Pokaż wyniki od 1 do 10 z 858

Wątek: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Mieszany widok

Domyślnie Odp: Canon 7D MarkII w praktyce:zdjęcia,ustawienia i inne rady

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Już miałem napisać że wyślę Ci rawa..... ale go nie mam
    Poniższe zdjęcia to JPGi wywołane z raw w DPP bez dotknięcia żadnego suwaka. Drugie to crop 100%. Według mnie jedyne co można zrobić aby były "lepsze" to zmniejszyć czas migawki i zrobić z mew mrożone kurczaki. To samo dotyczy psa. Dla mnie jeśli coś jest żywe i biega lub lata to ma to być widać na zdjęciu. Dlatego używam 1/2500 a nie np 1/8000.
    A w czym problem zrobić zdjęcie tak, żeby pysk psiaka był ostry, ale jednocześnie widać było ruch?
    Ten crop 1:1 taki nieco zamglony, a chmur nie widać ;-).

Nie zwalałbym wszystkiego na te chmury.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez KrZyChUM Zobacz posta
    A w czym problem zrobić zdjęcie tak, żeby pysk psiaka był ostry, ale jednocześnie widać było ruch?
    Ten crop 1:1 taki nieco zamglony, a chmur nie widać ;-).

Nie zwalałbym wszystkiego na te chmury.
    Czasami mam wrażenie że niektórzy siedzą tylko w szałasie robiąc zdjęcia z 10 metrów sprzętem za 50 i więcej tysięcy....

Tak samo jak poprzednio czyli bez ruszania czegokolwiek w DPP i crop 100%. 1/4000. Wyrzuciłem z poziomu aparatu 3 zdjęcia na 40. Reszta jest mniej więcej na takim poziomie jak niżej. Dla mnie w zupełności wystarczy.

Ostatnio edytowane przez Irek07 ; 01-02-2015 o 17:15

Cytat Zamieszczone przez Irek07 Zobacz posta
    Czasami mam wrażenie że niektórzy siedzą tylko w szałasie robiąc zdjęcia z 10 metrów sprzętem za 50 i więcej tysięcy....
    Tak samo jak poprzednio czyli bez ruszania czegokolwiek w DPP i crop 100%. 1/4000. Wyrzuciłem z poziomu aparatu 3 zdjęcia na 40. Reszta jest mniej więcej na takim poziomie jak niżej. Dla mnie w zupełności wystarczy.
    Wg mnie wystarczy 5.6/400, średniej klasy korpus i nieco umiejętności oraz zaangażowania. Inaczej mamy pstryki które niczym nie porywają, albo powodują oburzenie autorów, gdy ktoś napisze, że kiepskie foty ;-).

Uprawnienia umieszczania postów