Strona 124 z 168 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 231 do 1 240 z 1680

Wątek: W czym nosić sprzęt - część II

Domyślnie Plecak turystyczno-fotograficzny

Witam,
    poszukuje plecak takiego jak w tytule wątku, wpadł mi w oko Genesis Nattai – ceny, dane techniczne, opinie na SKAPIEC.pl , ale ciężko mi go oceniać tylko na podstawie zdjęć. Czy może miał ktoś z tym produktem do czynienia może komu przychodzi coś innego do głowy. Konkretnie zależy mi na uniwersalnym plecaku do którego zmieszczę canona 60d obiektywy 70-300, 90 i 17-50 + baterie filtr itp, a do tego fajnie było by żebym mógł jeszcze przenieść butelkę wody kanapki kurtkę
    Znalazłem jeszcze:

* Vanguard UP-Rise 45 Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
    * Plecak Contrejour 40 Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
    * Lowepro Rover Pro 45L Ceneo - porównanie cen, sklepy, perfumy, agd, rtv, komputery
    * Lowepro Photo Sport Pro 30L AW czarno-szary - Plecak Lowepro - Fotozakupy.pl
    * Lowepro Rover Pro 45L AW - Torby pokrowce - Foto - Sklep internetowy Cyfrowe.pl
    * Lowepro Photo Sport 200 AW - Plecak Lowepro - Fotozakupy.pl

Ale żaden tak na prawdę nie da rady pomieścić mi tego całego mojego sprzętu

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Domyślnie Odp: Plecak turystyczno-fotograficzny

SONY

Coś już napisał

Ja posiadam Lowepro 400 AW i jestem zadowolony... ostatnio pożyczyłem koledze i też jest zadowolony... nie chce oddać xD

Tak widziałem i jedyne co tam znalazłem to photo sport 200AW którego już miałem w zestawieniu chyba że przeoczyłem coś ciekawego bo muszę się przyznać nie przeczytałem wszystkich stron, a taka hybryda plecakowa nie jest zbyt popularnym rozwiązaniem

Cytat Zamieszczone przez Mackownik Zobacz posta
    Ja posiadam Lowepro 400 AW i jestem zadowolony... ostatnio pożyczyłem koledze i też jest zadowolony... nie chce oddać xD
    A co do tego plecaka to czy na pewno ma on miejsce na podręczne rzeczy ala kanapki, woda, kurtka itp?
    Ostatnio edytowane przez vermer ; 10-06-2015 o 23:15

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Ostatnio edytowane przez salas ; 10-06-2015 o 23:18
    SONY

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

duza rozpiętosc cenowa, bo od 150 zł do 1149 wiec troche duzy rozstrzal, ale mysle z z kazdego poza tym pierwszym bedziesz zadowolony, uprise jest fajny ale jakos specjalnie turystyczny to on nie jest, ma dodakową przegrodze co prawda ale raczej bym tam wody nie wrzucił, , jezeli mysliszo pieszych wyprawach długich gdzie musisz zabrac prowiat i kurtke i jakies płyny to seria sport z lowepro powinna cie zadowolic, rozmiar dobierz według własnego uznania
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez vermer Zobacz posta
    Tak widziałem...
    ...i nie zadałem pytania w odpowiednim dziale.
    Looknij tu:Plecak Kontrast na lustrzankę | Plecaki fotograficzne | Case Logic Polska
    Masz starszy model i chyba ciut mniejszy i nie narzekam, z miejscem powinieneś wyrobić

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    duza rozpiętosc cenowa, bo od 150 zł do 1149 wiec troche duzy rozstrzal, ale mysle z z kazdego poza tym pierwszym bedziesz zadowolony, uprise jest fajny ale jakos specjalnie turystyczny to on nie jest, ma dodakową przegrodze co prawda ale raczej bym tam wody nie wrzucił, , jezeli mysliszo pieszych wyprawach długich gdzie musisz zabrac prowiat i kurtke i jakies płyny to seria sport z lowepro powinna cie zadowolic, rozmiar dobierz według własnego uznania
    Myślisz, że zmieści mi się pody 60d + 70-300 + 18-50 + 90? + wycieczkowe szpargały? Bo na aparat + 1 obiektyw wystarczy na 100% ale nie jestem pewien czy będę miał jak resztę przenosić
    Ostatnio edytowane przez vermer ; 11-06-2015 o 16:43

2banan
    Guest

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

witam a mam takie pytanie, nie czytałem całego tematu ale zastanawiam się czy spotkał się ktoś z takim plecakiem, ciekaw jestem opinii na jego temat,albo chociaż jakieś wcześniejsze modle może ktoś spotkał

Camera Bag Shoulder Bag National Geographic NG Walkabout W5070 | eBay

Początki nałogu

Domyślnie Odp: W czym nosić sprzęt - część II

Niezły tornister Pewnie funkcjonalny, choć te kanciaste kształty i rozmiar sprawiają że może nie przylegać tak do ciała. Tylko gdybam nie przymierzałem niczego podobnego.

W poszukawaniu dwukomorowego ideału.

Mam torbe naramienną Lowepro Stealth Reporter ale praktycznie nie używam, spisuje się jak postawić i korzystać jak z kuferka ze sprzętem (wesela?). Dostęp super, natomiast wygoda użytkowania/noszenia zdecydowanie mniejsza od plecaka do którego po mieście można jescze parę rzeczy dorzucić.

Taką funkcje na body + lampa + 4 lensy spełnia mi od paru lat Kata 467, ciasno w dolnej komorze ale bezpiecznie da się upchać sporo, komora górna spokojnie pomieści parę innych rzeczy (niedużych) a przestrzeń tylna na wsunięcie tabletu, laptopa czy co tam potrzeba płaskiego.

Jako główny magazyn trasportowy na cały szpej (auto czy samolot) Kata Bumblebee 220, nie widać na fotach ale to wielkie bydle, wchodzi body + 8 słoików (15,24,24,16-35,50,85,90,70-200) + palnik + 2 gopro, wszystko z ładowarkami, bateriami, kartami, filtrami.

Teraz już kolejne wakacje szukam czegoś pojemniejszego od 467, po wchłonięciu Katy przez Manfrotto powstały chyba tylko liftingi w serii Advanced

Ogólnie w tym typie 2 w 1 chyba najpopularniejszy był Rover AW, ale jak go oglądałem to straszny wór i nie spodobał się.

Tu sobie przejrzałem chyba wszystkie opcje
    1 or 2 dslr + 3 lenses or more ordered by highest user rating - Page 2 - Cambags

Dla uproszczenia porównuje rozmiary zewnętrze, sporo mówią jak popatrzeć co się ma pod ręką.

Kata 467: wysokość - szerokość - głębokość
    48 - 35 - 27

Bumblebee 220
    52 - 34 - 28

Lowepro Rover Plus AW
    64 x 36 x 28

Fastpack BP 250 AW II
    50 x 31 x 26

Tamrac Adventure 9 - bardzo fajny, ot z recek na youtube wyglądał na dosyć cienki, ale może to mylące?
    51 x 33 x 28

Mindshift Gear Rotation 180 Panorama 34L
    62 x 28 x 23

i chyba ten ostatni wezmę, dolna komora moglaby być większa, za to jest sporo schowków i do górnej można sporo napchać czego mi w 467 brakuje.

Jak coś ciekawego pominąłem dajcie znać.
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Strona 124 z 168 PierwszyPierwszy ... 2474114122123124125126134 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów