Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2211

Wątek: Podejrzane aukcje na Allegro II

Widok wątkowy

Uzależniony

Domyślnie Odp: Podejrzane aukcje na Allegro II

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    widzisz , domniemanie... tak samo jak włoski czerwony samochód to nie musi być ferrari tak samo ta zasada moze dzialac tutaj. Dodatkowo, działa coś takiego jak ustawa o zakupie na odległość, gdzie bez podania przyczyny mozna odejsc od umowy przez 14 dni... proste. trochę oleju w głowie i tzw dmuchania na zimne i mamy spokojne życie . Staram się myśleć o ludziach jak o uczciwych jednakże , niekoniecznie moje ale też kolegów, doświadczenie pokazuje że trzeba uważać. Mamy ponad 170 stron tutaj "ostrzeżeń" wynikających z zakupu przez internet , nie zapala się tutaj nikomu lampka kontrolna, która mówi , że kupując coś przez internet czego ni ejestesmy pewni, a mozemy sie jedynie DOMYŚLAĆ, warto dopytać niż potem spotkać się z rozczarowaniem?
    Zgadzam się z tobą, że trzeba być ostrożnym i pytać o co się da ale chyba przyznasz mi rację że gdy na zdjęciu widać cały fabryczny zestaw to nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie sie pytać czy aby na pewno ta ładowarka na której widać napis canon czy też ten akumulator nie jest podróbą.
    Nawet gdybym nie widział tego na zdjęciu a sprzedawca zapewniłby mnie że w komplecie jest np pasek do aparatu to w życiu nie wpadłbym na pomysł zapytania czy to na pewno oryginał od tego modelu. Nie wierzę, że ty byś zadał takie pytanie.

Prawo zwrotu nie obowiązuje na aukcj gdy kupujesz od osoby prywatnej.
    Ostatnio edytowane przez horak ; 05-07-2015 o 16:35

Uprawnienia umieszczania postów