Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX

Domyślnie Odp: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX

OK, wracam do tematu lampy Pixel Mago, którą dzisiaj otrzymałem. Bawiłem się nią ponad godzinę i muszę przyznać ,że jest wypasiona. Nie dosyć ,że jest tania to w dodatku baaaaardzo mocna GN 65 przez co większość błysków musiałem korygować na minus! Ma bardzo dużo opcji. Działa w ETTLu, M,Multi jako Master jako Slave. Można nawet ustawić ,czy przy wciskaniu przycisków ma wydawać dźwięk czy też nie. Jak długo ma być aktywne podświetlenie panelu sterowania i wiele ,wiele więcej. oprócz powyższych ma bardzo fajną lampkę LEDową, którą uruchamia się jednym przyciskiem. W komplecie dostałem podstawkę, która jest o wiele bardziej stabilna od tej z C580EX II, dyfuzor a la Stofen na palnik główny oraz dyfuzor na lampkę LED! Dla mnie bomba. Jeśli szukacie dobrej ,mocnej lampy ,a nie macie za wiele kasy to polecam z czystym sumieniem!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Domyślnie Odp: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX

GN 65 przez co większość błysków musiałem korygować na minus!
    To nie przez to, bardziej z powodów losowych i nieco innej realizacji współpracy lampa-aparat, niż "oryginały" Canona.

Cytat Zamieszczone przez Qf-L Zobacz posta
    OK, wracam do tematu lampy Pixel Mago, którą dzisiaj otrzymałem. Bawiłem się nią ponad godzinę i muszę przyznać ,że jest wypasiona. Nie dosyć ,że jest tania to w dodatku baaaaardzo mocna GN 65 przez co większość błysków musiałem korygować na minus! Ma bardzo dużo opcji. Działa w ETTLu, M,Multi jako Master jako Slave. Można nawet ustawić ,czy przy wciskaniu przycisków ma wydawać dźwięk czy też nie. Jak długo ma być aktywne podświetlenie panelu sterowania i wiele ,wiele więcej. oprócz powyższych ma bardzo fajną lampkę LEDową, którą uruchamia się jednym przyciskiem. W komplecie dostałem podstawkę, która jest o wiele bardziej stabilna od tej z C580EX II, dyfuzor a la Stofen na palnik główny oraz dyfuzor na lampkę LED! Dla mnie bomba. Jeśli szukacie dobrej ,mocnej lampy ,a nie macie za wiele kasy to polecam z czystym sumieniem!
    A jak z serią zdjęć?? Nie pojawia się na wyświetlaczu ostrzeżenie o przegrzaniu baterii?

Dopiero zaczyna Awatar psycho144
    Miasto
    Śląsk

swoja shanny zamowilem juz jakis czas temu - jednak cos u celnikow dluugo lezy, w tym tyg mam dostac.

Wiec takie pytanko - jezeli chodzi o wyzwalacze do shany bezprzewodowe.
    Czy zestaw:
    Yonguno YN-622C + YN-622C-TX bedzie ok ? - czy obecnie cos lpszego mozna juz sobie skompletowac?

Coś już napisał

Pytanko czy Pixel Mago z nowym softem działą w manualu z YN-622 ?

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez josephcom Zobacz posta
    Pytanko czy Pixel Mago z nowym softem działą w manualu z YN-622 ?
    Odpowiem sam sobie nie nie działa. Miałem do przetestowania Pixel Mago i nie sprawdziła się na YN-622.

Coś już napisał

Po przerobieniu YN-600 i Pixel Mago w pierwszej po kilku błyskach padł palnik/zasilanie druga brak obsługi YN-622 w trybie manualnym, przyszedł czas na Shanny 600C. Wybrałem ten model ze względu na obsługę YN-622 (na tym pracuję) nie potrzebowałem innych systemów zdalnego sterowania, YN-622 spełnia moje potrzeby. Lampka po pierwszych testach jest ok. Mam pytanie do innych posiadaczy tejże lampy S-600C. Czy boczne mocowanie gwintowe jest standardowe do mocowania na statywie czy to jakiś inny typ połączenia gwintowego? U mnie nie pasuje ze standardowym mocowaniem do statywu. Jak jest u was ktoś z was montował lampę na statywie w ten sposób?

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów