MZ za szybko wydają nowe puszki, progres w większości modeli niewielki, ceny coraz to wyższe, a używanych modeli niższe, ale taki mamy "globalny" klimat...
Mój typ na 5dIV:
-24-28Mpix z DR 15 EV
-AF taki jak jest ale środkowe -3EV
-DualPixel
-Video 60FPS FHD.
-Może wifi wbudowane.
-Korekta w trybie M i może dowolnie konfigurowalne autoiso.
Więcej nowości nie przewiduje, jakby wszystkie powyższe dali to i tak już przewyższą moje "oczekiwania"![]()
Całkiem prawdopodobne
Mniej więcej
Moim zdaniem DP pójdzie do kosza. W każdym razie w 5d4 go nie będzie.
Pewnie tak.
Nie na tej półce. Tutaj trzeba zapłacić oddzielnie
To na pewno. Nic nie kosztuje, implementacja jest już gotowa (7d2).
realnie?
jesli z tego Wifi ma wynikac tyle samo co w 6D, czyli raptem zenujace zastapienie kabelka USB bezprzewodowym polaczeniem z komorka/PC, to ja nie uronie ani jednej lzy... zwlaszcza, jesli nie placi sie za ten zenujacy ficzer oslabieniem konstrukcji obudowy...
ale gdyby Canon sie nagle obudzil i zauwazyl, ze mamy XXI wiek i podlaczenie aparatu do sieci jednak daje jakies nowe mozliwosci.... to niech mnie ktos obudziz checia przekonam sie co spartolili
![]()
W tym aspekcie prawie na pewno nic się nie zmieni. Może będą jakieś drobne ulepszenia, ale nie zmiana filozofii. Być może też "szybszy" standard, co zaowocowałoby pewną poprawą funkcjonalności - minimalnie lepsze odświeżanie na zdalnym ekranie i przede wszystkim znacznie krótsze czasy transferu plików. Ta ostatnia możliwość nawet dobrze komponuje się z Wi-Fi w postaci gripa, bo będzie bardziej prądożerna.
P.S. Czy Twoim zdaniem Fuji ma to lepiej rozwiązane? Nie zdziwię się jeśli nie. Branża foto nie ma pojęcia o tych rzeczach i jeśli drążą temat sami zamiast wziąć kogoś z zewnątrz, to podejrzewam, że efekty wszędzie są podobne.
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-04-2015 o 16:09
Jak na razie uważam DualPixel za największy niewypał CanonaRzeczywiście premiera 5d4 będzie prawdziwym testem dla tego rozwiązania.
Dotychczas uważałem za taki niewypał optykę dyfrakcyjną. Po ładnych paru latach Canonowi udało się w miarę na prostą wyprowadzić tę optykę. Chociaż to i tak na razie tylko jeden obiektyw... Niemniej w przypadku elektroniki (DualPixel) czas biegnie znacznie szybciej niż w przypadku optyki...
Ostatnio edytowane przez jotes25 ; 20-04-2015 o 15:37
Wątek spekulacyjny zamknięty, a temat wiecznie aktualny i żywy (jak wódz rewolucji) - można podłączyć do staregowątku
ponoć 1DX II ma mieć przeogromny, ba prawie największy na świecie DR
Will the Canon 1D X Mark II Offer the Best DSLR Sensor Ever Made? - DIY Photography
ci co przez ostatnie wieki czekali na "massive improvement" może się doczekają, jeszcze parę miesięcy lub lat i zejdzie kolejno do FF i XXD i Rebeli i zapanuje stan całkowitej szczęśliwości, ale zanim zapanuje to wszyscy będą w duchu narzekać że muszą zmienić korpus - szykujcie kasę bo idzie nowe i trzeba kupić po raz drugi to co już kupiłeś.
Ostatnio edytowane przez jaś ; 03-05-2015 o 19:46
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień