Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 67

Wątek: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX

Cytat Zamieszczone przez psycho144 Zobacz posta
    To podbijajac temat - sa jakies znane sklepy w chinach posiadajace ta lampe ?
    Chodzi mi o odbior osobisty - nie wysylke, wiec jakies znane chinskie sieciowki.

Moze ktos z forum robil swego czasu zakupy i zna cos do polecenia.
    Szanghaj, Skrzyzowanie Luban lu i Xietu lu. Kilkupietrowy sklep foto. Podobny jak google, jesteli tam nie ma to taki sprzet nie istnieje

Dopiero zaczyna Awatar psycho144
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Odp: Pomoc w doborze lampy - Pixel Mago vs YN-568EX vs Nissin Di700 vs 430EX

dzieki za info - jednak w pl w hurcie 430zl z gwara, weic chyba lepiej dolaic, gdyz czajna tylko 2 razy do bedzie odwiedzana roku...

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Też zaciekawiła mnie ta lampa jako backup, dziś widziałem u fripersa za niecałe 500 zł
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Coś już napisał

Kupiłem Pixela Mago. Bardzo fajna i solidna lampa. O niebo lepiej wykonana od yn568ex2. Potwierdzenie akustyczne w porównaniu z YN tylko po naładowaniu (yn piszczy dwoma krótkimi piskami przy wyzwoleniu i jednym dlugim po naładowaniu).

NIESTETY! Nie odbyło sie też bez rozczarowań. Niestety nie da sie sterowac zdalnie za pomocą 622cTX siłą błysku w trybie manualnym. Gniazdo zewnętrznego zasilania lampy nie pasuje do batery paków canona. Producent zastosował dwa rowki wewnątrz gniazda. Moj egzemplaż niestety ma przypadłość przepalania w e-TTLu o dokładnie 2 EV (dokładne testy w porówaniu z c580ex2 i yn 568ex2) Jutro wraca do sklepu...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    śląskie (górnośląskie)

Cytat Zamieszczone przez svierq Zobacz posta
    Niestety nie da sie sterowac zdalnie za pomocą 622cTX siłą błysku w trybie manualnym. Gniazdo zewnętrznego zasilania lampy nie pasuje do batery paków canona. Producent zastosował dwa rowki wewnątrz gniazda.
    Czyli żadnych zmian od czasu wypuszczenia lampy do recenzentów
    https://www.svenbluege.de/blog/revie...iew-pixel-mago
    Pixel Mago Flash review

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez r_m Zobacz posta
    Czyli żadnych zmian od czasu wypuszczenia lampy do recenzentów
    https://www.svenbluege.de/blog/revie...iew-pixel-mago
    Pixel Mago Flash review
    Widzisz nie doczytałem i kupiłem. Jestem mocno rozczarowany! Wgrane najnowsze oprogramowanie 005 i nic! Nie poprawiono tego. A lampa miała być używana tylko zdalnie.

Moze Shanny SN600N wydaje sie sensownym modelem. Tylko brak w polsce mozliwosci kupna :/ Trzeba z za granicy sciagać. Chyba, że ktoś coś wie?
    SHANNY – SN600C Speedlite Review | FLASH HAVOC

Miasto
    Chełmno

Obejrzałem parę filmików na YT odnośnie tej lampy, na żadnym nie zauważyłem ETTL, w sumie i tak działam w Manualu ale fajnie było by posiadac ETTLa. Jakby nie było lampa dość mocna, solidnie zbudowana, niezaprzeczalnym atutem jest oświetlenie LED z przodu a na sam koniec cena lampy. Jeśli ktos tak jak ja działa a Manualu zarówno zdalnie jak i na body to chyba nic lepszego się nie znajdzie, tak uważam. Chyba zaryzykuję i kupię.

--- Kolejny post ---

Sprawdziłem na stronie http://www.pixelhk.com/Proshow.aspx?id=292 podają, że lampa posiada ETTL więc jestem teraz trochę zmieszany

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Jeśli ktos tak jak ja działa a Manualu zarówno zdalnie jak i na body to chyba nic lepszego się nie znajdzie, tak uważam.
    Fajnie było by móc zmieniać moc lampy zdalnie i niestety z 622c TX nie działa.
    Lampa ma ETTL i tu działa ok.
    Ostatnio edytowane przez svierq ; 21-11-2014 o 13:21

Miasto
    Chełmno

Fajnie by było ale uważam, że cena lampy jest "śmieszna" więc nie można narzekać

Coś już napisał Awatar Marylka
    Miasto
    Siedlce

Cytat Zamieszczone przez svierq Zobacz posta
    Widzisz nie doczytałem i kupiłem. Jestem mocno rozczarowany! Wgrane najnowsze oprogramowanie 005 i nic! Nie poprawiono tego. A lampa miała być używana tylko zdalnie.

Moze Shanny SN600N wydaje sie sensownym modelem. Tylko brak w polsce mozliwosci kupna :/ Trzeba z za granicy sciagać. Chyba, że ktoś coś wie?
    SHANNY – SN600C Speedlite Review | FLASH HAVOC
    Całkiem ciekawa ta lampa Shanny - ktoś wie gdzie to kupić tak co by przed świętami zjechała do odbiorcy ?
    Canon RP + RF 24-240mm, Canon 6D, 40D, Sigma 10-20mm, EF 50mm f/1.8 II, EF 24-105 mm f/4L, EF 70-200mm f/4 IS

Strona 2 z 7 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów