Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 70

Wątek: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Dopiero zaczyna

Domyślnie Odp: Tyle sprzętu, ale co wybrać? Pomożecie ;)

Tu jest właśnie problem, do poruszających się zdjęć niby większość pisze, że najlepsze tele. Ale w granicy do 2000 jest tylko L ze światłem 4 ( jeśli chodzi o Canona). Myślę, że na teren nie będzie za ciemny. Bo o halę i ciemne pomieszczenia wybiłam już sobie z głowy

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

ktory sprawdzi sie najlepiej?
    najlepiej to poczytaj o podstawach fotografii, bo bez tego z tym zamrażaniem może byc rożnie
    no chyba ze będziesz robić zdjęcia w zimie albo w lodowce
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Ewcia Zobacz posta
    Tu jest właśnie problem, do poruszających się zdjęć niby większość pisze, że najlepsze tele. Ale w granicy do 2000 jest tylko L ze światłem 4 ( jeśli chodzi o Canona). Myślę, że na teren nie będzie za ciemny. Bo o halę i ciemne pomieszczenia wybiłam już sobie z głowy
    Jak Becek tez cię odeślę do poczytania forum i książek o podstawach fotografii.
    Odłóż zakup na miesiąc i podejmiesz lepszą decyzję. Nie martw się o światło, F4 to jasny obiektyw.

Dopiero zaczyna

podstawy fotografii nie powiedzą mi który sprzęt sprawuje się lepiej na tym polu. Co mi po tym, że wiem jak robi się tego typu zdjęcia, jak sprzęt zawodzi, bo obiektyw kit i często zawodzi. Ograniczenia techniczne niestety i to chcę zmienić u siebie. A testy, opinie ? W połowie to marketingowy bełkot. Czy to źle, że chcę się dowiedzieć czegoś więcej od osób które miały ten sprzęt w ręku?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

w fotografii ogranicza cie jedynie umysł
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Dopiero zaczyna

Powoli zaczynam żałować, że w ogóle zaczęłam ten wątek. Bo nie ma to jak pojazd doświadczonych kolegów ;/ Zamiast doradzić - to odsyłam do poczytania, ciekawe na jakiej podstawie. Bo raz piszecie, że f4 za ciemne, a raz że jasne. I tak też jest na wszystkich forach ile użytkowników tyle opinii. Także odesłanie do forum jest nieco bez sensu. Podstawy fotografii..hmm myślę, że nie powiedzą mi czy lepiej wybrać to czy to. Chyba, że znajdę wypowiedz kogoś kto miał do czynienia z jednym jak i drugim...w podręcznikach ciężko by było o coś takiego.

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

odsyłają Cie do podstaw, bo piszesz bzdury, jak byś coś poczytała to byś tak nie pisała.
    Kup sobie nowy podrecznik fotografii john hedgecoe albo coś w tym stylu, przestudiuj to i wróć na forum.
    Rozmowa będzie prosta i przyjemna.
    SONY

Dopiero zaczyna

Zatem jakie są te bzdury ? Wyjaśnijcie, będę wiedzieć przynajmniej na co zwracać uwagę przy dalszej edukacji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Ewcia Zobacz posta
    Powoli zaczynam żałować, że w ogóle zaczęłam ten wątek. Bo nie ma to jak pojazd doświadczonych kolegów ;/ Zamiast doradzić - to odsyłam do poczytania, ciekawe na jakiej podstawie. Bo raz piszecie, że f4 za ciemne, a raz że jasne. I tak też jest na wszystkich forach ile użytkowników tyle opinii. Także odesłanie do forum jest nieco bez sensu. Podstawy fotografii..hmm myślę, że nie powiedzą mi czy lepiej wybrać to czy to. Chyba, że znajdę wypowiedz kogoś kto miał do czynienia z jednym jak i drugim...w podręcznikach ciężko by było o coś takiego.
    Nie odsyłamy cię do książek dlatego że nie chce nam się tobie pomóc. Chcesz wydać 4 tys zł to poświęć kilka dni na poczytanie literatury i forum. Jeżeli nie chcesz to kup 70D i 70-200, będziesz zadowolona.
    Dla jednego F 2,8 to ciemnica, dla mnie 400 5,6 to bardzo jasne szkło.

Dopiero zaczyna

Właśnie o to chodzi, że bardzo dużo wątków w szczególności na Canon-board przeczytałam. To o tym na co zwracać uwagę przy kupnie, aż potem po kolei o każdym modelu, obiektywie itd. Uwierzcie przez rok śledziłam w wolnych chwilach różne wątki, opinie, testy itd. Jedni krytykowali, a drudzy chwalili. Jedni pisali, że bez mikroregulacji nie kupuj, inni że to nie potrzebne i tak ze wszystkim. A ja ? Mega brak doświadczenia, więc nie mam zdania. Co w szkole z wielką łaską dali nam 550 z kitem i to wszystko...doświadczenie sie kończy. Nie wiem jak to wygląda z jasnymi szkłami, z tele. Ale z książek się chyba nie dowiem. Praktyka, ale żeby ona była to trzeba mieć coś na czym się będzie ćwiczyć. A nie chcę kupować typowo amatorskiego sprzętu by potem go sprzedawać. Dlatego pytam się Was. Co do tych podręczników, no nie wiem jeśli naprawdę piszę takie bzdury i nie mam pojęcia. To może fakt po co kupować sobie aparat, może lepiej zainwestować w książki. Tylko jakie polecacie ? Ostatnio przypadła mi do gustu seria "Lustrzanki cyfrowe" national geographic. Małe podręczne, dużo zdjęć i ciekawe rady. Ale to na pewno za mało.

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów