dzieki za info - jednak w pl w hurcie 430zl z gwara, weic chyba lepiej dolaic, gdyz czajna tylko 2 razy do bedzie odwiedzana roku...
Też zaciekawiła mnie ta lampa jako backup, dziś widziałem u fripersa za niecałe 500 zł
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Kupiłem Pixela Mago. Bardzo fajna i solidna lampa. O niebo lepiej wykonana od yn568ex2. Potwierdzenie akustyczne w porównaniu z YN tylko po naładowaniu (yn piszczy dwoma krótkimi piskami przy wyzwoleniu i jednym dlugim po naładowaniu).
NIESTETY! Nie odbyło sie też bez rozczarowań. Niestety nie da sie sterowac zdalnie za pomocą 622cTX siłą błysku w trybie manualnym. Gniazdo zewnętrznego zasilania lampy nie pasuje do batery paków canona. Producent zastosował dwa rowki wewnątrz gniazda. Moj egzemplaż niestety ma przypadłość przepalania w e-TTLu o dokładnie 2 EV (dokładne testy w porówaniu z c580ex2 i yn 568ex2) Jutro wraca do sklepu...
Czyli żadnych zmian od czasu wypuszczenia lampy do recenzentów
https://www.svenbluege.de/blog/revie...iew-pixel-mago
Pixel Mago Flash review
Widzisz nie doczytałem i kupiłem. Jestem mocno rozczarowany! Wgrane najnowsze oprogramowanie 005 i nic! Nie poprawiono tego. A lampa miała być używana tylko zdalnie.
Moze Shanny SN600N wydaje sie sensownym modelem. Tylko brak w polsce mozliwosci kupna :/ Trzeba z za granicy sciagać. Chyba, że ktoś coś wie?
SHANNY – SN600C Speedlite Review | FLASH HAVOC
Obejrzałem parę filmików na YT odnośnie tej lampy, na żadnym nie zauważyłem ETTL, w sumie i tak działam w Manualu ale fajnie było by posiadac ETTLa. Jakby nie było lampa dość mocna, solidnie zbudowana, niezaprzeczalnym atutem jest oświetlenie LED z przodu a na sam koniec cena lampy. Jeśli ktos tak jak ja działa a Manualu zarówno zdalnie jak i na body to chyba nic lepszego się nie znajdzie, tak uważam. Chyba zaryzykuję i kupię.
--- Kolejny post ---
Sprawdziłem na stronie http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=292 podają, że lampa posiada ETTL więc jestem teraz trochę zmieszany![]()
Fajnie by było ale uważam, że cena lampy jest "śmieszna" więc nie można narzekać![]()
Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 IS