Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 209

Wątek: Nowe DPP

Początki nałogu

Domyślnie Odp: Nowe DPP

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Jest nowe DPP 4.1 - wraz z wejsciem 7D2.

W sumie wsparcie dla: EOS 7D Mark II, EOS-1D X, EOS-1D C, EOS 5D Mark III, EOS 6D.

Chyba już nie ma co liczyć że cofną się ze wsparciem dla starszych puszek :-(
    Szkoda, że upadł dobry zwyczaj linkowania do alternatywnych hostingów
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Bywalec Awatar 1glider
    Miasto
    Głubczyce

W wersji DPP 4.1.50 jest obsługa kilku starszych puszek (7D 70D...).

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Kurde. Z ciekawości zainstalowałem, wyskoczyło jakieś okno z listą obiektywów więc zatwierdziłem. Efekt pierwszy - LR w zakładce Korekcja Obiektywu, widzi zły obiektyw (tamrona 24-70). Efekt drugi - po podłączeniu aparatu windows nie widzi rawów, tylko jakies pliki systemowe 0kB

Cytat Zamieszczone przez namoamo Zobacz posta
    Kurde. Z ciekawości zainstalowałem, wyskoczyło jakieś okno z listą obiektywów więc zatwierdziłem. Efekt pierwszy - LR w zakładce Korekcja Obiektywu, widzi zły obiektyw (tamrona 24-70). Efekt drugi - po podłączeniu aparatu windows nie widzi rawów, tylko jakies pliki systemowe 0kB
    Zaznaczyłeś korektę obiektywu w DPP i po przejściu do LR widzi zły obiektyw.
    Nie mam w pracy możliwości odpalenia DPP. Nie wiem, czy nie musisz sobie najpierw ściągnąć z listy interesujących Cię obiektywów. chyba tak robiłem z Canonem 70-200/2,8 L USM.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Uzależniony Awatar namoamo
    Miasto
    Wawa

Niepotrzebnie tutaj pisałem, bo widzę że to jednak sprawka eos utility a nie samego dpp. W wolnej chwily bedę musiał usiąść i pogłowkować jak to odkręcić.

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Mam aparat - konkretnie 7D - z którego zdjęcia można wywoływać i w nowym, i w starym DPP. No i nie widzę różnicy w efektach między DPP4 i DPP3. Czwórka ma oczywiście inny interfejs.
    Czy ktoś z Was miał również okazję to porównać i doszedł do podobnego wniosku, czy może ja jestem tak mało wymagający?
    Mam drugi stary aparat, który można obrabiać tylko w DPP3 i wolałbym wszystkie zdjęcia robić w jednym programie. Zwłaszcza że 4 i 3 nie są kompatybilne w żadną stronę - to znaczy, że nie widzą nawzajem swoich obróbek, recept itp.

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Czy ktoś z Was miał również okazję to porównać i doszedł do podobnego wniosku, czy może ja jestem tak mało wymagający?
    Porównywałem na RAW-ach z 5D2. Mam wrażenie, że DLO działa szybciej w nowszej wersji, ale jakiejś różnicy efektywnego obrazka nie dostrzegłem.
    Może również nie mam zbyt wielkich wymagań co do DPP i wymaga to dalszych doświadczeń
    Ostatnio edytowane przez RobertON ; 08-02-2015 o 22:57

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Porównywałem na RAW-ach z 5D2. Mam wrażenie, że DLO działa szybciej w nowszej wersji, ale jakiejś różnicy efektywnego obrazka nie dostrzegłem.
    Może również nie mam zbyt wielkich wymagań co do DPP i wymaga to dalszych doświadczeń
    W DPPP4 jest dużo większa możliwość kształtowania krzywej Gamma (sekcja Gamma adjustment w zakładce Basic Adjustment).
    Dzięki temu DPP stało się dużo mocniejszym narzędziem.

Zastanawiam się tylko czy dla RAW-ów z puszek starszych niż 5dIII ta funkcjonalność jest pełna (początkowo w ogóle nie były obsługiwane).

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Nowe DPP 4.2.0.

Będzie nowe DPP 4.2.0. wraz z nowymi "puszkami" jak np. EOS M3.
    Niestety w instrukcji wsparcie dla tych samych aparatów co w DPP 4.1.50 plus EOS M3.
    EOS 5DI brak :-(, ale co dziwne i 5DR i 5DS - brak ?
    http://gdlp01.c-wss.com/gds/5/030001...-en.pdf#page=4

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

750d, 760d, 5ds i 5dr będą dodawać "małymi" update'ami 4.2.x

Strona 9 z 21 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów