Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 68

Wątek: 5D mk i czy 60s

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Domyślnie Odp: 5D mk i czy 60s

Cytat Zamieszczone przez Bechamot Zobacz posta
    z jakich to przeslanek wynika , ze nauka na tanim sprzecie jest najlepsza?
    Manipulujesz.
    Moja wypowiedź i kilka innych sugerowały zakup tańszego bo używanego aparatu ale dobrego a nie : taniego byle jakiego
    Nikt nie pisał aby zacząć od małpki z marketu.
    Sugerujesz ,że 5D nie jest wystarczajaco dobry dla poczatkujacego fotoamatora.Chcesz mu wcisnać (doradzić) sprzet 2-3 razy droższy
    niż jest potrzebny do robienia fotek ?
    To jest po prostu :niemoralne.
    Świetne fotki można zobaczyć na tym forum zrobione podstawowymi modelami cyfrówek.
    A inna sprawa: nauka.
    Najłatwiej maja Ci,którzy fotografowali analogami.To jest/była dobra szkoła, której nie zastąpi drogi sprzęt.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Nie no moralności to już w to nie mieszajmy. Człowiek napisał ile ma pieniędzy i jakie oczekiwania - sprawa jest prosta.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony Awatar trothlik

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    To ,że masz urazę do tępych pilników,
    nie oznacza,ze kolega ,który ma ograniczony budżet powinien kupić nowe konkretne,solidne lustro do nauki,
    o obiektywach nie wspominając.
    Taka rada to jest dopiero:
    "BEZEDURA"
    btw
    lekka analogia
    był czas ,gdy okropnie ,strasznie zainteresowałem sie modelami akrobacyjnymi,świetnie to wyglada w hali -warto zaobaczyć.
    Zacząłem od forów lotniczych z pytaniami : co i jak.
    Niektóre rady były takie jak Twoje: nie bawić się byle czym :
    tylko drogo i dobrze !!! .
    Był też rady: zacznij od taniego,zobaczyszcz ,czy Cię wciagnie, itd.
    I co?.Zbudowałem ,latalem a i tak nie wciągnęło mnie .Straty: kilkaset pln ,a nie kilka tysięcy,
    gdybym dał sie namówić na wypas w tej dziedzinie..
    Powyższe na podstawie doswiadczeń własnych.
    Tępy pilnik to tępy pilnik.... fora lotnicze to fora lotnicze. "Letko" inna bajka.
    Ja widzę że nasz kolega to nie "szczypiorek" który szuka swojego hobby ale ktoś kto ma skonkretyzowane, mniej lub bardziej wymagania i właśnie dlatego napisałem to co napisałem. I trzymam się tego. Ja miałem podobny dylemat ze szkłami. Kupiłem droższe a co za tym idzie lepsze kierując się zasadą, że jak kupię gorsze to i tak za jakiś czas będę chciał lepsze. A to wiąże się ze sprzedażą gorszego szkła (gdzie można utknąć) i z dokładaniem funduszy do lepszego. Reasumując: strata czasu, nerwów i szmalu. Ale jak kto woli.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez trothlik Zobacz posta
    miałem podobny dylemat ze szkłami. Kupiłem droższe a co za tym idzie lepsze kierując się zasadą, że jak kupię gorsze to i tak za jakiś czas będę chciał lepsze
    -Rozumiem ,że startowałeś z innego pułapu wiedzy i mogłeś racjonalniej wybierać , niż autor zapytania z pierwszego postu tego topicu.
    -Ja wybierałem sprzęt inaczej:
    np używałem taniego obiektywu 300 mm.Okazało się ,ze kompletnie nie odpowiada mi praca z obiektywem stałoogniskowym.
    Z ulgą wyrzuciłem te 150 pln i świadomie kupiłem 50-500 OS ,z którego cieszyłem sie 2 lata.
    Gdybym kupił dobrą stałke 300 mmto musiałbym udawać ,że jestem z niej zadowolony albo odsprzdać z duża stratą.
    Taka strategia sprawdziła mi się w przypadku pozostałych obiektywów.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Cytat Zamieszczone przez zysk Zobacz posta
    -Rozumiem ,że startowałeś z innego pułapu wiedzy i mogłeś racjonalniej wybierać , niż autor zapytania z pierwszego postu tego topicu.
    -Ja wybierałem sprzęt inaczej:
    np używałem taniego obiektywu 300 mm.Okazało się ,ze kompletnie nie odpowiada mi praca z obiektywem stałoogniskowym.
    Z ulgą wyrzuciłem te 150 pln i świadomie kupiłem 50-500 OS ,z którego cieszyłem sie 2 lata.
    Gdybym kupił dobrą stałke 300 mmto musiałbym udawać ,że jestem z niej zadowolony albo odsprzdać z duża stratą.
    Taka strategia sprawdziła mi się w przypadku pozostałych obiektywów.
    Wychodzi na to że każdy ma inną drogę do tego żeby dojść do spełnienia swoich marzeń.
    Ja podzieliłem się jedynie moimi spostrzeżeniami, i radami które w moim odczuciu są cenne. Może ciut na wyrost. Ale rozumiem że ktoś może mieć doświadczenia takie jak Ty.
    Jedyne co mi pozostaje to życzyć koledze trafnej decyzji i frajdy z focenia, czego i wszystkim życzę.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

