Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 70

Wątek: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    nowsze 7d to 7dII , 70d to inna półka sprzętowa . Z tabletem moze byc roznie, niewiem jak inni ale ja i moi znajomi jakos nie specjalnie interesujemy sie zakupem tebletu graficznego, tymbardziej za 700zł

Tu i tu będą braki to proste, albo kupujesz lepsze body i gorsze szkło albo gorsze body i lepsze szkło, a czemu np nie kupisz body na raty, w saturnie na www masz 50rat 0% i body za 3699zł plus te dodatki o ktorych piszą na canonie, a kupisz sobie dobre szkło odrazu

--- Kolejny post ---

wystarczy jak klikniesz lajka na fejsbuniu
    Właśnie powoli podejmuje ostateczną decyzję. Na pewno 70-200 i albo 70d albo 7d. Ale chyba 7d z tym tabletem będzie cięzko, chyba, że znajdę kupca Chociaż teraz nie wiem, czy taki sprzęt powinien trafić w moje ręce. Wychodzi na to, że wpierw trzeba uzupełnić braki w wiedzy.

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Ewa, odczytalem reszte wątku i dodam swoje 5gr. Koledzy nie jadą cie, kompletnie nie, tylko że ty chciała byś aby ktoś wyjaśnił ci jak prostemu chłopu w 3 zdaniach. Niestety fotografia to taka dziedzina w której jak już jeden z kolegów napisał ogranicza cię tylko umsył, bo jak chcesz focic 70-200/4 na hali to będziesz focic nim na hali, jakie bedą efekty to sie okaze, czy lepsze cyz gorsze, wtedy uczysz się ze ty nie jestes w stanie tak pracowac , a z kolei inny juz fotograf da rade bez problemu . Zdan będzie tyle ilu jest uzytkowników, koledzy odsyłaja cie do ksiazek gdyż one posiadają podstawową wiedze na temat fotografii i nie po to abys uczyla sie kompozycji ale po to aby swiadomie podejść do wyboru sprzętu a nie na ślepo ufać temu co radzą uzytkownicy w internecie, co jezeli na forum byśmy się skrzykneli i powiedzieli ze psokojnie dasz rade z 18-55 i np 550d, kupiła byś bo my tak powiedzielismy? no nie bardzo chyba. Forum pomoże , podpowie, ale nie da ci wszystkich odpowiedzi gdyz sądze ze znaczna większość osób tutaj to osoby które swoją wiedze nabyli poprzez długie godziny spędzone z nosem w książce, poprzez poranki, zachody, desz, snieg i piasek na sesjach gdzie ryzykuje sie ze sprzet moze ulec uszkodzeniu, no i jeszcze dochodzą czesto szkolenia z zakresu samej fotografii ale tez sprzętu, a takie szkolenia nie są tanie. Nie dziw się więc ze nikt od tak chetnie nie przelewa swojej wieloletniej wiedzy na forum bo przyszła nowa dziewczyna i pyta co i jak. Każdy tutaj jest otwarty na nowych ludzi ale pewne informacje będą znacznie ograniczone i musisz sie z tym liczyć, przykro mi . Koledzy dają ci dobre rady uwierz mi , moze nie takie jakich oczekujesz bo ty chcesz JUZ TERAZ , strach pomyslec co będzie jak kupisz ten sprzęt i okaze się że jednak te zdjęcia nie są takie jak w twoich wyobrazeniach...4400zł w błoto... moze więc warto poczytać ?
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

lajk zamiast piwa ? Na prawdę świat zwariował, chyba, że jesteś abstynentem XD

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Do czego to doszło, że ludzie wolą lajki od piwa
    lubie piwo ale niestety kolezanka raczej do paczki nie zapakuje mi buteleczki nie wysle do uk, a jezeli ktos z was jest tutaj zapraszam
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Dopiero zaczyna

Zatem co mi teraz radzicie? Wpierw edukacja, potem myślenie o kupnie?

GalaktycznyMuczaczo to może jednak ten lajk?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez GalaktycznyMuczaczo Zobacz posta
    lubie piwo ale niestety kolezanka raczej do paczki nie zapakuje mi buteleczki nie wysle do uk, a jezeli ktos z was jest tutaj zapraszam
    Nie wiemy skąd jest koleżanka. Piwo wysłane pocztą dalej smakuje jak piwo

Dopiero zaczyna

Zobaczę zatem co da się zrobić z tym piwem XD Regionalne wam wyślę, może być ? Za to, że ze mną wytrzymujecie tu jeszcze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Ewcia Zobacz posta
    Właśnie powoli podejmuje ostateczną decyzję. Na pewno 70-200 i albo 70d albo 7d. Ale chyba 7d z tym tabletem będzie cięzko, chyba, że znajdę kupca Chociaż teraz nie wiem, czy taki sprzęt powinien trafić w moje ręce. Wychodzi na to, że wpierw trzeba uzupełnić braki w wiedzy.
    Nie ma to znaczenia jaki sprzęt trafi w twoje ręce, albo go wykorzystasz albo nie. Ważne aby cię nie ograniczał.
    7D to świetny aparat i zakładam, że wystarczy ci na wiele lat z 70-200.
    Ja 7D kupiłem po ponad 25 latach od kiedy nacisnąłem pierwszy raz spust migawki

--- Kolejny post ---

Zobaczę zatem co da się zrobić z tym piwem XD Regionalne wam wyślę, może być ? Za to, że ze mną wytrzymujecie tu jeszcze.
    A jaki region jeżeli można wiedzieć, bo ja nie piję byle czego

Dopiero zaczyna

Też na samym początku byłam za 7d / 70d i za 70-200, ale cena... i tu zaczęło się kombinowanie, czarowanie, że ktoś jakimś cudem na forum znajdzie mi godną i tanią alternatywę. Ehh nie fajnie wyszło.
    Wyszło, że nie mam pojęcia o czym piszę, choć nie ukrywam, że to po części prawda. Dlatego cały czas czekam na ciekawe propozycje książek Co do tego, że ogranicza nas tylko umysł. Fakt, jak się człowiek uprze to i kompaktem cuda stworzy. Parę takich mam XD Ale sprzęt no czasami potrafi ograniczyć, niestety.

Co do piwa hmm na pomorzu są najlepsze alkohole Jak jakimś cudem kupie sprzęt to możemy to opić XD

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Też na samym początku byłam za 7d / 70d i za 70-200, ale cena... i tu zaczęło się kombinowanie, czarowanie, że ktoś jakimś cudem na forum znajdzie mi godną i tanią alternatywę. Ehh nie fajnie wyszło.
    Wyszło, że nie mam pojęcia o czym piszę, choć nie ukrywam, że to po części prawda. Dlatego cały czas czekam na ciekawe propozycje książek Co do tego, że ogranicza nas tylko umysł. Fakt, jak się człowiek uprze to i kompaktem cuda stworzy. Parę takich mam XD Ale sprzęt no czasami potrafi ograniczyć, niestety.

Co do piwa hmm na pomorzu są najlepsze alkohole Jak jakimś cudem kupie sprzęt to możemy to opić XD
    Hmm pomorze. to ja mogę użyczyć jakiegoś apartu do testów

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów