Strona 49 z 70 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

a było już że tylko apple daje plastykę
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

ja u siebie mam 8GB i nie zauwazylem, zeby LR przymulalo z powodu braku pamieci. ale 16GB nie mialem, nie potrafie powiedziec, czy to szybciej zadziala przy moich zastosowaniach...

na pewno widze ograniczenia procesora (szybkosc generowania wgladowek) i dysku (np. dodanie lokalizacji zdjec dla 100 plikow)

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    AFAIK licencja zezwala na instalację na dwóch komputerach, przy czym nie może to być praca jednoczesna (typowy przykład użycia: komputer stacjonarny + laptop).
    Nie dotyczy to jednak komputerów z różnym systemem operacyjnym, stąd twój problem (klucz z Win nie zadziała na OS X i odwrotnie).
    no wlasnie niekoniecznie jest takie ograniczenie:

2.4 Portable or Home Computer Use. The primary user of the Computer on which the Software is installed may install a second copy of the Software for his or her exclusive use on either a portable Computer or a Computer located at his or her home, provided the Software on the portable or home Computer is not used at the same time as the Software on the primary Computer.
    Photoshop Lightroom End User License Agreement - Adobe Labs

z tego ni czorta nie wynikaja jakiekolwiek obostrzenia wzgledem systemu operacyjnego, wiec jesli nie dziala to dzwonilbym do Adobe'a z pytaniami. bo powinno
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 18-08-2014 o 13:59
    www albo tez flickr

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z tego ni czorta nie wynikaja jakiekolwiek obostrzenia wzgledem systemu operacyjnego, wiec jesli nie dziala to dzwonilbym do Adobe'a z pytaniami. bo powinno
    Gdzieś już taki problem był dyskutowany - ograniczenie było takie, że ten sam serial nie zadziała na dwóch różnych systemach operacyjnych - albo będzie to 2x Mac, albo 2x Windows. Niby z licencji nie wynika wprost, ale nie dało się zainstalować.

Piszę z pamięci, więc mogę być trochę niedokładny lub po prostu mogło się coś zmienić.
    O możliwość instalacji na dwóch różnych systemach operacyjnych trzeba by już faktycznie pytać Adobe.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu
    Miasto
    022

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    a było już że tylko apple daje plastykę
    A ja głupi sprzedałem MBP. W połaczeniu z magią FF byłbym nie do zatrzymania. A tak męczę się na PC.

Dopiero zaczyna

Zapytam się jeszcze raz, czy jest możliwość spolszczenia Lightroom wersji 5.2/5.6???

Cytat Zamieszczone przez rafi22 Zobacz posta
    Zapytam się jeszcze raz, czy jest możliwość spolszczenia Lightroom wersji 5.2/5.6???
    Tak, jest możliwość spolszczenia. Kiedyś na stronie wimal'u można było pobrać.
    Używam spolszczenia na windowsowej wersji Lightroom'a 5.6 (wcześniej od 5.2).
    Używane u mnie tłumaczenie wrzuciłem tutaj: http://witrynafotograficzna.pl/pics/...Lightroom5.zip
    Musisz rozpakować i wrzucić w katalogi gdzie masz zainstalowanego Lr (u mnie na windowsie jest zainstalowany domyślnie: C:\Program Files\Adobe\Adobe Photoshop Lightroom 5.4 > kopiujesz przede wszystkim folder "Resources" zawierający podfolder "pl" a tam jest plik "TranslatedStrings.txt" zawierający tłumaczenia. W spakowanym pliku są też foldery Shared > webengines ale szczere to nie wiem czy są istotne???
    Być może to tłumaczenie działa też na Mac'ach (w TranslatedStrings.txt są odwołania do platform systemowych).
    PS numer wersji Lightrooma nie ma znaczenia - używam tego samego od wersji 5.0 do obecnej 5.6 (ewentualnie może brakować niektórych tłumaczeń)
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Dopiero zaczyna

Niestety u mnie to nie działa, pewnie dlatego że mam na razie wersję trial 5.6 (kiedyś gdzieś czytałem, że na tej wersji nie działa)

Z trialem nie działa. Tylko wersja pełna lub RC
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

Dopiero zaczyna

A powiedz mi czy ja mogę uaktualnić wersję z 5.2 na wersję 5.6? Bo jak kupowałem Lightroom powiedzieli mi, że nie będzie można aktualizowac go, tylko nie wiem czy w obrębie wersji 5.xx też??? Ja kupiłem taką wersję Adobe Photoshop Lightroom + Adobe Premiere Elements OEM (przy zakupie produktów Canon)
    To spolszczenie będzie działać z wersją 5.2 lub 5.6 jak zrobię rejestrację? Na razie nie robiłem rejestracji, bo chciałem sprawdzić jak program będzie działać na starym kompie, a planowałem wymianę.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez rafi22 Zobacz posta
    A powiedz mi czy ja mogę uaktualnić wersję z 5.2 na wersję 5.6? Bo jak kupowałem Lightroom powiedzieli mi, że nie będzie można aktualizowac go, tylko nie wiem czy w obrębie wersji 5.xx też???
    Aktualizacja w obrębie tej samej głównej wersji będzie możliwa. Nie będziesz mógł kupić upgrade'u do ewentualnej wersji 6 (jeśli taka powstanie).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 49 z 70 PierwszyPierwszy ... 39474849505159 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów