Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Odp: Zostać z 500D czy używany/nowy 70D?

Cytat Zamieszczone przez Magoor Zobacz posta
    No i nie wiem jak miałbym wykorzystywać ten pomocniczy wyświetlacz, bo chyba widać przecież to samo co trzeba na głównym.
    Nie wiesz, bo nigdy z niego nie korzystałeś. W innym wypadku nie napisałbyś czegoś podobnego! Ja mógłbym żyć bez głównego LCD, ale bez górnego już nie wyobrażam sobie robienia zdjęć
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez Fotopstryczek Zobacz posta
    Powiedz koledze, że 70D na ISO 6400 jest jak 500D na ISO 800
    Przekonał się naocznie.
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez solti Zobacz posta
    Nie wiesz, bo nigdy z niego nie korzystałeś. W innym wypadku nie napisałbyś czegoś podobnego! Ja mógłbym żyć bez głównego LCD, ale bez górnego już nie wyobrażam sobie robienia zdjęć
    Od kiedy "obyłem się" z 40d, górny lcd jest bardzo poręczny, na głównym najczęściej podglądam histogram.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Magoor Zobacz posta
    Od kilku miesięcy przyglądam się 70D jako czymś dla mnie nowym i mającym poprawić jakość zdjęć i zwiększyć możliwości. Widziałem testy, czytałem forum i jestem w dylemacie. Najchętniej przesiadłbym się na 6D ale nie ten przedział cenowy, ponadto brak szkieł i dodatkowo ich cena zakupu nie pozwolą mi nawet jak bym się wszystkiego co mam pozbył.
    Mam 500D, S 17-50, C 50 1,8 II, C 55-250, C 10-18. Zdjęcia robię głównie przyrodzie, krajobraz, auta, chciałbym jeszcze makro. Filmów nie kręcę. Zdjęcia dla czystej przyjemności amatorsko.
    Co mi pasuje w 70D by zamieniać to:
    -odchylany ekran (mam jeszcze C SX50HS i wiem, że to mi się podoba)
    -wifi (praca z smartfonem)
    -autofokus użyteczny w live view
    -większa liczba pikseli (wydaje mi się że lepsza możliwość kadrowania dzięki temu w domu)
    -wyższe użyteczne ISO (mniejsza liczba szumów?)

I teraz sedno pytań. Czy warto kupić nowy (i zapłacić ok 3250zł po oddaniu obecnego Cashbacka od Canona), aby uzyskać widoczną poprawę jakości zdjęcia (ostrość, szumy, kolory)? Mój 500D nie jest zły - jest normalny.
    Czy używany 70D w cenie 2300zł z przebiegiem ok 90 000 i wymienioną niedawno migawką jest jeszcze warty zastanowienia? Cena mi odpowiada.
    Czy w moim przypadku myśleć jeszcze o 60D?
    Czy nic nie brać a za kilka lat kupić pełną klatkę?

Dzięki z góry za pomoc.

Różnicy w jakości zdjęć raczej nie zobaczysz, tutaj pomógłby zakup jakiegoś lepszego szkła.
    Na + to odchylany ekran, AF i ergonomia body xxD

Pełne uzależnienie Awatar RobertON
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez słowiczek Zobacz posta
    Od kiedy "obyłem się" z 40d, górny lcd jest bardzo poręczny, na głównym najczęściej podglądam histogram.
    Może to zabrzmi jak herezja , ale górny wyświetlacz jest mi kompletnie zbędny.

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez RobertON Zobacz posta
    Herezja!
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

Wszystko sie ustawia na gornym dzieki czemu bateria trzyma tyle ile trzyma na glownym tylko podglad
    SONY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Nie wyobrażam sobie pracy bez górnego wyświetlacza, praktycznie tylko z niego korzystam.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Nie wyobrażam sobie pracy bez górnego wyświetlacza, praktycznie tylko z niego korzystam.
    też kiedyś tak myślałem, ergonomicznie ucierpiałem trochę przy zamianie 20d na 650d ale jakość zdjęć jak i nowe funkcje z nawiązką zrekompensowały brak górnego w. Naprawdę, xxxd też da się robić fajne zdjęcia ....
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Bo w 600d masz gibany ekran i w zależności od potrzeb ustawiasz go w pion lub w poziom . A na poważnie, to kwestia przyzwyczajenia i wynikającej z tego wygody. Wiem, gdzie co mam, poza tym do górnego mam...bliżej

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    też kiedyś tak myślałem, ergonomicznie ucierpiałem trochę przy zamianie 20d na 650d ale jakość zdjęć jak i nowe funkcje z nawiązką zrekompensowały brak górnego w. Naprawdę, xxxd też da się robić fajne zdjęcia ....
    Popieram, lustrzanka to sprzęt do kreatywnej fotografii, droższe czy bardziej wyśrubowane modele/serie oferują więcej rzeczy najczęściej użytecznych i ułatwiających życie fotografowi, ale to, co najważniejsze pozostaje takie samo dla każdego body, czy to będzie xxxxd, czy 1dx.

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów