Pokaż wyniki od 11 do 20 z 43

Wątek: [tomo77]moje zdjęcia

Widok wątkowy

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: [tomo77]moje zdjęcia

Na pewno jest lepiej, niż w poprzednich setach. Wciąż nie najlepsza jakość, ale w miarę ładnie wykadrowane, jest dobra perspektywa. Prawdopodobnie robiłeś na 300mm i przy ostrym świetle.Poczytaj o tzw. złotych godzinach, tu masz sznurek: Kalkulator do “złotej godziny”? Ta aplikacja jest prostsza i przyjemniejsza | FotoManiaK.pl.
    Nie widzę danych exif. Robisz w rawach? Jeżeli nie, to powinieneś cykać w tym formacie.
    Zdjęcia:
    7 - jest ok, jak na początkującego. Stonowane cienie, delikatna biel.
    8,9 - trochę popsute światłem, tu biały za bardzo wali po oczach, na ósemce jest trochę lepiej
    10 - To Ci się udało, bardzo ładna kompozycja. Robisz foty z ręki? Zainwestuj w statyw. Zyskasz na jakości i zdjęcia będą proste, o ile równo ustawisz rusztowanie, bo 10 jest ciut krzywe.
    Robisz postępy, powoli, ale do przodu. Brak Ci jeszcze wiedzy i doświadczenia, ale od pierwszego masz net, a drugie musisz wypracować. Podobnie obróbka. Napisz w jakim formacie robisz zdjęcia, czym obrabiasz i podaj exify z ostatniego seta.

Kiedyś miałem opory przed np. położeniem się, żeby zdjęcie zyskało na wyglądzie. Dziś wiem, że czasem inaczej się nie da
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 25-04-2015 o 22:20

Uprawnienia umieszczania postów