Pokaż wyniki od 1 do 10 z 45

Wątek: Canon 500 d - wymiana?

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 500 d - wymiana?

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    1. 5D+zostaw 50 1,8 i dokup np 85 1,8
    Jestem za. Panowie się podśmiewają, ale jeżeli widzisz, że zdjęcia nie są takie, jakbyś chciał, to oznacza, że jesteś samokrytyczny, a to dobry znak. Znam takich, co się swoimi zdjęciami zachwycają i u takich nie widzę osobiście szans na postęp ? Jeśli kupisz szkło do cropa, poprawisz trochę zdjęcia, ale niedosyt zostanie. Potem za rok i tak bedziesz zmieniał i body, i szkło. 500d może być fajne na zewnątrz w ciągu dnia, ale w pomieszczeniach za dużo nie wyciśniesz. Takie moje zdanie amatora, jestem po zmianie 600d na 5d i nie żałuję. A kiedyś pomyśle nad mk2 lub 3, na razie nie czuję potrzeby.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Zowa Zobacz posta
    Jestem za. Panowie się podśmiewają, ale jeżeli widzisz, że zdjęcia nie są takie, jakbyś chciał, to oznacza, że jesteś samokrytyczny, a to dobry znak. Znam takich, co się swoimi zdjęciami zachwycają i u takich nie widzę osobiście szans na postęp Jeśli kupisz szkło do cropa, poprawisz trochę zdjęcia, ale niedosyt zostanie. Potem za rok i tak bedziesz zmieniał i body, i szkło. 500d może być fajne na zewnątrz w ciągu dnia, ale w pomieszczeniach za dużo nie wyciśniesz. Takie moje zdanie amatora, jestem po zmianie 600d na 5d i nie żałuję. A kiedyś pomyśle nad mk2 lub 3, na razie nie czuję potrzeby.
    5D Classic w Canonie to tak naprawdę ewenement. Żaden system nie ma tak taniego i tak dobrego FF. Ten korpus potrzebuje tylko dobrych szkieł.

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    5D Classic w Canonie to tak naprawdę ewenement. Żaden system nie ma tak taniego i tak dobrego FF. Ten korpus potrzebuje tylko dobrych szkieł.
    A da radę znaleźć niedobity egzemplarz?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    Niedobity czyli w okolicach 50 tys jak najbardziej

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta

Mój miał 8800 (potwierdzone) - sanki bez ryski, cały wyglądał jak nieużywany, do tego płyty, pudło i papiery - rok temu kupiony.
    Człowiek myślał, że jak kupi lustereczko, to będzie jak w bajce...A tu gniot za gniotem
    c600d; c 50/1.8; t 17-50/2.8->5Dc;50 1.4;70-210 3.5; 35 2.0 i inne...
    mój FB
    mój Flickr

Uprawnienia umieszczania postów