Pokaż wyniki od 1 do 10 z 331

Wątek: Pentax FF

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Nie mów hop... się może okazać że 6D/D750 Pentax zostawi w tyle...
    czym konkretnie?

pokaz mi trzy podstawowe zoomy do tego Pentaksa FF? jakis porzadny jakosciowo (na cyfrowej matrycy) 17-35, 28-70 i 70-200, dla ulatwienia przyjmuje, ze swiatlo szkla nie odgrywa wiekszego znaczenia.

do 6D moge w Canonie wybierac jak w ulegalkach, w nowych i starszych modelach. w Nikonie jest nieco trudniej, ale tez sie da, co najwyzej cena calosci poleci nieco w gore.
    w Pentaksie pod tym wzgledem jest g*... nawet w prospektach, bo o obecnosci tego na polkach sklepowych (zeby przestrzelic i wybrac egzemplarz, jak ktos bardzo musi) nawet nie wspomne

stalki sa, nie przecze. ale nie kazdy nimi foci...

system to niestety nie tylko korpus.

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    mocno mnie intryguje wizjer bo po zdjęciu wygląda na ogromny, to może być coś czym Pentax zaskoczy na maksa, poza tym puszka ponoć mniejsza od 6D/750, co najmniej 36MP, 25 krzyżowych, ceną też mogą "zbić" Canona i Nikona, a potrafią ją zbijać - przykład 645.
    jak wspomnialem - juz Sony zdarzylo sie doraznie przekonac, ze system to nie tylko korpusy ale tez optyka. a nie kazdy marzy o zapinaniu 30-letnich szkiel manualnych...

IMHO, to bedzie bardzo niszowy korpus dla grupki pasjonatow. nawet jesli sam z siebie bedzie lepszy niz 6D czy D750, bo nie przecze, ze moze byc...
    www albo tez flickr

Uzależniony

Domyślnie Odp: Pentax FF

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    czym konkretnie?

pokaz mi trzy podstawowe zoomy do tego Pentaksa FF? jakis porzadny jakosciowo (na cyfrowej matrycy) 17-35, 28-70 i 70-200, dla ulatwienia przyjmuje, ze swiatlo szkla nie odgrywa wiekszego znaczenia.

do 6D moge w Canonie wybierac jak w ulegalkach, w nowych i starszych modelach. w Nikonie jest nieco trudniej, ale tez sie da, co najwyzej cena calosci poleci nieco w gore.
    w Pentaksie pod tym wzgledem jest g*... nawet w prospektach, bo o obecnosci tego na polkach sklepowych (zeby przestrzelic i wybrac egzemplarz, jak ktos bardzo musi) nawet nie wspomne

stalki sa, nie przecze. ale nie kazdy nimi foci...

system to niestety nie tylko korpus.

jak wspomnialem - juz Sony zdarzylo sie doraznie przekonac, ze system to nie tylko korpusy ale tez optyka. a nie kazdy marzy o zapinaniu 30-letnich szkiel manualnych...

IMHO, to bedzie bardzo niszowy korpus dla grupki pasjonatow. nawet jesli sam z siebie bedzie lepszy niz 6D czy D750, bo nie przecze, ze moze byc...
    Odnosiłem się wyłącznie do korpusu... i oczywiście w tej chwili Pentax odstaje sporo od C/N pod względem oferty obiektywów, choć kilka b.dobrych stałek już ma, a dwa zoomy właśnie zostały ogłoszone. Jeżeli sprawdzi się scenariusz - na CP+ będzie więcej na ten temat - że Pentax w tym roku naprawdę wpuści 6-8 obiektywów (podejrzewam że to półka pro-semipro ) to sprawa będzie wyglądać już zupełnie inaczej. Mam cichą nadzieję, że ten wizjer to przygotowywany killer Pentaxa - taki powrót do kultowego i fantastycznego wizjera z czasów analogowego 645, który dawał niesamowitą przyjemność kadrowania.

Uprawnienia umieszczania postów