Oczywiscie ze bedzie legalna.
Wysłane z mojego SM-N910C
Do nowych laptopow dodaja wersje 32 i 64, sam sobie wybierasz ktora chcesz. Podobnie pewnie bedzie na PC. Z reszta po weryfikacji legalnosci olalbym M$ i tel do ich supportu.
Ostatnio edytowane przez zdebik ; 12-03-2015 o 13:14
Na 32 bit win7 chodzi u mnie także dobrze - różnica jest w prędkości działania i samym komforcie pracy - ale błędow nie widzę. Sam laptop nie jest jakoś wyśrubowany z parametrami bo to 6 letni Hp.
Czasami jak zapomnę, że mam ustawione przeskalowania np. z ograniczeniem wielkości obrazka to i owszem wywala komunikat - i trzeba powtórzyć. Fakt, że zawsze korzystam z dysku zenętrznego do eksportu puściłem na ten sam dysk robiło jaku dłuzej ale błędy nie wywaliły. Może jednak jakieś problemy programowe . Przy zakupie nowego laptopa z miejsca wywaliłem win 8 i wstawiłem win 7 64 . Ale to za sprawą bardziej przyzwyczajenia do windy oraz faktu, ze niektóre programy poza foto nie miały wsparcia dla win8.
Pozdrawiam Fotograf Darek
Z jakiego aparatu te RAWy?
Gdy miałem z 50D/500D w ilościach po kilkaset też nie miałem raczej problemów. Problem powstał po zakupie 6D i wczytywaniu po 1000 - 2000 fotek na raz.
Na RAWach z 50D wszystko chodziło w miarę płynnie, natomiast z 6D po przesunięciu jakiegoś suwaczka musiałem chwilkę odczekać, aby zobaczyć efekt. Pomogła dopiero zmiana na 64 bit i 8GB RAMu.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Co do legalności przejścia z 32 bitowego systemu na 64 bitowy macie rację ,dopytałem na infolinii Microsoftu.
Klucz nie jest przypisany do bitowości tylko do języka systemu,taką otrzymałem informację.
Pozostaje tylko znaleźć czystą kopię systemu ,niestety wersje OEM mają tylko jedną płytkę.
RAWY są z 600-tki , dziwne jest to że problem pojawia się tylko przy eksporcie pojedynczych plików ,przy masówce się to nie dzieje
Spróbuję poszukać gdzieś czystej płytki lub obrazu z wersją 64 bitową.
Gdzies ostatnio czytalem ze microsoft udostepnil publicznie instalke win7 podaje sie numer licencji i sciaga iso instalki
Wysłane z mojego SM-N910C
Pozdrawiam Fotograf Darek
Jest informacja, że 21.04.2015r pojawi się Lightroom 6.0 w cenie 129euro.
Adobe Lightroom 6 - kolejna data premiery - Optyczne.pl