dyrta mnie również zaskoczyłeś tym zabiegiem cofania migawki. Takie coś jest możliwe i łatwe do przeprowadzenia? Jestem ciekawy czy może to zrobić każdy czy trzeba sie udać do jakiegoś specjalisty w tym celu.

Larinio dobrze byłoby zmieścić w tym budżecie choć jedno szkło żeby mieć od czego zacząć

trothlik mam podobne odczucie. Od zawsze jestem zdania że lepiej kupić coś drożej i długo sie tego trzymać niż odsprzedawać to po kilku dniach/tygodniach. Oczywiście nie mówie o kupowaniu tego co jest najdroższe bo będzie najlepsze. O wszystkim staram sie poczytać, poznać wady i zalety, doradzić sie znajomych którzy sie zajmują tym o co pytam lub na forach takich jak to i dopiero podjąć ostateczną decyzje o kupnie

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Wróćmy do tematu, a nie osobistych dywagacji -
    autorowi wątku proponuje taki zestaw -
    1. crop - coś z serii xxd
    2. c 10-22
    3. c 85 1.8
    W dobrym, używanym stanie kupi wszystko za ok. 3,5 i do szczęścia nic mu nie będzie na początek brakować. Mam/miałem coś takiego przez długi czas i byłem bardzo zadowolony.
    Pozdrawiam
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Cytat Zamieszczone przez Iorweth Zobacz posta
    trothlik mam podobne odczucie. Od zawsze jestem zdania że lepiej kupić coś drożej i długo sie tego trzymać niż odsprzedawać to po kilku dniach/tygodniach. Oczywiście nie mówie o kupowaniu tego co jest najdroższe bo będzie najlepsze. O wszystkim staram sie poczytać, poznać wady i zalety, doradzić sie znajomych którzy sie zajmują tym o co pytam lub na forach takich jak to i dopiero podjąć ostateczną decyzje o kupnie
    No to ja się cieszę. A teraz w dobie takiego przepływu informacji myślę że niedorzeczne byłoby kupować coś na "pałę" bez uprzedniej konsultacji
    trothlik

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Iorweth Zobacz posta
    Od zawsze jestem zdania że lepiej kupić coś drożej i długo sie tego trzymać niż odsprzedawać to po kilku dniach/tygodniach. Oczywiście nie mówie o kupowaniu tego co jest najdroższe bo będzie najlepsze. O wszystkim staram sie poczytać, poznać wady i zalety, doradzić sie znajomych którzy sie zajmują tym o co pytam lub na forach takich jak to i dopiero podjąć ostateczną decyzje o kupnie
    sra##ie w banie
    kolejny temat założony przez wizjonera, który kiedyś tam, być może kupi aparat albo dozbiera do lepszego
    jeśli w ogóle cie pociąga robienie zdjęć to kup coś NA RATY (stać cie) i rób zdjęcia
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    sra##ie w banie
    kolejny temat założony przez wizjonera, który kiedyś tam, być może kupi aparat albo dozbiera do lepszego
    jeśli w ogóle cie pociąga robienie zdjęć to kup coś NA RATY (stać cie) i rób zdjęcia
    Ty właściwie to też masz i racyję. Ale padło znów na coś konkretniejszego.
    trothlik

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów