać wierszyki tak ? Wszystko zależy od punktu widzenia - nie znamy zakresu aukcji, jej przebiegu ani ceny, ale za to wiemy, że sprzedawca jest oszustem. PARANOJA

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Nie, po prostu zastosować prostą regułę z ruchu drogowego - zasadę ograniczonego zaufania
    To jest dobry pomysł i należy się go trzymać - gdyby kupujący dopytał co i jak sytuacja nie miałaby miejsca.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uprawnienia umieszczania postów