Pokaż wyniki od 21 do 30 z 43

Wątek: Sigma 50 1.4 EX DG HSM vs Canon 50 1.4

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Sigma 50 1.4 EX DG HSM vs Canon 50 1.4

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Jak widać opinie są podzielone . Moim zdaniem też sigma pod względem optycznym wypada lepiej, niewiele, ale lepiej. Natomiast przynajmniej dla mnie dyskwalifikuje ją AF. Canon orłem pod tym względem też nie jest ale trafia znacznie częściej.
    Niestety nie ma na rynku pewnej 50-ki jeżeli chodzi o AF. Mam teraz 50L i też lubi się pomylić, jednak nawet w porównaniu z nową Art wypada wyraźnie lepiej. Natomiast tzw. plastyka 50L jest moim zdaniem najlepsza .
    z tego , ze opinie sa odmienne nie wynika , ze nie wiadomo jak jest , tylko ze czesc bazuje na blednych danych.

tylko optyczni wykazuja , ze s50 jest taka jak c50 albo i lepsza pod wzgledem optycznym , nie pamietam dokladnie werdyktu . kiedys czytalem i zauwazylem , ze w sieci polskiej natychmiast pojawily sie podobne opinie.

inny przyklad wynikow pomiarow , zobacz pozycje nr 51 i 69.

Traumflieger Objektivberater für Canon EOS

z prawej strony to srednia rozdzielczosc na calej powierzchni w calym zakresie przyslon.

AF. - uwazam ze glowna przyczyna malej precyzji af jest niedostrojenie.

NIedostrojenie obniza nie tylko rozdzielczosc , ale jednoczesnie powoduje duzy rozrzut , tzn niedostrojony obiektyw raz bedzie trafial , raz nie.
    gdzies na tym forum pokazalem wykres - rozdzielczosc i odchylenie standardowe w zaleznosci od dostrojenia.
    jesli AF jest niedostrojony , rozrzut gwaltownie rosnie, osiaga wyrazne minimum jesli jest dobrze dostrojony.

a tak ogolnie to dawno stwierdzilem zaleznosc , ze obiektywy ostrzace wolniej lubia miec mniejszy rozrzut od ostrzacych szybko.

Uprawnienia umieszczania postów