Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 68

Wątek: 5D mk i czy 60s

Domyślnie 5D mk i czy 60s

Witam,
    przymierzam sie do zakupu swojej pierwszej lustrzanki. Chciałbym zająć sie fotografią krajobrazową i okazjonalnie portretową. Sporo czytałem na różnych forach i stronach poświęconych fotografii i teraz zastanawiam sie nad używanym 5D Mark I lub 60D z kitem. Jakie jest wasze zdanie?

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

Domyślnie Odp: 5D mk i czy 60s

kup cokolwiek co robi zdjecia
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu

Skoro sporo czytałeś to powinieneś znać zalety jednej i drugiej puszki i wiedzieć co kupić. Nikt za Ciebie nie podejmie decyzji!

Chcesz robić zdjęcia, czytaj wypowiedź kolegi wyżej:

Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    / Canon /

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Cytat Zamieszczone przez Iorweth Zobacz posta
    Witam,
    przymierzam sie do zakupu swojej pierwszej lustrzanki. Chciałbym zająć sie fotografią krajobrazową i okazjonalnie portretową. Sporo czytałem na różnych forach i stronach poświęconych fotografii i teraz zastanawiam sie nad używanym 5D Mark I lub 60D z kitem. Jakie jest wasze zdanie?
    5D bedzie ok. Do tego 17-40 na krajobraz a do portetu 50 1,8 lub 1,4, 85 1,8, 70-200

Pełne uzależnienie

Witam,
    akurat w pejzazu i portrecie canon 5 jest mocny.
    gorzej bedzie w fotografii dynamicznej.
    ale jesli to ma byc rzeczywiscie fotografia statyczna to zdecydowanie c5.

Ale trzeba zwrcic uwage na stan techniczny - c5 to stosunkowo stary aparat , w jakim jest stanie ? . Na forum trudno ocenic.

Uzależniony Awatar słowiczek
    Miasto
    T.M.

FF na sam początek? Ambitnie. Do wymienionych zdjęć jak najbardziej tak, ale sporo pracy przed tobą. Jeżeli to twój początek.

Z tego co czytałem na różnych forach prędzej czy później FF sie przydaje. Doszedłem do wniosku że jeżeli można tanio kupić to czemu by nie spróbować?

Ale tak Bechamot, trudno ocenić stan techniczny na podstawie zdjęć czy opisów. Może ten argument mocno do mnie przemawia bo nie chciałbym sie przejechać na wyborze za takie pieniądze

Pełne uzależnienie

Z tego co czytałem na różnych forach prędzej czy później FF sie przydaje. Doszedłem do wniosku że jeżeli można tanio kupić to czemu by nie spróbować?

Ale tak Bechamot, trudno ocenić stan techniczny na podstawie zdjęć czy opisów. Może ten argument mocno do mnie przemawia bo nie chciałbym sie przejechać na wyborze za takie pieniądze
    zapytaj moze o liczbe wyzwolen migawki.

to jest w pewnym sensie aparat kultowy , ze wzgledu na specyficzne wlasciwosci matrycy , wlasnie bardzo korzystne w pejzazu i portrecie.
    Z tym, ze jesli stan nie najlepszy to szkoda kazdego pieniadza , nawet jesli to niewiele.
    Mozna zapytac o cene ?

Uzależniony Awatar trothlik

A ja bym zrobił tak:
    Cytat Zamieszczone przez becekpl Zobacz posta
    I kombinował co potrzebuję, czego mi brakuje, bardziej zainwestował w szkło niż puszkę.
    A potem jak to mówią, przyjdzie czas, przyjdzie rada.
    Przymierzasz się do FF, chwalebnie. Ale ja bym na twoim miejscu odpuścił se przechodzone (mocno)FF i albo zakupił nowe nie-FF albo się wstrzymał, douzbierał szmalec na FF (jeśli wiesz na bank że kiedyś ci FF będzie potrzebne). No chyba że terminy cisną.
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar GalaktycznyMuczaczo
    Miasto
    London

bierz 5 d

--- Kolejny post ---

jeżęli niewiesz dlaczego to weś 60d
    Masz pytania, nie chcesz zaśmiecać forum, pisz na priv chętnie ci pomogę.

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów