Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 209

Wątek: Nowe DPP

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie Odp: Nowe DPP

Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Lokalne korekty to jakiś bezsens działają jakby na obrazie jpg, a nie na raw. Zatem nie ma mowy o szczegółach o szczegołach w przepaleniach. Ale i tak mi jest szybciej wygenerować dwa jpg i i połączyć jest akcją w PS, niż rzeźbić w ACR.
    To prawda. Też często tak robiłem, ale przy większej ilości plików lepiej przejść na dojrzały program. W C1 w tej chwili działa to idealnie. Kolory choć trochę inne to pliki wykręcają się wyśmienicie. No ale tu rozmawiamy o dpp.
    Miłego dnia
    moja www

Początki nałogu Awatar kulek855
    Miasto
    Podkarpackie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta

Mimo wszystko nie narzekam. To program darmowy i dla amatora często w zupełności wystarczający.
    Oglądałem zdjęcia ślubne robione przez fotografa - nie amatora, obrabiane w DPP i powiem, że niejeden super profesjonalista wysiadłby przy jego technice i warsztacie.
    Ostatnio edytowane przez kulek855 ; 26-06-2018 o 10:39

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Wierzę. Tylko, że zamiast spędzić nad zdjęciem 1-5 min siedzimy 15-20.
    Cytat Zamieszczone przez kulek855 Zobacz posta
    Oglądałem zdjęcia ślubne robione przez fotografa - nie amatora, obrabiane w DPP i powiem, że niejeden super profesjonalista wysiadłby przy jego technice i warsztacie.
    Miłego dnia
    moja www

witam, mam problem tj. ostatnio zawiesił się program co skutkowało restartem komputera, następnie na szybko coś potwierdziłem przy ponownym włączeniu programu i od tego momentu program przestał przetwarzać zdjęcia (z RAW do TIF). Odinstalowałem i ponownie zainstalowałem ale program nadal nie przetwarza zdjęć. Przy wyłączaniu pustego okna przetwarzania ukazuje się info o braku wczytania instrukcji.

Pełne uzależnienie Awatar adawro
    Miasto
    Ursynów

Opisz jak realizujesz przetwarzanie do TIFF i wrzuć printscreena tego błędu.
    R3 + RF85LDS

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Opisz jak realizujesz przetwarzanie do TIFF i wrzuć printscreena tego błędu.
    - Wczytuje zdjęcie,
    - obróbka parametrami,
    - Convert and save,
    - pokazuje pole przetwarzania bez jakiekolwiek interakcji postępu (okno nie chce się zamknąć kiedy chce anulować)
    - zamykam poprzez okno Menadżera zadań i wyskakuje błąd
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	blad1.jpg
Wyświetleń:	18
Rozmiar:	195,4 KB
ID:	1203Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	blad2.jpg
Wyświetleń:	17
Rozmiar:	292,2 KB
ID:	1205

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Wraz z nowym systemem EOS R - Canon przedstawia nowe oprogramowanie DPP Express
    https://cweb.canon.jp/eos/software/dpp-express.html

Nie wiem czy to tylko dodatkowe na Ipody i PC, czy nowy soft zastępujący DPP

Bywalec Awatar Zybi_S
    Miasto
    Bydgoszcz

Witam
    to tłumaczenie strony z automatu:

Aplikacje kompatybilne z iPadem * 1 * 2 pojawiły się w programie Digital Photo Professional, który był wyłącznie na PC . Możesz intuicyjnie przeglądać, edytować i rozwijać obrazy RAW za pomocą dotyku. Płynne sprawdzanie obrazu w miejscu fotografowania, w domu, w podróży. Można również przeprowadzić różne edycje, w tym korekcję obiektywu * 3 .

※ 1
    Tablety są zgodne tylko z systemem iOS (nie są kompatybilne z urządzeniami z Androidem i smartfonami iOS).
    ※ 2
    Nie ma funkcji łączenia z wersją PC Digital Photo Professional. Ponadto wersja na iPada nie ma niektórych funkcji.
    ※ 3
    Niektóre funkcje korekty obiektywu wersji PC Digital Photo Professional nie są instalowane.

PS. problem dotyczy chyba braku zawartości C:\Users\Tomek\AppData\Roaming\Canon_Inc_IC\DPP4\A pplication\Temp\DPPBatch.

Strona 19 z 21 PierwszyPierwszy ... 91718192021 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów