Strona 57 z 70 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 696

Wątek: Adobe Lightroom 5 i 6

Początki nałogu Awatar merida

Domyślnie Odp: Adobe Lightroom 5

Aż taki leniwy nie jestem, gdybym znalazł działający link kilka postów temu, to nie zawracałbym głowy. Niestety wszystkie wyniki moich wyszukiwań kończą*się*na tej samej stronie, do której linki nie działają. Może ma ktoś zapisany plik spolszczenia i uprzejmie by podlinkował ?

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Podałem Ci linka do działającego spolszczenia
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Witam

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Aż taki leniwy nie jestem, gdybym znalazł działający link kilka postów temu, to nie zawracałbym głowy. Niestety wszystkie wyniki moich wyszukiwań kończą*się*na tej samej stronie, do której linki nie działają. Może ma ktoś zapisany plik spolszczenia i uprzejmie by podlinkował ?
    Po prostu źle szukasz.

Bezpośredni obecnie działający link np tu:

http://www.xnet.pl/pobierz/Lightroom5PL.exe

W czasie instalacji należy podać katalog w którym jest zainstalowana aktualna wersja.

Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar merida

Zybi_S dziękuję Ci bardzo, poprzednie linki po prostu mi nie działały.

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Witam mam krótkie pytanie odnośnie LR.
    Chciałbym kupić normalną nie CC wersję 5 na system OSX, czy upgrady do wersji 5.7 itp będą darmowe?
    Czy mogę gdzieś kupić wersją bezpudełkową / online gdyż i tak mój komputer nie posiada CD, z którego mógłbym zainstalować program?

Jeśli kupujesz wersję pudełkową, to i tak dostajesz klucz który możesz aktywować w programie ściągniętym ze strony Adobe: Adobe - Lightroom : For Windows - nie trzeba używać CD/DVD.

Upgrade w ramach wersji 5.x są darmowe. Z tym że pewnie w tym roku trzeba się spodziewać Lightrooma 6. Może bardziej sie opłaci plan Fotografia z Adobe w którym masz też Photoshopa?

Coś już napisał
    Miasto
    Białystok

Te plany to jednak nie dla mnie, kilkaset PLN rocznie przy amatorskim wykorzystaniu to jednak trochę za dużo.
    Czy znany jest miesiąc premiery 6tki? Czy we wcześniejszych latach przy wejściu nowej wersji poprzednia taniała?

W ostatnich latach po wejściu nowej wersji stara była wycofywana ze sprzedaży. :-) Oczywiście możliwe, że pudełko LR5 udałoby Ci się dostać taniej używane.
    Jest jeszcze taki temat, że nie wiadomo czy LR6 w ogóle wyjdzie poza pakietem - może zrobią tak jak przy Photoshopie. Co do terminów - pewnie jeszcze parę miesięcy, chociaż jak wyliczali fani, biorąc pod uwagę daty wydania poprzednich wersji, koło marca powinna się pojawić beta.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Nowy Sącz

Witam.
    Jak w LR 5.2 zmienić ustawienia domyślne tak aby nowo importowane zdjęcia, były z wyostrzeniem 0 (domyślnie jest 25) i profilem aparatu.
    Dzięki za pomoc.
    6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
    Moje fotki Moje fotki II

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tlustyx Zobacz posta
    Jak w LR 5.2 zmienić ustawienia domyślne tak aby nowo importowane zdjęcia, były z wyostrzeniem 0 (domyślnie jest 25) i profilem aparatu.
    Ładujesz sobie przykładowe zdjęcie, zmieniasz suwakiem wyostrzanie na zero, a potem wybierasz z menu Develop -> Save default settings -> Update to current settings.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 57 z 70 PierwszyPierwszy ... 747555657585967 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów