Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: (przesiadka z 450d) - co wybrać, zostać przy 450d i zainwestować w szkło czy w 60d

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Domyślnie Odp: (przesiadka z 450d) - co wybrać, zostać przy 450d i zainwestować w szkło czy w

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    No to faktycznie jest szansa. Czy prawdą jest że ostatnim dobrym aparatem serii xxD jest 50D? Bo tak drzewa szumiały...
    Najlepszy stosunek jakości do ceny. Na pewno był ostatnim pancernikiem w tej serii, tworzywo w kolejnych pewnie miało wpłynąć na niższą cenę. Czy kolejne przez to są gorsze? Pewnie że nie, ale też nie sposób zrobić zestawienia porównawczego, chyba że w odniesieniu do lat świetności danej puszki, a te dla 70d wciąż trwają.

Dopiero zaczyna Awatar marcpro

Domyślnie Odp: (przesiadka z 450d) - co wybrać, zostać przy 450d i zainwestować w szkło czy w

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    A co do wątku to są jeszcze szanse kupić 40D nie-trupa?
    Oczywiście że tak.
    Ja swojego EOS 40d kupiłem około 2 miesięcy temu, z przebiegiem niecałych 20 tys. klatek za 800 PLN.

Pozdrawiam,
    Marcin

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

nie zastanawiałbym się długo tylko odkładał kasę i kupił kombo 60D + 50mm 1.4 ten obiektyw z tym body robi świetną robotę, ja sprzedałem 60D na rzecz 6D z wiadomych powodów ale gdybym nie musiał sprzedawać swojego staruszka zostawiłbym go jako body zapasowe by nie zmieniać obiektywów, no cóż coś za coś. Generalnie z 60D będziesz zadowolony jeśli zmienisz setup. Maksymalne ISO 3200 ale to już naciągane zależy do jakiej fotografii, ruchomy ekranik bardzo przydatny momentami. Polecam
    Canon EOS 6D | C 50mm 1.4 | S 70-200 2.8 | to na początek ...

Początki nałogu
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Cytat Zamieszczone przez marcpro Zobacz posta
    Oczywiście że tak.
    Ja swojego EOS 40d kupiłem około 2 miesięcy temu, z przebiegiem niecałych 20 tys. klatek za 800 PLN.

Pozdrawiam,
    Marcin
    pewnie ja kupiłem 40d za 800zł z przebiegiem koło 20 tys strzałów i po roku go opyliłem, a na liczniku miał koło 32 tys strzałów, też za 800zł. Jedyne co zrobiłem to naprawiłem spust, przez umycie go Izopropanolem wg poradnika na YT. Nawet akku trzymał bardzo długo. Sprzęt był jak nowy. Śmieszne było to, że na karcie CF, którą dorzucił sprzedający były fotki rozebranej laski
    5Dc, 70d, C 10-22, S 18-35, S 50 1.4EX, T 70-200 2.8 macro, T90 2.8 VC, ciut m42, yn 568

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

Kup 60D

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez adam1004a Zobacz posta
    pewnie ja kupiłem 40d za 800zł z przebiegiem koło 20 tys strzałów i po roku go opyliłem, a na liczniku miał koło 32 tys strzałów, też za 800zł. Jedyne co zrobiłem to naprawiłem spust, przez umycie go Izopropanolem wg poradnika na YT. Nawet akku trzymał bardzo długo. Sprzęt był jak nowy. Śmieszne było to, że na karcie CF, którą dorzucił sprzedający były fotki rozebranej laski
    ha , ha , ha

przed paru dniami czytam w onecie , ze gosciu , fotograf , kupil na placu ze starociami pod hala tagowa stary aparat.
    jak sie okazalo wewnatrz byl naswietlony film.

wywolalal i teraz opublikowal te zdjecia w sieci - szuka przez siec osob wowczas sfotografowanych.
    moze przeprowadzisz podobna akcje ? ;-))

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    ha , ha , ha

przed paru dniami czytam w onecie , ze gosciu , fotograf , kupil na placu ze starociami pod hala tagowa stary aparat.
    jak sie okazalo wewnatrz byl naswietlony film.

wywolalal i teraz opublikowal te zdjecia w sieci - szuka przez siec osob wowczas sfotografowanych.
    moze przeprowadzisz podobna akcje ? ;-))
    mogłoby się skończyć dwoma tygodniami na ojomie
    Ostatnio edytowane przez słowiczek ; 26-11-2014 o 17:17

Dopiero zaczyna

Jakis czas temu bylem przed podobnym problemem czy zmieniać puche, czy kupić lepsze szkło itd.
    Przeczytałem baaardzo duzo tematów na forum i zdecydowalem sie na wymiane 400D na 60D.
    Też bylem zdania, że ważniejsze sa szkła, dobre jakościowo, jasne itd. Ale jednak wszystko jest ważne te "lepsze" szkła lepiej bedzie można wykorzystac na nowszym korpusie.
    Ja z przesiadki na 60D jestem bardzo zadowolony. Lubilem moja stara 400setke, ale przyszedł czas na zmiany. Zdecydowanie lepsza ergonomia. To bez dwóch zdań. Nawet dla tego lepiej kupić nowa puche. Lepsze iso, af. Górny wyświetlacz. I inne bajery, które nie byly dla mnie ważne, a teraz chetnie z nich korzystam np ruchomy ekran.

Zmnienilem puche i obiektywy. Mialem sigme 17-70. Teraz sigma 18-35mm, 50mm 1.8. Sigma 10-20mm i samyang 8mm.

Tylko, ze po zmianie na 60D, chetnie bym wskoczył na FF i 6D, ale kolejna zmiana puchy i obiektywów to za duzy wydatek.

Na Twoim miejscu, jesli jest kasa i Ci nie zal jej wydac to FF, albo kup uzywane 60D.
    50mm i tego tamrona bym zostawił i zobaczył po zmianie body co kupic/zmienic.
    Pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów