Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.
Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.
Miłego dniamoja www
Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 26-06-2018 o 10:39
Miłego dniamoja www
witam, mam problem tj. ostatnio zawiesił się program co skutkowało restartem komputera, następnie na szybko coś potwierdziłem przy ponownym włączeniu programu i od tego momentu program przestał przetwarzać zdjęcia (z RAW do TIF). Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem ale program nadal nie przetwarza zdjęć. Przy wyłączaniu pustego okna przetwarzania ukazuje się info o braku wczytania instrukcji.
Opisz jak realizujesz przetwarzanie do TIFF i wrzuć printscreena tego błędu.
R3 + RF85LDS
Wraz z nowym systemem EOS R - Canon przedstawia nowe oprogramowanie DPP Express
https://cweb.canon.jp/eos/software/dpp-express.html
Nie wiem czy to tylko dodatkowe na Ipody i PC, czy nowy soft zastępujący DPP
Witam
to tłumaczenie strony z automatu:
Aplikacje kompatybilne z iPadem * 1 * 2 pojawiły się w programie Digital Photo Professional, który był wyłącznie na PC . Możesz intuicyjnie przeglądać, edytować i rozwijać obrazy RAW za pomocą dotyku. Płynne sprawdzanie obrazu w miejscu fotografowania, w domu, w podróży. Można również przeprowadzić różne edycje, w tym korekcję obiektywu * 3 .
※ 1
Tablety są zgodne tylko z systemem iOS (nie są kompatybilne z urządzeniami z Androidem i smartfonami iOS).
※ 2
Nie ma funkcji łączenia z wersją PC Digital Photo Professional. Ponadto wersja na iPada nie ma niektórych funkcji.
※ 3
Niektóre funkcje korekty obiektywu wersji PC Digital Photo Professional nie są instalowane.
PS. problem dotyczy chyba braku zawartości C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\Canon_Inc_IC\DPP4\A pplication\Temp\DPPBatch.