Niedługo nie będzie gdzie wyświetlać tych iso.
Niedługo nie będzie gdzie wyświetlać tych iso.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
ISO 25natywne ^^.
Dobrze miec dobry aparat w systemie, niestety nie korci mnie wydanie kolejnych $ na sprzet ktory na siebie nie zarabia.
Jak ktoś trafnie pod niusem na optycznych napisał - raczej dadzą coś koło 8kl/sec, bo od paru lat o dwie klatki na sec. zwiększają 60D-70D, 7D-7D2, 5D2-5D3, 1D4-1DX...
Najbardziej brakuje mi korekty ekspozycji w trybie M i czasem wyraźniejszego, a raczej w ogóle widocznego potwierdzenia wybranego punktu ostrości w jasnym świetle bo "beep" w niektórych sytuacjach wskazany nie jestale suma-sumarum przyzwyczaiłem się...
Z podniety z pierwszych tyg. po zakupie wysokim ISO - zauważyłem że po dwóch latach przez większość czasu wykorzystuje realnie nie wyższe niż 3200-4000, a że na tych wartościach na jakość narzekać nie można - na razie styka...
ISO, isem wiadomo że jest ważne, w moim przypadku po przejściu z 30D mocny kop był, ale jeszcze większą różnicę i więcej zdjęć wykonałem z pomocą dobrego AFu niż wyższej czułości...
4K mnie nie interesuje, dual pixel także - bo nie filmuje.
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 20-04-2015 o 12:41
Że niby co? Przecież w trybie M korektę ekspozycji robi się Manualnie.
Ja też nie sądzę, żeby ta nowa piątka miala 12kl/s - zbyt mocno by konkurował z nowym 7DmkII i 1Dx - wprowadzanie reportersko szybkiej piątki mogłoby skutecznie ograniczyć sprzedaż tych 2 wymienionych puszek. Tak sobie myślę.
1Ds mkII, 50D + S35/1.4 | C10-22 /3.5-4.5 | C 28-105/3.5-4.5 USM | C24/2.8 | CZJ Pancolar 50/1.8 |Petri 50/2.0 | Metz 58 AF-2
wlasnie dlatego to sie nazywa tryb Manualny, a nie automatyka. Manualny, czyli uzytkownik manualnie (tj. "recznie") dobiera parametry ekspozycji: czas, przyslone ale i ISO (dawniej to byla _stala_, przynajmniej na kazde 36 fot), a aparat jedynie odpowiada co jego swiatlomierz mysli na temat tych parametrow.
jesli dobrze rozumiem to to czego ci brakuje to tryb TAv, czyli mozliwosc zablokowania czasu, przyslony i kompensacji, a automatyczny dobor ISO. taki cos ma Pentax, w Canonie nie ma.