kupilem ostatnio torbe ale chyba jakis szajs i podrobka ;/ co pol;ecicie dobrego ?
kupilem ostatnio torbe ale chyba jakis szajs i podrobka ;/ co pol;ecicie dobrego ?
to co się ciągnie przez 125 stron tutaj
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
Domke F2 canvas jako typowo transportowa lub jakaś Lowepro. Ja mam teraz pro messenger 200 aw. Tanie te torby nie są, ale np. Domke jest ardzo solidna, mam od kilku lat. Minus jest taki, że z biegiem czasu się przebarwia i przeciera.
O przebarwienia i przetarcia niektórymi właśnie chodzi![]()
F2 mam tak zjechaną, że szewc musiał mnie poratować, ale dał radę i używam torby dalej.
Witam
Przekopałem wątek ale nie znalazłem odpowiedzi. Poszukuję plecaka gabarytowo żeby nie był jakimś kolosem. Muszę w nim zmieścić 50d z gripem + tamron 70-300, tokinę 12-24, canona 50 1.4, 3 baterie, 2 filtry. Teraz posiadam jak dla mnie bardzo dobry plecak Case Logic KSB101 tylko nie spełnia jednego wymogu nie mieści aparatu z gripem a to dla mnie najważniejsze kryterium. Może ktoś miał podobny dylemat.
Miałem kiedyś jakiś większy Lowrpro Fastpack i mieścił 2 jedynki, 2 lampy, 3 stałki i wszelkie akcesoria. Plusem był świetny dostęp do jednego z aparatów. Wygodny, solidny, dwie komory + przestrzeń na laptop. Polecam.
Dzięki, zastanowię się, tak czy inaczej tego sprzedam jak się uda. właśnie zależy mi też na tym żeby był łatwy dostęp do body bo często na rowerze się przemieszczam. Może ktoś jeszcze jakieś propozycje podrzuci.
Hej,
mam torbę Lowepro zoom 50 AW II Lowepro Toploader Zoom 50 AW II - sklep Explore.pl Wszystko jest z nią spoko. Fajnie zrobiona, wszystko mi się mieści, ale mam jeden problem. Mianowicie jak idę w góry to pasek na ramię/szyję mnie tak denerwuje i obciera szyję, że mam go ochotę wyrzucić. Potrzebuje czegoś wygodnego (paska) lub jakiejś "szlufki" na ten pasek, tak aby nie obcierała skóry.
Czy ktoś może coś takiego polecić?
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Tia, a niektórzy są zachwyceni tym paskiem w nowych Toploaderach, że taki fajny minimalistyczny. :P I pomyśleć, że Lowepro szczyci się w swych reklamówkach stosowaniem, czy wręcz wynalezieniem, anatomicznych pasów naramiennych - tymczasem nowe torby wyposażają w takie gie, i nie oferują nic w zamian. Był niby jakiś taki Vertebral Tech Shoulder Strap, ale raz że przekombinowany jak do toploadera, a dwa że i tak teraz nie do kupienia. Nie rozumiem obecnej polityki tej firmy...
Może, z braku lepszego pomysłu, i żeby nie był droższy od torby, sprawdził by się po prostu jakiś neoprenowy pasek do aparatu? Czasem można dostać takie paski, które na całej długości są szerokie, jak pas do torby, i zakończone karabińczykami, do których dopina się dopiero cienkie paski zaczepiane do aparatu. Wtedy taki pas można by od razu mocować karabińczykami do torby (o ile karabińczyki nie połamią z czasem jej plastikowych uch).
Ewentualnie można spróbować, o ile ogólne upakowanie na wycieczce pozwoli, pasa biodrowego (w rodzaju Lowepro Belt & Buckle) - zawsze to odciąża ramię i torba tak się nie majta - przypiąłem go kiedyś do jazdy na rowerze, i od tej pory się z nim nie rozstaję.![]()
Ostatnio edytowane przez FlatEric ; 15-09-2015 o 16:49
SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
Analogowy DeviantArt
Wypociny formalne
Wypociny techniczne