Pokaż wyniki od 1 do 10 z 54

Wątek: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Mieszany widok

Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Ciekawe te rady i takie różne. Chyba faktycznie trzeba mi pomacać samemu w sklepie. W wymianie chodzi mi o to aby obraz był jak najlepszy, żeby jak coś wyjdzie nie tak to z mojej winy a nie dlatego że sprzęt już więcej nie może. Porównywałem wiele testów i zdjęć przykładowych ale mimo to nie pomagają mi w wyborze. Jak sam coś zrobię to będę wiedział - tak też robiłem z obiektywami.
    Co do bajerów to odchylany ekran mi się przydaje bo sporo zdjęć robię w terenie podmokłym a tam z perspektywy żaby coś zrobić bez podglądu i szybkiego AF na LiveView jest ciężko (ale można).

Uzależniony

Domyślnie Odp: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Cytat Zamieszczone przez Magoor Zobacz posta
    W wymianie chodzi mi o to aby obraz był jak najlepszy, żeby jak coś wyjdzie nie tak to z mojej winy a nie dlatego że sprzęt już więcej nie może... .
    No to ani przejscie na inne xxxD ani na xxD nic ci nie da. 500-tka to bardzo fajnie pracujacy model - tak jakos, jakby od niej zaczynala sie epoka tych "nowszych" cyfrowek Canona i po niej skok jakosciowy fotek uzyskasz jedynie przez zmiane jakosciowa systemu - czyli FF. Takie jest moje zdanie, ale wybrac musisz sam.

Uprawnienia umieszczania postów